Samsung ST50 (TL100)

0

A Samsung idei bejelentéseinek legkisebbje a mindössze 16,6 mm vastag, fémházas ST50 modell (USA-ban TL100 néven kerül forgalomba), amelybe 12,2 megapixeles CCD képérzékelő és egy 3x-os optikai zoommal ellátott objektív került. Az érzékenység ISO80 és ISO1600 között szabályozható, 3 megapixel alatti felbontásban pedig az ISO3200-as érték is elérhető.

Samsung ST50

Samsung ST50

Ha nem csak álló, hanem mozgóképet is szeretnénk készíteni, legfeljebb 800 x 592 pixeles méretben tehetjük, az elérhető képfrissítési sebesség pedig 20 kocka/mp. A videók MPEG4 tömörítéssel menthetők.

A többnyire automata funkciókat felvonultató készüléket ellátták az ún. Smart Auto és Smart Album funkciókkal is. Előbbi esetben a gép a képtartalomtól függően maga dönt a beállított témamódról, míg a Smart Album önállóan kategorizálja a fényképeket a gép memóriájában.

Samsung ST50

Samsung ST50

Persze itt is megtalálható az elmaradhatatlan arcfelismerő szolgáltatás, sőt most már a mosoly- és pislogás észlelés is. Melyek nem indítják el addig az expozíciót, míg a fotóalany el nem mosolyodik, illetve két képpel küszöböli ki a „csukott szemes” fotókat. A szintén egyedi Beauty Shot funkció automatikusan eltávolítja a képről a kisebb bőrhibákat.

A ST50 hátlapján egy 2,7” képátlójú LCD található, melynek felbontása 230 000 képpont. A gép szintén a tavasz egyik újdonsága lehet az üzletekben. Kis mérete miatt csak a hozzá adott lítium-ion akkumulátorral használható, melyhez persze töltő is jár.

Samsung ST50

Samsung ST50