Casio Exilim EX-FS10 és EX-HC100

0

Casio Exilim EX-FS10

A Casio ma mutatta be Las Vegas-ban, a Consumer Electronic Show-n (CES) termékpalettájának két új nagy sebességű videófelvételre alkalmas modelljét, az EX-FS10-et és az EX-HC100-at, melyek kis méretükkel is különlegesek.

A gyors, 30 kép/mp-es sorozatra képes gépek más gyártók termékeivel ellentétben nem csak csökkentett felbontásban képesek erre a teljesítményre, hanem szinte maximális felbontásban.

Casio Exilim EX-FC100

Casio Exilim EX-FC100

Ezen felül akár 1000 kép/mp frissítési sebességű videók is készíthetők, igaz, ezek felbontása már korlátozott, ahogy azt már a korábbi EX-F1 és EX-FH20 modellekben már láthattuk.

Casio Exilim EX-FC100

Casio Exilim EX-FC100

Casio Exilim EX-FC100

Casio Exilim EX-FC100

Sajtóközlemény:

A CASIO bemutatja az eddigi legvékonyabb HIGH SPEED EXILIM nagy felvételi sebességű digitális fényképezőgépét, valamint az első kompozit mozgóképfelvételre képes kameráját

Stílusos fényképezőgépek a CASIO nagysebességű digitális technológiáinak alkalmazásával

Tokió, 2009, január 9. — A CASIO Computer Co., Ltd., izgalmas részleteket tett közzé a hamarosan megjelenő digitális fényképezőgépeiről. A közeljövőben bemutatásra kerül az tükörreflexes kameráknál is gyorsabb felvételi sebességű, vékony és kompakt High Speed Exilim EX-FS10 és EX-FC100 modell, valamint az EX-Z400, EX-Z270 és EX-S12 fényképezőgépek, melyek lehetővé teszik mozgó téma álló háttérrel történő kombinálását.

A CASIO a digitális fényképezőgép technológia egyik úttörője több mint tíz éve. Az új modellek továbbviszik a CASIO alapelvek – innováció és kreativitás – tradícióját. 1995-ben a CASIO bemutatta a QV-10 modellt, mely az első széles vásárlórétegnek kínált LCD monitorral rendelkező digitális kameraként vált ismertté. 2002-ben megszületett az EX-S1, a kártyaméretű, ennél fogva szinte bárhová elvihető fényképezőgépek családjának első tagja. 2008-ban megérkezett az elképesztő felvételi sebességre képes EX-F1 és EX-FH20, melyekkel nem késhetünk le a legjobb pillanatokról, valamint az emberi szem számára túl gyors mozgásokat örökíthetünk meg.

A CASIO az új kamerák segítségével megmutatja, hogy a gyors digitális technológiák felhasználásával soha nem látott felvételi és képalkotási sebesség érhető el. Ezek a stílusos fényképezőgépek megváltoztatják a fotózás tradícionális definícióját, általuk az álló- és mozgóképalkotás élvezetének új útjait fedezhetjük fel.

Az EX-FS10 és EX-FC100 High Speed EXILIM modellek
Az elektronikai részegységek és képalkotó szenzor méreteinek drasztikus lecsökkentése után a CASIO két, meglepően kis méretű, másodpercenként 30 állókép és 1000 fps sebességű mozgókép felvételére képes digitális fényképezőgép fejlesztéséhez fogott. Az EX-FS10 kártya méretű, mindössze 16.3 mm vékony, az EX-FC100 pedig tökéletesen a tenyérbe illeszkedő kompakt kamera. A méret mellett szembetűnő az innovatív funkciók sokasága. Ilyen érdekes szolgáltatás például a mozgóképfelvétel lassított lejátszása közben egy kép állóképként történő rögzítése, vagy a folyamatos felvételkészítés közben egy kép automatikus kiválasztása és mentése.

EX-FS10 és EX-FC100 High Speed EXILIM modellek
Stílusos, nagy felvételi sebességű digitális kamerák

Két nagysebességű digitális fényképezőgép, melyeket mindig magunkkal vihetünk A modelleket nagy felvételi sebesség és vékony, kompakt, kényelmesen hordható kivitelű ház kombinációja jellemzi.

