Kingston SDHC memóriakártyák kamerákhoz is

0

A memóriakártyára rögzítő SD és HD kamkorderek egyre növekvő száma miatt a Kingston új memóriakártya-családot jelentett be, melyeket kifejezetten ezekben történő alkalmazásra fejlesztett, de természetesen digitális fényképezőgépekben is tökéletesen használható kártyákról van szó.

Sajtóközlemény:

A Kingston Digital SDHC videokártyái tökéletesek a nagy felbontású videofilmek készítéséhez

Budapest – 2009. január 29. – A Kingston Digital Europe Ltd., a Kingston Digital Inc. tagvállalata bejelentette, hogy forgalomba hozza digitális videokamerákhoz kifejlesztett Secure Digital High-Capacity (SDHC) videokártyáit. A rögzíthető videofelvétel hosszának feltűntetésével már maga a termék csomagolása is segít eligazodni a vásárlóknak tekintve, hogy a Kingston SDHC videokártyák 60, 120 és 240 perces tárolókapacitással kerülnek forgalomba, amely sorrendben 4 GB, 8 GB és 16 GB kapacitást jelent. A felvett percek HD minőségben értendőek.

„A nagyobb tárkapacitás iránti igény egyre erősödik, ahogy a digitális videokamerák terjednek, különösen azért, mert többen készítenek nagy felbontású videokat, mint valaha” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere. „Az új videokártyák mielőbbi piacra dobását az a tény is indokolja, hogy mind többen használnak HD-képes flashmemóriára épülő, vagy hibrid videokamerákat, amelyek merevlemezt és kártyaolvasót egyaránt tartalmaznak. A Kingston SDHC videokártyák tökéletesen együttműködnek a nagy felbontású videokamerákkal, így ideális megoldást jelentenek a 1080i felbontású rögzítéshez. Természetesen a kártyák használhatók normál felbontású video készítéséhez, video készítésére alkalmas fényképezőgépekhez vagy akár MP3-lejátszókhoz is” – tette hozzá Kaszál Norbert.

A 8 GB és 16 GB kapacitású SDHC videokártyák még az első negyedévben elérhetők lesznek az EMEA régióban is. A forgalomba kerülő Kingston SDHC videokártyák a 4. sebességosztályba tartoznak: minimális adatátviteli sebességük legalább 4 MB/mp, így a fájlok igen gyorsan átmásolhatók számítógépekre.

A Kingston élettartam-garanciát vállal a kártyákra.

Kingston SDHC videokártyák jellemzői és műszaki adatai:

  • Kapacitás1: 60 perc (4 GB), 120 perc (8 GB), 240 perc (16 GB2)
  • Méret: 24 mm x 32 mm x 2,1 mm
  • Tömeg: 2,5 g
  • Magas adatátviteli sebesség: 4. osztály – 4 MB/mp.
  • Hőmérséklet működés közben: -25 °C – 85 °C
  • Tárolási hőmérséklet: -40 °C – 85 °C
  • Feszültség: 3,3 V
  • Használható: SDHC kártyákat üzemeltető eszközökben, nem kompatibilis a szabványos SD-eszközökkel/olvasókkal
  • Fájlformátum: FAT32
  • Megbízható: élettartam-garancia
  • Egyszerű: csak be kell dugni és működik

A KE-C104G-1WQ rendelési számú 4GB-os SDHC videokártya 3360 Ft-os javasolt végfelhasználói áron kerül forgalomba.

1 Vegye figyelembe, hogy a felsorolt kapacitások egy része a formázáshoz szükséges, ezért nem alkalmas adattárolásra. További információt a Kingston flashmemóriákat ismertető útmutatójában talál a Kingston.com/Flash_Memory_Guide webcímen.
2A 16 GB méretű kártyákhoz frissített illesztőprogramra van szükség. A követelményekről bővebben a termékdokumentációban olvashat.