Elhalasztott gyárépítés a Canonnál

0

Az USA-ból indult, mára már világméreteket öltött pénzügyi válság hatására a Canon elhalasztja egyik új gyárának építését és beindítását.

Sajtóközlemény:

A Canon elhalasztja a Nagasaki gyár építését és üzembe helyezését

Tokio, 2008. december 23. – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bejelentette, hogy elhalasztja az idén júliusban Higashi Sonogi-gun városban alapított Nagasaki Canon Inc. építésének és üzembe helyezésének időpontját.

A digitális kamerák iránti igény 2000. óta folyamatosan és gyorsan emelkedett, így a kereslet várható növekedése miatt a Canon felismerte a termelési kapacitás növelésének szükségességét a digitális SLR és kompakt digitális kamerák területén.

A Canon Nagasaki alapításakor az eredeti tervek 2009 januárjára tűzték ki az építési munkálatok megkezdését, a gyártás pedig 2009 decemberében kezdődhetett volna a Kyushu-ban található Oita Canon Inc. vállalattal együttműködésben.

Az utóbbi időben azonban az egyesült államokbeli pénzügyi nagyvállalatok csődjének következtében kialakult globális gazdasági válság miatt a digitális kamerák iránti kereslet az eredeti tervekhez képest jelentősen visszaesett, amely szükségessé tette a korábbi gyártási tervek átgondolását. A kereslet csökkenése várhatóan folytatódik, ennek következtében a vállalat úgy döntött, hogy elhalasztja az új gyár építésének és üzembe helyezésének időpontját.

A Canon Nagasaki jövőbeli építésére és üzembe helyezésére vonatkozó tervekről elmondható, hogy a Canon folyamatosan figyeli a piaci tendenciákat, és amint meghatározta az új időpontokat bejelenteni az ütemtervet.

Ez a döntés nincs hatással azokra, akik már megkapták állásajánlatukat és munkába állásuk tervezett időpontja 2009. január, amely vonatkozik a 2009. áprilisában érkező végzős középiskolásokra is. Az új alkalmazottak képzés kapnak az Canon Oita üzemében, majd az új Canon Nagasaki telephely üzembe helyezését követően állnak munkába.