Casio Exilim EX-Z400, EX-Z270, EX-S12 és EX-Z1

0

A Casio frissített az egyszerűbb ultrakompaktok között is.

Az Exilim EX-Z400, EX-S12 12 Mpixeles, az EX-Z270 és EX-Z1 10 Mpixel felbontásúak. Az EX-Z400 és EX-Z270 28-112 mm-nek megfelelő 4×-es zoomátfogású objektívvel rendelkezik, míg az EX-Z1 35,5 – 106,5 mm-nek megfelelő 3×-os zoomos, illetve az EX-S12 36 – 108 mm-nek megfelelő 3×-os zoomos objektívet kaptak.
A fényképezőgépek különleges funkciókat is megvalósítanak, mint pl. a smink vagy az egyedi fókuszkeret, melyet már az EX-Z300-ban is megismerhettünk tavalyi tesztünk során.
Az EX-Z1 848×480 pixeles WVGA videófelvételeket képes rögzíteni, az EX-Z400, EX-S12 és EX-Z270 1280×720 pixeles, 24 kép/mp frissítésű HD mozgóképet vesz fel.

Casio Exilim EX-Z400

Casio Exilim EX-270

Casio Exilim EX-S12

Casio Exilim EX-Z1

Sajtóközlemény:

Casio EXILIM EX- Z400, EX-Z270 és EX-S12 és EX-Z1 modellek

Tokió, 2009, január 9. — A CASIO Computer Co., Ltd., izgalmas részleteket tett közzé a hamarosan megjelenő digitális fényképezőgépeiről. A közeljövőben bemutatásra kerül az tükörreflexes kameráknál is gyorsabb felvételi sebességű, vékony és kompakt High Speed Exilim EX-FS10 és EX-FC100 modell, valamint az EX-Z400, EX-Z270 és EX-S12 fényképezőgépek, melyek lehetővé teszik mozgó téma álló háttérrel történő kombinálását.

A CASIO a digitális fényképezőgép technológia egyik úttörője több mint tíz éve. Az új modellek továbbviszik a CASIO alapelvek – innováció és kreativitás – tradícióját. 1995-ben a CASIO bemutatta a QV-10 modellt, mely az első széles vásárlórétegnek kínált LCD monitorral rendelkező digitális kameraként vált ismertté. 2002-ben megszületett az EX-S1, a kártyaméretű, ennél fogva szinte bárhová elvihető fényképezőgépek családjának első tagja. 2008-ban megérkezett az elképesztő felvételi sebességre képes EX-F1 és EX-FH20, melyekkel nem késhetünk le a legjobb pillanatokról, valamint az emberi szem számára túl gyors mozgásokat örökíthetünk meg.

A CASIO az új kamerák segítségével megmutatja, hogy a gyors digitális technológiák felhasználásával soha nem látott felvételi és képalkotási sebesség érhető el. Ezek a stílusos fényképezőgépek megváltoztatják a fotózás tradícionális definícióját, általuk az álló- és mozgóképalkotás élvezetének új útjait fedezhetjük fel.

A CASIO csúcstechnikájú EXILIM Engine 4.0 képalkotó egység egyik legizgalmasabb szolgáltatása a dinamikus fotó funkció, melynek segítségével egy kép témája kivágható és másik képre – mint háttérre – helyezhető. Ez tovább fokozható: akár mozgó témáról készített sorozatfelvétel is kombinálható háttérrel – így a téma virtuális valóságban él tovább. A CASIO ilyen és ehhez hasonló technológiai újításai a kreativitást, a képalkotás és a kész kompozíció élvezetét új, magasabb szintre emelik.

A CASIO egy speciális honlap (www.exilim.com/dp/) segítségével mutatja be a dinamikus fotó funkció felhasználási lehetőségeit, valamint a fényképezőgépek bemutatója után új szolgáltatásokkal növeli a funkció használatának élvezetét.

Ebben az időben kerül bemutatásra az új designkoncepció alapján megalkotott EXILIM EX-Z1 is, mely a magasszintű fotózáshoz szükséges funkciók használatát minden eddiginél egyszerűbbé teszi.

Az új, nagysebességű képalkotó processzor segítségével mozgó témákat helyezhetünk más háttér elé

Új fejlesztésű EXILIM Engine 4.0
Az EXILIM Engine 3.0 továbbfejlesztésével, egy általános és egy speciális, nagysebességű képalkotó CPU kombinációjával megalkotott EXILIM Engine 4.0 rendkívüli színhelyessége és gazdag színárnyalat-visszaadási képessége nagyszerű képi élményt biztosít. Nagy érzékenység esetén hatásos zajcsökkentés segíti a minőségi, gyönyörű képek rögzítését. Az új, összetett funkciók nagyobb energiaigénye ellenére a képalkotó egység energiafelhasználása elődjeihez képest 30%-kal csökkent, ezzel növelve az akkumulátor készenléti idejét. Az új processzor a radikálisan új és továbbfejlesztett általános fényképezőgép funkciók sikeres kombinációját nyújtja.

Dinamikus fotó funkció: mozgó téma és álló háttér kombinációja
Az új képalkotó egység lehetőségeinek köszönhetően a mozgó téma számítógépes szerkesztőprogram nélkül eredeti környezetéből kiemelhető és más háttér elé helyezhető.

