Samsung HMX-R10

0

A Samsung a fotózást kedvelők számára is tartogatott érdekes videókamkorder meglepetést, melyet a CES 2009 alkalmából jelentett be.

A Samsung HMX-R10 különlegessége az 1/2,33″ típusú CMOS szenzora, mely 9 millió képpontot tartalmaz. A kompakt fényképezőgépeknél megszokott szenzorméret jóval nagyobb, mint a kis kamkordereknél általában használt, így gyerekjáték volt a 9 millió képpontot elhelyezni.
A gép 5×-ös zoomátfogású objektívvel rendelkezik, a képeket és videókat SD/SDHC kártyára rögzíti.

2,7″ képátlójú LCD-je kihajtható és elforgatható, felületét érintésérzékenyre alakították ki.
A komponens, kompozit és HDMI kimenetekkel is rendelkező kamkorder optikáját 25 fokban megdöntötték, melynek köszönhetően még kényelmesebben kézben fogható.

A Samsung HMX-R10-et ez év nyarán dobja piacra a gyártó.

Sajtóközlemény:

Kilenc megapixeles fényképek videokamerával: HMX–R10

A HMX-R10 a Samsung CMOS alapú Full-HD digitális kamerájaként mutatkozik be. Amellett, hogy a készülék Full-HD minőségű videók rögzítésére alkalmas, a felhasználók kiváló minőségű, kilenc megapixeles digitális fényképeket is készíthetnek vele. A kamera kialakításában új sztenderdet állítottak fel a szakemberek. Formavilága az eddigieknél sokkal kényelmesebb és biztosabb filmezésre ad lehetelőséget tulajdonosának. A lencsék 25 fokos megdöntése még stabilabb tartást eredményez, hiszen sokkal kisebb terhelés esik a kamerát tartó kézre. Ugyancsak jól hasznosítható a készülék ötszörös optikai zoomja és a forgatható 2,7 colos érintő képernyős LCD-je.

HMX–R10 műszaki specifikációk

* A specifikációk előzetes értesítés nélkül változhatnak.