Sony Cyber-shot DSC-W210 és DSC-W220

0

A Sony is megkezdte friss bejelentéseit a most folyó CES kiállítás alatt, melyek első „fecskéje” a Cyber-shot DSC-W220 ultrakompakt. A kis fémvázas gép 12,2 megapixeles CCD szenzort kapott, egy 4x zoomátfogású Carl-Zeiss Vario Tessar objektívvel. Kisfilmes értéken 30-120 mm-nek megfelelő látószöget ad az objektív, vagyis az átlagnál valamivel jobb nagylátószöget kapunk. A gépbe optikai stabilizátor is került a véletlen bemozdítások csökkentésére. Makró módban legfeljebb 4 cm közel lévő tárgyakat fényképezhetünk. A képfeldolgozás a BiONZ processzor feladata.

Az érzékenység ISO100 és ISO3200 között állítható akár manuálisan, bár a gép többségében automatán dolgozik. Így például számos témaprogramot választhatunk, de adott az arcfelismerő, a mostanában egyre terjedő automata expozíciós program választó és persze a mosoly felismerő mód is. A Sony többi gépéhez hasonlóan ebben a készülékben is használhatunk DRO, azaz dinamika tartomány optimalizáló módokat. Videó állásban a megszokott MPEG Movie VX minőséget kapjuk, MPEG1 tömörítéssel. A képek és videók komponálására és megtekintésére egy 2,7” képátlójú, 230 000 pontos LCD áll rendelkezésre, de a normál A/V kimenettel hagyományos, a komponens HD kimenettel pedig nagy felbontású TV-ken is megtekinthetjük műveinket. A fényképezőgép ehhez HD Slide Show szolgáltatást is kínál, zenei aláfestéssel.

A DSC-W220 szolgáltatásai közé tartozik a beépített képretusáló szoftver is, melyben olyan lehetőségeket találunk, mint a lágyítás, halszem, kereszthívás, színkiemelés, retro szín, vörösszem korrekció, vágás, élesítés, vagy az utólagos mosoly effekt.

A fényképezőgép mellé alaptartozékként jár egy InfoLithium akkumulátor, mellyel pontosan ellenőrizhető a töltöttség. A készülék megjelenését márciusra időzítette a Sony. Bevezető ára 189 dollár lesz.

Frissítés: 2008.01.08 12:00h

A Sony Cyber-shot DSC-W220 modellel egyidőben lát napvilágot némileg egyszerűbb változata a DSC-W210 is. A két változat legfontosabb különbsége – kissé eltérő árukon kívül – hogy a W210-ben nincs optikai stabilizátor. A Sony egy elektronikus (digitális) stabilizátorral szerelte fel.

Sony Cyber-shot DSC-W210

Sony Cyber-shot DSC-W210