Nikon Coolpix S620, S630, S220, S230

0

A Nikon Coolpix S-széria négy új modellel gazdagodik az elkövetkezendő hetekben-hónapokban. Mindannyiuk közös jellemzője, az elegáns, kis méretű fémváz, mely többféle színváltozatban lesz kapható, a lítium-ion akkumulátor és töltő, valamint az EXPEED feldolgozóegység.

Nikon Coolpix S620

Igen gyors gépnek ígérkezik a Coolpix S620, hiszen mindössze 0,7 mp-re van szüksége, hogy a bekapcsolás után üzemkész állapotba kerüljön. A 12,2 megapixeles CCD érzékelővel szerelt fényképezőgép 4x optikai zoomátfogású Nikkor objektívet kapott, amely kisfilmes értéken 28-112mm-nek megfelelő képszöget kínál, de felszerelték optikai képstabilizátorral is, amely három egyéb mód mellett a rázkódást és az elmosódottságot csökkenti. Érzékenységét legfeljebb ISO6400-ig emelhetjük, mely kategóriájában egyedülállóvá teszi.

A Coolpix S620 ezen felül témakövető AF módot, pislogásmentesítő funkciót, valamint gyors retusálás és automata programválasztó üzemmódokat is magáénak tudhat. Hátsó kijelzője 2,7” méretű. A gép márciusban jelenik meg kb. 270 dolláros nyitóáron.

Nikon Coolpix S620

Nikon Coolpix S620

Nikon Coolpix S620

Nikon Coolpix S620

Nikon Coolpix S620

Nikon Coolpix S620

A Nikon Coolpix S620 főbb tulajdonságai:

  • 12,2 megapixeles CCD képérzékelő
  • 4x optikai zoom (28-112mm ekv.)
  • 0,7 mp bekapcsolás utáni készenlét
  • Optikai képstabilizátor
  • Többféle elmosódás kiküszöbölő mód
  • Nikon EXPEED processzor
  • Max. ISO6400 érzékenység
  • Témakövető AF mód
  • Gyors retus funkció
  • Pislogás mentesítés
  • Automata témamód program
  • 2,7”-os LCD kijelző

Nikon Coolpix S630

A Nikon sajtóanyag külön kiemeli az S630 jobb fogását, amely a képek alapján a gépváz kialakításának és a mélyített hüvelykujj támasznak köszönhető. Felbontása 12 megapixel, amely egy 7x zoomátfogású (37-266mm ekv.) objektívvel párosul. Az objektívet érzékelő-eltolásos képstabilizátor is kiegészíti.

Ha kisebb felbontásban használjuk a készüléket, akár 10 kép/mp sorozat is készíthető. A többségében automata funkciókat kínáló S630 új szolgáltatása a pislogásmentesítés mosoly funkcióval, az automata témaprogram kiválasztás és a gyors retusálás.

Várhatóan márciusban kerül majd a boltokba, négyféle színben és 279 dolláros árcédulával.

Nikon Coolpix S630

Nikon Coolpix S630

Nikon Coolpix S630

Nikon Coolpix S630

A Nikon Coolpix S630 főbb tulajdonságai:

  • 12 megapixeles CCD képérzékelő
  • 7x optikai zoomos objektív
  • Érzékelő eltolásos képstabilizátor
  • Nikon EXPEED processzor
  • Max. 10 kép/mp sorozat sebesség (kis felbontásban)
  • Gyors retusálás
  • Mosoly üzemmód és pislogás figyelmeztetés
  • Automata témamód program
  • Lítium-ion akku és töltő

Nikon Coolpix S220 és S230

A Nikon S-sorozat legkisebbje az S220, mindössze 18 mm vastag és 100 gramm tömegű, így rendkívül könnyen hotdozható. „Nagyobb” testvérétől az S230-tól mindössze a témaprogramok számában és kijelzőjükben különböznek, mivel az S220 egy hagyományos, 2,5”-os, az S230 pedig egy 3”-os érintőképernyőt kapott. Tulajdonságaik ezt leszámítva megegyeznek. Mindketten 10 megapixeles érzékelőt kaptak. Optikájuk zoomátfogása pedig 3x-os, de itt csak elektronikus stabilizátort kapunk. A többi modellhez hasonlóan itt is megtaláljuk az új mozgásérzékelő, pislogás mentesítő és gyorsretus üzemmódokat. A témaprogramok közül a gépek automatikusan is képesek választani.

A boltokba mindkét modell tavasz elejére kerülhet, 150 (S220) és (230) dolláros bevezető árakon.

Nikon Coolpix S220

Nikon Coolpix S220

Nikon Coolpix S220

Nikon Coolpix S220

Nikon Coolpix S230

Nikon Coolpix S230

Nikon Coolpix S230

Nikon Coolpix S230

A Nikon Coolpix S220 és S230 főbb tulajdonságai:

  • 10 megapixeles CCD képérzékelő
  • 3x optikai zoom
  • Elektronikus stabilizátor
  • Nikon EXPEED processzor
  • Max. ISO2000 érzékenység
  • S220: 16 témaprogram; S230 17 témaprogram
  • Gyors retusálás
  • Mozgásészlelés és pislogás mentesítés
  • Automata témamód program
  • S220: 2,5” LCD; S230: 3” érintőképernyős kijelző
  • Lítium ion akku és töltő

Sajtóközlemény:

Stílus, gyorsaság, egyszerűség
A frissített S sorozat

Amszterdam, Hollandia, 2009. február 3. – a Nikon Europe bemutatja frissített S sorozatát, a következő modellekkel: COOLPIX S630, COOLPIX S620, COOLPIX S230 és COOLPIX S220. Mind a négy új gépet ugyanazzal az elhatározással terveztük: hogy egy kompakt vázban fantasztikus stílust, gyorsaságot és egyszerűséget kínáljunk a fotósoknak.