EX-FS10
A 97.1mm x 59.4mm x 16.3mm méretű kamera új fejlesztésű, 3× zárt rendszerű optikai zoommal rendelkező objektívvel és egy 2.5 inch képátlójú, csúcsminőségű Super Clear LCD-vel, valamint 9.1 megapixel felbontással büszkélkedhet.

EX-FC100
Az EX-FC100 kompakt fényképezőgép méretei: 99.8mm x 58.5mm x 22.6mm. 5× optikai zoommal rendelkező objektívvel, CMOS Shift rázkódásmentesítő funkcióval, 2.7 inch méretű, csúcsminőségű Super Clear LCD-vel, illetve 9.1 effektív megapixel felbontással rendelkezik. A másodpercenként 30 kép felvételi sebesség biztosítja a legjobb pillanat megörökítését Mindkét kamera akár másodpercenként 30, 6.0 megapixel felbontású felvétel készítését teszi lehetővé. Emellett a kioldógomb megnyomásakor a gomb lenyomása előtti pillanatok is megörökíthetők legfeljebb 25 kép erejéig. E funkcióval elfelejthető a lassú reakció bosszúsága. A másodpercenkénti felvételek száma 30, 15, 10, 5, 3, vagy automatikus beállítású lehet, illetve a kioldógomb egyszeri megnyomásával 30, 20, 10 vagy 5 felvétel készíthető.

Egyszerűen kezelhető funkciók a nagysebességű felvételkészítés lehetőségeinek teljes kiaknázására
A kamerák képesek automatikusan kiválasztani a legjobbakat a nagysebességű felvételkészítés során készült képek közül. Lehetőségünk van több felvétel egy képben történő kombinálására is. Ezek a lehetőségek nagymértékben segítik a fotós elképzeléseinek pontos és egyszerű megvalósítását. Csak a felvételsorozatot kell elkészíteni, a legjobb kép kiválasztását a kamera elvégzi helyettünk.

Lassított visszajátszás
Felvételkészítés közben egy gomb megnyomásával indíthatunk lassított lejátszást témánk mozgásának megtekintésére. A lassított viszajátszás közben a legjobb pillanatot az exponálógomb megnyomásával választhatjuk ki.

Nagysebességű képstabilizátor és nagysebességű éjszakai felvétel funkciók
A fényképezőgép képes a nagysebességű sorozatfelvétel képeiből – a téma pozíciójának beállításával – egy kép létrehozására. Így a nagy zoomérték mellett, illetve éjszaka, állvány nélkül készült képek is gyönyörűek lehetnek, az elmosódott felvételek készítésének élménye pedig a múlté.

Nagysebességű felvétel válogatás funkció
A tökéletes pillanatot megörökítő képet a kamera automatikusan kiválasztja a sorozatfelvételek közül, figyelembe véve, hogy a fotóalany mosolyog, szeme nyitva van-e, illetve hogy a kép éles-e. A legjobb felvétel mentésre kerül.

Késés korrekció
A fényképezőgépeken előre megadható a megörökíteni kívánt pillanat és a felvétel tényleges elkészítése közötti késési időtartam, ezáltal ez a késés kiküszöbölhető. A funkció használatakor a kamera mindent rögzít, majd az exponálógomb megnyomásakor a megadott késési időtartamot visszaszámolja és véglegesen csak az így meghatározott képet menti.

Akár 1,000 fps sebességű mozgóképfelvétel
A fényképezőgépek nagysebességű mozgóképfelvétel funkciója az emberi szem számára követhetetlenül gyors mozgások rögzítésére képes, illetve ezután lassított lejátszással elénk tárhatja a mozgás folyamatát. A felvételi sebesség 1000, 420, vagy 210 fps lehet. Normál (30 fps) sebességű videófelvétel közben egy gombnyomással válthatunk nagysebességű, 210 fps felvételi módra.

HD Movie funkció
A HD Movie funkcióval gyönyörű videókat készíthet 1280×720 pixel felbontással. HD Movie felvétel közben egy gombnyomással 6.0 megapixel felbontású állóképet rögzíthetünk.