Az új processzor képességeire épülő funkciók

Éjszakai fotózás kézből (csak EX-Z400 és EX-Z270 esetén), illetve felvételkészítés ellenfényben
Azokban a helyzetekben, amikor a felvételi körülmények megnehezítik jó képek készítését, a kamerák automatikusan felderítik a problémát okozó jellemzőt és elvégzik a szükséges beállításokat. Így nem jelenthet gondot a korábban elmosódott képeket eredményező éjszakai fotózás, illetve a valaha kiküszöbölhetetlen expozíciós hibákat okozó ellenfény. Az új fényképezőgépek használatával gyönyörű képek készítéséhez egy teendőnk akad: meg kell nyomni az exponáló gombot.

Témakövető autofókusz
A képalkotó egység képanalizáló technológiájának köszönhetően a mozgó témák automatikus élességállítása még pontosabbá vált, ráaádásul új funkcióval bővült: amennyiben a téma elhagyja a kompozíciós keretet, az élességállítás beállítás megőrzésre kerül, majd amikor a téma visszatér, az élességállítás felismeri és újra követi azt.

Make-up funkció
Az arcfelismerő funkció automatikus fókusz és expozíciós beállítása mellett a bőrhibákat elsimítja és az arc árnyékait finomítja. A fényképész tizenkét hatáserősség beállítás között választhat, majd a kijelzőn látható eredménytől függően elkészítheti a felvételt.

HD Movie funkció
A HD Movie funkcióval gyönyörű videókat készíthet 1280×720 pixel felbontással.

A modellek egyedi jellemzői

EXILIM EX-Z400
Ezt a modellt 28mm-es nagylátószög, 4× optikai zoommal rendelkező objektív és 12.1 effektív megapixel felbontás jellemzi. Nagyfelbontású LCD-je 3.0 inch méretű, képstabilizátora mechanikus CCD-emelő rendszerű. Az akkumulátorok teljes töltöttsége kb. 550 felvétel készítésére elegendőek.

EXILIM EX-Z270
A modell fő jellemzői: 28mm-es nagylátószög, 4× optikai zoommal rendelkező objektív és 10.1 effektív megapixel felbontás. Mechanikus CCD-emelő képstabilizátorral és 2.7 inch méretű, extraszéles kijelzővel rendelkezik.

EX-S12
E fényképezőgép stílusos háza mindössze 94.2 mm x 54.6 mm x 14.9 mm (a legvékonyabb részen 13.8 mm) méretekkel rendelkezik. 3× optikai zoom és 2.7 inch méretű, extraszéles LCD és 12.1 effektív megapixel felbontás jellemzi. Szemrevételezésekor mindenekelőtt a magas minőségérzet és a nemesacél szépsége tűnik fel.

EXILIM EX-Z1
“Kifinomult és robusztus” digitális fényképezőgép kompakt kivitelben

Könnyed, mégis nagy ellenállóképességet sugárzó design
A “Kifinomult és robusztus” koncepció jegyében született kompakt kamera mindössze 96.8 mm x 56.5 mm x 17.8 mm méretekkel rendelkezik. A váz vonalai egyszerre könnyed, finom érzést, illetve erőt és nagyfokú ellenállóképességet közvetítenek. Kivitele nem szokványos, a vezérlőegység, a keret, illetve a hátsó vázrész újszerű, kontrasztos színeket kapott.

10.1 effektív megapixel felbontású fényképezőgép 3×-os optikai zoommal
A részletgazdag felvételek készítésének élménye mellett a kamera érzékeny és egyszerűen kezelhető. 10.1 effektív megapixel felbontás és kiváló teljesítmény jellemzi. A nagyfelbontású képek nagyméretű nyomtatás esetén is élvezhetők.

2.7 inch méretű, extraszéles LCD
A fényképezőgép 2.7 inch méretű extraszéles LCD monitorral rendelkezik. A felvételekről a kijelző jobb oldalán található vezérlőpanel ad információt, megkönnyítve ezzel a szükséges beállítások elvégzését.

Szélesképernyős mozgóképfelvétel
A mozgóképfelvétel gomb megnyomásával a fényképezőgép azonnal rendelkezésünkre áll, mint egy 16:9 képarányú felvételek rögzítésére képes videokamera. Választhatunk YouTube felvételi módot, mely a YouTube videomegosztó internetes portálra történő feltöltéshez ideális beállításokat nyújt. Az így felvett mozgóképek egy speciális program segítségével a lehető legegyszerűbben a YouTube-ra tölthetők.

Egyedi fókuszkeret és menüképek
Fókuszkeretek
A szokásos négyszögletes fókuszkeret mellett az LCD-n használhatunk például szív, vagy pillangó formájú fókuszkereteket. Amennyiben az élességállítás sikerül, a fókuszkeret egy szép szív szimbólumra, a fókuszálás sikertelensége esetén kettétört szívre változik. Ez a funkció az élességállítás egyszerű és igen mókás ellenőrzését nyújtja.

Menüképek
A menüképek hat (fekete, csokoládé, fahéj, rózsa, égkék, illetve olivazöld) színtémával jeleníthetők meg.