A COOLPIX S630 kisméretű, stílusos tervezésű vázán a különleges Sure Grip markolat biztosít még tökéletesebb fogást. A COOLPIX S620 kategóriájában a legjobb ISO érzékenységgel rendelkezik. A COOLPIX S230 egyszerre stílusos és könnyen használható az egyszerű gombokat megjelenítő, fejlett érintőképernyő révén, a COOLPIX S220 pedig tiszta és egyszerű, könnyen használható, mégis csodálatosan elegáns modell. A négy fényképezőgép különféle színekben kapható, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének és személyiségének megfelelőt. A modellek rendelkeznek a Nikon EXPEED képfeldolgozó technológiájával is.

Mark Pekelharing, a Nikon Europe B.V. fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „Nagyon büszkék vagyunk az új, színes S sorozatunkra, és hiszünk abban, hogy az új modellek között mindenki megtalálhatja a saját stílusának megfelelőt. Ezeket a fényképezőgépeket öröm használni. Szépek, jó érzés kézbe venni őket, és fantasztikus képeket készítenek.”

COOLPIX S630 – mindenkihez illik
A Sure Grip markolat kényelmesen simul a kézbe; nem csoda, hogy a COOLPIX S630 használata egyszerűen kellemes érzés. De a gép teljesítményében sem találni kivetnivalót. A 12 tényleges megapixeles felbontás, a képérzékelő-eltolásos VR (rázkódáscsökkentés) és a remek, 7x-es optikai zoommal rendelkező NIKKOR objektív minden körülmények között garantálják a kiváló képminőséget. A gép élvonalbeli funkciókkal büszkélkedik. A vadonatúj Pislogásmentesítés funkció a Mosoly módot és a Pislogásra figyelmeztető jelzést ötvözi: ebben a beállításban a fényképezőgép érzékeli a portréalany arcát, majd automatikusan két képet készít, amikor a modell mosolyog, és közülük azt menti, amelyiken a szeme nyitva van. Ehhez jön még az Automatikus program választó, amelyik automatikusan kiválasztja az adott helyzetnek leginkább megfelelő beállításokat, az akár 10 kép/mp sebességre képes Sport sorozatfelvételi mód, valamint a Gyors retusálás funkció. Figyelemreméltó lehetőségek egyetlen gépen belül. A modell fekete és vörös színben kapható.

COOLPIX S620 – gyorsaság mindenek felett
Ez a rendkívül gyors gép mindössze 0,7 másodperc alatt elindul. A váz rendkívül kisméretű, szépen tervezett. A COOLPIX S620 felbontása 12,2 tényleges megapixel, NIKKOR 4x zoom objektívje 28 mm-es nagy látószöggel rendelkezik (35 mm-es formátumban kifejezve), valamint 6,86 centiméteres, széles megtekintési szögű LCD-monitora van. A kis váz rengeteg nagy teljesítményű funkciót rejt. A digitális fényképezőgépek között szinte egyedülálló módon a COOLPIX S620 érzékenységi tartománya ISO 6400 értékig állítható teljes képméret esetén is, a készített felvételek zajszintje alacsony. A modell négyféle elmosódásgátló technológiát vonultat fel, amelyek között megtalálható a lencsetag-mozgatásos VR. Rendelkezésre áll a Mozgásérzékelés, az új Pislogásmentesítés, a Gyors retusálás, a Témakövető AF és az Automatikus program választó is. Az elegáns vonalvezetésű fémváz a gondos formatervezés szép példája. A modell ezüst, fekete, lila és rózsaszín változatban kapható. Értelemszerű választás azoknak, akik a kifinomult stílus és teljesítmény összhangját keresik.

COOLPIX S230/COOLPIX S220 – praktikus stílus, nagy teljesítmény, egyszerűség
Ez a duó, a maga karcsú formáival és kis méretével talán az új S sorozat legelegánsabbja. A COOLPIX S230 7,62 centiméteres, érintőképernyős monitorán egyszerű gombok jelennek meg, amelyekkel a fényképezés egyszerre könnyű és szórakoztató. A modellben számos fejlett funkció megtalálható, például az új Pislogásmentesítés, a Gyors retusálás, az Automatikus program választó és a motívumprogramok. A Pislogásmentesítés funkció megakadályozza a csukott szemű portrék készítését. A Gyors retusálás lehetővé teszi, hogy a felvételeket elkészítésük után a Nikon díjnyertes D-SLR gépeiből származó funkciókkal javítsa. A COOLPIX S230 17, a COOLPIX S220 16 motívumprogramot kínál, amelyek szinte minden fényképezési helyzetben tökéletes beállításokat biztosítanak. A 10 tényleges megapixeles felbontáson és a NIKKOR 3x zoom objektíven felül mindkét modell rendelkezik elektronikus rázkódáscsökkentéssel, ISO 2000 értékig terjedő, nagy érzékenységgel, valamint Mozgásérzékelés funkcióval is, hogy a fényképezés soha ne jelenthessen gondot. A COOLPIX S220 vékony és könnyű: mindössze 18 mm vastag és 100 g tömegű. A készített képeket a 6,35 centiméteres monitoron lehet megtekinteni. Mindkét fényképezőgépnek stílusos fémváza van, amely minden táskában elfér. A két modell kétféle ezüst, továbbá zöld, vörös, kétféle kék, bíbor és fekete színben kapható.

Az S sorozat mellékelt tartozékai a következők: lítium-ion akkumulátor és töltő, USB- és audio-/videokábel, szíj és a COOLPIX szoftvercsomag. A COOLPIX S230-hoz ezen felül még egy érintőképernyőhöz használható toll is tartozik.