Sony Cyber-shot DSC-G3

0

A Sony G-szériás fényképezőgépektől már megszokhattunk, hogy mindig egy kicsit többet nyújtanak mint az aktuális ultrakompakt modellek. A most bejelentett DSC-G3-ra is igaz ez a megállapítás. Kiemelkedő képességei főleg két téren a kijelzőnél és a belső memóriánál érhetők tetten.

A gép hátuljára egy 3,5” képátlójú (8,9 cm), érintőképernyős LCD került, mely a legjobb DSLR fényképezőgépek felbontásával vetekszik, azaz 921 600 képpontos. A kijelző lényegében a gép teljes hátlapját elfoglalja így alig találunk rajta mechanikus kezelőszerveket, a zoom gombhoz például a teljes hátlap elcsúsztatásával férhetünk hozzá.

A belső memória emellett 4 GB tárhelyet biztosít, így akár külön memóriakártya nélkül is hosszú ideig fényképezhetünk és videózhatunk. Ehhez kapcsolódóan egy új Photo Album szolgáltatás is került a gépbe, melynél képeinket jelszóval védhetjük, zenés diavetítés formájában nézhetjük vissza, vagy különböző szempontok szerint (esemény, arc, mosoly, kedvencek, dátum) katalogizálhatjuk és kereshetünk köztük.

Állókép módban legfeljebb 10 megapixeles felbontás választható, míg mozgókép esetén 640 x 480 pixeles. Az érzékenység maximuma ISO3200 lehet. A fényképezőgépet egy vázba rejtett, 4x optikai zoomátfogású, Carl-Zeiss Vario Tessar objektívvel szerelték fel, amely mellé optikai stabilizátor is bekapcsolható, így csökkentve a bemozdítás veszélyét. Szolgáltatásai között megtalálható az arcfelismerés, a mosoly indítású expozíció, a dinamika tartomány optimalizáció, valamint az intelligens témaprogram választás, amely 8 képmód közül önállóan választja ki a szituációnak megfelelőt. Az elkészült felvételek a gépen belüli Retouch és Paint funkciókkal utólag is javíthatók, alakíthatók.

A Sony Cyber-shot DSC-G3-mat vezeték nélküli (Wi-Fi, 802.11b/g) kapcsolattal is ellátták, így kedvenc képeinket és videóinkat azonnal feltölthetjük webes fotógalériánkba, vagy elküldhetjük e-mailben. A gépre egy komponens HD kimenet került, így nagy felbontású TV készüléken is élvezhetjük kész alkotásainkat.

A mindössze 19,4 mm vastag, fémházas DSC-G3 ajánlott fogyasztói ára 499 dollár lesz.