DVD-s Canon videokamerák

0

Canon DC410

Canon DC410

A Canon hagyományosan minden évben január elején jelenti be videokameráinak legjavát. Idén az olcsóbb, DVD-re rögzítő kamkorderek választéka három új modellel bővült.

A Canon DC420, DC411 és DC410 készülékek 16:9 oldalaránnyal dolgoznak. Újdonságuk az úgynevezett Bővített Zoom (Advanced Zoom) funkció, melynek segítségével a két kisebb modell 41x-es, a nagyobb 45x-ös zoomátfogásra képes.

Közös jellemzőjük a Gyorsindítás szolgáltatás, valamint a kétrétegű DVD-R lemezek támogatása. A készülékekkel állóképek is rögzíthetők SD, vagy SDHC kártyára.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Új családi DVD videokamerák a Canontól

Amstelveen, Hollandia, 2009. január 5.: A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bejelentette új, DC400 sorozatú videokameráit. Az új modellek valódi 16:9 formátumban rögzítenek közvetlenül DVD lemezre, nagy teljesítményű Bővített zoom technológiával és számos, könnyen használható funkcióval rendelkeznek. Kiválóan alkalmasak családi események rögzítésére, ám megfelelnek akár kisebb vállalkozások és oktatási intézmények igényeinek is.

A felső kategóriás DC420 a nagyfelbontású CCD képérzékelőnek köszönhetően fantasztikus képminőséget garantál: a 45-szörös Bővített zoom funkcióval a távoli tárgyakat is közel hozza. Az USB csatlakozó és a DVD lemez segítségével a fényképek egy kompakt fotónyomtatón közvetlenül is kinyomtathatók, vagy könnyedén átvihetők számítógépre. A DC411 és a DC410 41-szeres Bővített zoom-mal és mikrofonbemenettel is rendelkezik, így egyben kiváló hangminőséget is kínál.

A DC400 sorozatú kamerák főbb jellemzői:

  • A Canon Bővített zoom rendszer, 45-szörös (DC420), illetve 41-szeres (DC411 és DC410) zoom
  • Nagyfelbontású CCD, kiváló képminőség (DC420)
  • Gyors Indítás funkció – az LCD képernyőhöz kapcsolva a még kényelmesebb használatért – amely a kamerát Készenléti állapotból egy másodperc alatt felvételre kész állapotba állítja
  • Hosszabb felvételi idő: kompatibilitás a kétrétegű DVD-R lemezekkel, és opcionális nagykapacitású akkumulátorok
  • Valódi széles formátumú nagyfelbontású 16:9 rendszer: natív széles formátumú felvételek, 2,7” LCD képernyő és elektronikus kereső
  • Mikrofon bemenet (DC411 és DC410), illetve USB 2.0 Hi Speed csatlakozó (DC420)
  • Kreatív lehetőségek: a 30,5 mm szűrőmenetre többféle objektív-tartozék is felcsavarható, szűrők, nagylátószögű konverter és telekonverter; az LCD videolámpa naplemente után is lehetővé teszi a felvételek készítését
  • Nagy teljesítményű DIGIC DV II képfeldolgozó processzor, eredetileg HD-re optimalizálva
  • Fényképek készítése SD vagy SDHC memóriakártyára

A Canon Bővített zoom rendszere

A Bővített zoom rendszer segítségével tele állásban még erősebb nagyítás érhető el. A funkció, az eredeti Canon optikának, valamint a DIGIC DV II képfeldolgozó processzornak köszönhető, amelyet eredetileg a HD kamerákhoz fejlesztettek. A Bővített zoom 45-szörös, illetve 41-szeres nagyításával a távoli tárgyak is egészen közelről megörökíthetők.

Felhasználóbarát funkciók

Felhasználóbarát funkciók egész tárháza érhető el a sorozat minden készülékén. A Gyors Indítás funkcióval a kamera Készenléti állapotból alig 1 másodperc alatt felvételre kész, így a fontos pillanatok – például a gyermekünk első lépései – is könnyedén megörökíthetők. Az új, 30,5 mm-es szűrőmenetre opcionális tartozékok rögzíthetők, amelyekkel otthoni videók készítése során is kreatív hatások érhetők el. A DC411 és DC410 az első, mikrofonbemenettel rendelkező Canon DVD kamerák, amelyek tovább növelik a kreatív lehetőségeket. A kétrétegű DVD-R lemezekkel való kompatibilitásnak köszönhetően még hosszabb felvételek rögzíthetők, és a lezárt lemezek normál DVD készülékeken is lejátszhatók.

Kattintson a lenti képre az új ablakban megnyitáshoz: