Samsung SMX-F34

0

A Samsung az SC-MX20 alapjaira építkezve megalkotta az új SMX-F34-et, mely beépített memóriával, nagy átfogású optikával és Intelligens zoommal ad új mérföldkövet a belépőszintű kamkordereknek.

A Samsung DMX-F34 16 GB beépített memóriáján kívül SD/SDHC memóriakártyára is képes menteni a felvételeket. A gyártó elsőként alkalmaz H.264 kodeket nem HD kamerában, amely így még tovább növeli a felvételek maximális hosszát. Ennek köszönhetően a belső 16 GB-os memóriába mintegy 8 óra videóanyag fér el.
A továbbfejlesztett energiagazdálkodás lehetővé tette, hogy egy akkufeltöltéssel akár 3 órányi videófelvétel is elkészíthető legyen.

A 720×480 pixeles filmeket 680 ezer pixeles CCD rögzíti. A képfeldolgozást új tervezésű processzor végzi, amely YouTube kompatibilis módra is állítható (640×480 pixel, H.264 kodek, AAC hang, MP4 formátum). Fényképeket 800×600 pixeles felbontásban készíthetünk.
A 34×-es optikai zoomátfogású Schneider optika képét továbbfejlesztet képstabilizáló tartja berázásmentesen. Az Intelligens zoomnak köszönhetően 42×-es nagyítás is elérhető.
Az olcsó kamkordert USB2.0 és AV kimenetek segítségével kapcsolhatjuk össze számítógéppel vagy TV-vel.

A Samsung SMX-F34 SD kamkorder négy féle színben lesz kapható: fekete, vörös, ezüst és kék. A piaci bevezetés 2009 tavaszán történik majd.

Sajtóközlemény:

A YouTube™ kompatibilis SMX–F34 42x-es Intelli-zoommal

Az SMX–F34 a Samsung következő generációs, YouTube™ kompatibilis kompakt digitális kamerája. A korábban nagy sikert aratott MX20 után, az SMX–F34 is hosszú, akár 3 órás készenléti idővel, illetve Schneider optikákkal rendelkezik. Továbbá olyan funkciókkal, mint a beépített memória, digitális fényképezőgép és a 42-szeres Intelli-zoom. Ez utóbbinak köszönhetően igazán közel kerülhetünk minden fontos eseményhez.

A kamerát egy SD/SDHC memória kártya bemenettel is felszerelték, amely kiegészíti a készülék 16GB-os belső memóriáját. A H.264 tömörítésnek köszönhetően pedig akár nyolcórányi felvétel is rögzíthető közvetlenül a belső flash memóriára. A Samsung szakemberei lényegesen csökkentették a kamera energiafelhasználását a beszerelt processzor révén, amely egyben az akkumulátor készenléti idejét is növeli. A készülék 680.000 pixeles CCD szenzorral, 720×480-as képfelbontással, valamint 3-D zajcsökkentéssel, arcfelismerő funkcióval (akár 5 személyre), és 2,7 hüvelykes LCD kijelzővel rendelkezik.

„Ez egy olyan típusú kamera, amelyet számos, magas színvonalú funkciójának köszönhetően, bárki könnyedén tud használni. Viszonylag kedvező árfekvése mellett, hasznos tulajdonságokat és funkciókat kínál, amelyek a videofelvételek készítésének élményét magas szintre emeli.” – fejtette ki Tony Sorice, a Samsung Electronics America Digitális képkészítési üzletágának marketing és sales részlegének alelnöke.

A Samsung SMX-F34 típusú kamerája azok számára ideális, akik YouTube™ feltöltésre szánt felvételeket rögzítenek, hogy azokat barátaikkal és családjukkal könnyedén megoszthassák. A Web&Mobil módnak köszönhetően a kamera tulajdonosa a YouTube™ követelményeivel egyező formátumban tárolhatja a felvételeit, így konvertálás nélkül, még gyorsabban töltheti fel videóit a webre.

A Web&Mobil beállítás kiválasztásával a kamera automatikusan 640×480-as (H.264/AAC/MP4) felbontásra vált, amely pontosan a weboldalra lett optimalizálva. Más kamerákkal összehasonlítva, az SMX-F34 egyik leglényegesebb előnye az MP3 lejátszókhoz, vagy más multimédiás eszközökhöz való csatlakoztatás, a fájlok átalakítása nélkül.
A Photo mód kiválasztásával, 800×600-as képfelbontással digitális fényképezőgépként is használható a kamera. A 42-szeres Intelli-zoom messze túlmutat a kamera 34x-es optikai zoomján úgy, hogy nem kell kompromisszumot kötnünk a minőség terén. A Schneider optika és a fejlett képstabilizátor együttesen szavatolják, hogy kiváló színekben és minőségben megörökített felvételek szülessenek.

SMX–F340 műszaki specifikációk

* A specifikációk előzetes értesítés nélkül változhatnak.