Még nagyobb zoommal: Nikon Coolpix P90

0

A Nikon úgy tűnik nem hagyja magára az ultrazoomos kompakt kategóriát. A tavalyi Coolpix P80 modell idei folytatása a Coolpix P90, amely immár 12,1 megapixeles felbontást és 24x optikai zoomot kínál. A látószög, kisfilmes értéken 26-624mm-nek megfelelő, és a meglehetősen nagy zoomátfogáshoz négyféle stabilizátor funkciót (köztük szenzor eltolásos képstabilizátort) is kínál.

Az automata fókuszállítás már 1 cm-ről képes élesre állni, sorozatfelvételnél pedig akár 15 kép/mp sebességgel is dolgozhatunk, legfeljebb 45 fotó erejéig, bár erre csak alacsonyabb felbontásokban van lehetőségünk. A készülék új szolgáltatása az „előfelvételi” üzemmód, amely az exponáló gomb lenyomása előtti másodperceket is képes rögzíteni, így nem maradunk le a fontosabb pillanatokról a gép késedelme miatt. A további funkciók köre a pislogásra figyelmeztető szolgáltatást, a mosoly-módot, a maximum 12 emberi arcot detektáló arcprioritás módot, a gyorsretust, valamint az időzített videó módot is tartalmazza. A Nikon Coolpix P90 ezen kívül automata témamód felismerő szolgáltatást is kapott.

A gép nem csak automatikus, de teljesen manuális üzemmódokban is használható. Az érzékenységet ISO6400 értékig emelhetjük, a képek feldolgozásáért pedig a Nikon saját fejlesztésű EXPEED processzora felel.

A gép hátuljára egy 3” képátlójú, dönthető LCD kijelző került. A képek és videók SD és SDHC memóriakártyákra menthetők. Megjelenését áprilisra időzítette gyártója, hozzávetőlegesen 399 dolláros bevezető áron.

Nikon Coolpix P90

Nikon Coolpix P90

Nikon Coolpix P90

Nikon Coolpix P90

A Nikon Coolpix P90 főbb tulajdonságai:

  • 12,1 megapixeles CCD képérzékelő
  • 24x optikai zoomos Nikkor ED objektív
  • 1 cm-es makro közelpont
  • Érzékelő eltolásos képstabilizátor
  • Többféle elmosódás kiküszöbölő mód
  • Nikon EXPEED processzor
  • Max. ISO6400 érzékenység
  • VGA videofelvétel és időzített videó
  • Max. 15 kép/mp sorozat sebesség (kis felbontásban)
  • Előfelvételi mód
  • Arcfelismeréses AF
  • Mosoly üzemmód és pislogás figyelmeztetés
  • Automata témamód program
  • 3”-os, kihajtható LCD kijelző

Sajtóközlemény:

Komoly amatőröknek szánt, nagy zoomos fényképezőgép a Nikontól
A Nikon bemutatja a világ egyik első 24-szeres zoomos kompakt fényképezőgépét

Amszterdam, Hollandia, 2009. február 3. – A Nikon Europe örömmel jelenti be a COOLPIX P90 nevű modellt, a világ egyik első 24-szeres zoomos, nagy látószögű funkcióval is rendelkező kompakt fényképezőgépét. A nagy teljesítményű szuper-telefotó zoom, a nagy látószög és a többi kiváló funkció egy könnyen kezelhető gépben egyesül; ideális ajánlat azok számára, akik jól hordozható fényképezőgépet keresnek, méghozzá a híres Nikon minőségben.

Mark Pekelharing, a Nikon Europe B.V. fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „Ez a fényképezőgép ismét demonstrálja a Nikon elkötelezettségét a fényképezőgépek szerelmesei iránt. A megdöbbentően nagy teljesítményű, nagy látószögű funkcióval rendelkező 24x-es zoom, a 7,62 centiméteres, változtatható szögű LCD-monitor, a rázkódáscsökkentés, a Nikon EXPEED képfeldolgozó technológiája és a nagy érzékenység jóvoltából a COOLPIX P90 kompromisszummentes átmenetet képez a kompakt és a tükörreflexes gépek között.”

Funkciók, amikre büszke lehet
A COOLPIX P90-nek elképesztő teljesítményű, 24x-es optikai zoomja van, amely 35 mm-es formátumban kifejezve egy 26–624 mm-es objektívnek felel meg, és amely már 1 cm-ről is képes felvételt készíteni. A gép 15 kép/mp sebességű sorozatfelvételre képes legfeljebb 45 egymást követő képig, így kiválóan használható sportfotózáshoz is. Mi több, ez a fényképezőgép már akkor is képes a fényképezésre, amikor ön még meg se nyomta az exponálógombot. Ha ehhez még hozzávesszük a 12,1 tényleges megapixeles felbontást és az ISO 6400 értékig terjedő érzékenységet, akkor egyértelművé válik, hogy miért nyújt ez a gép olyan remek teljesítményt szinte minden helyzetben. A gép használható teljesen automatikus módban, illetve különféle manuális beállításokkal is a rendelkezésre álló négy felvételi módban (PSAM), a képek komponálásában pedig elektronikus kereső is segít. A gép további, Nikon-minőségű funkciói közé tartozik a négyféle elmosódás-mentesítő technológia, az Automatikus program választó és az Arc-prioritásos AF, amely 12 arcot képes felismerni egyetlen képen. Rendelkezésre állnak a legújabb funkciók is, például a tökéletes portrék készítését segítő Mosoly mód és Pislogásra figyelmeztető jelzés, a Nikon egyedi, kontrasztot optimalizáló D-Lighting funkciója, valamit a Gyors retusálás. A fényképezőgép videó és időzített videó rögzítésére is képes. A 7,62 centiméteres, változtatható szögű LCD-monitor használatával még bonyolult helyzetekben is egyszerű a fényképezés.

A COOLPIX P90 mellékelt tartozékai a következők: USB-kábel, audio-/videokábel, szíj és a COOLPIX szoftvercsomag CD-ROM. Valamennyi megvásárolt Nikon fényképezőgép mellé 2 GB ingyenes online képtárolási lehetőséget biztosítunk a Nikon my Picturetown szolgáltatás weboldalán (mypicturetown.com).