Nikon Coolpix L19, L20 és L100

0

Az eddig hagyományosnak számító kompakt L-szériáját egy kicsit átalakította a Nikon, hiszen legfrissebb bejelentésében két hagyományos külsejű modellen (L19 és L20) kívül egy új, ultrazoom is feltűnik, Coolpix L100 néven.

Nikon Coolpix L19 és L20

A Coolpix L-sorozat a Nikon legolcsóbb, belépő szintű kompaktjait jelentette, melyek idei két alapmodellje az L19 és 20. Hasonló funkciójuk a 3,6x zoomátfogás, amely kisfilmes értéken 38-136mm (L19: 41-145mm) ekvivalens gyújtótávolságot jelent, és mindkét gépet stabilizátorral is ellátták. Szintén közös bennük az új automata témaválasztó mód, amely a felvételi szituációtól függően választ a rendelkezésre álló témaprogramok közül, de említhetjük a mosoly-módot, vagy a pislogásra figyelmeztető jelzést is, melyek új szolgáltatásként jelennek meg szinte mindegyik most bejelentett Nikon fényképezőgépben.

A két készülék legfőbb különbsége a felbontás, hiszen az L19 8, míg az L20 10 megapixeles érzékelőt kapott. Különböznek kijelzőjük méretében is, így az L19-ben 2,7”, a nagyobb modellben pedig 3” képátlójú LCD-t találunk.

A kis L-modellek két darab AA méretű (ceruza)elemmel vagy akkumulátorral táplálhatók, és kb. 110 és 130 dolláros bevezető áron kerülnek forgalomba.

Nikon Coolpix L19

Nikon Coolpix L19

Nikon Coolpix L19

Nikon Coolpix L19

Nikon Coolpix L20

Nikon Coolpix L20

Nikon Coolpix L20

Nikon Coolpix L20

A Nikon Coolpix L19 és L20 főbb tulajdonságai:

  • 8 (L19) és 10 (L20) megapixeles CCD képérzékelő
  • 3,6x optikai zoom (L19: 41-145mm; L20: 38-136mm ekv.)
  • Képstabilizátor
  • Pislogás jelzés
  • Automata témamód program
  • 2,7” (L19) és 3”-os (L20) LCD kijelző
  • 2 AA elem/akkumulátor

Nikon Coolpix L100

Nikon Coolpix L100

A széria kakukktojása jobban hasonlít a P80-ra és a kost bejelentett P90-re, mint közvetlen elődeire. A 10 megapixeles CCD-vel rendelkező fényképezőgép, 15x-öz optikai zoomátfogást kínál, 28-420 mm, ekvivalens tartománnyal. Ezen kívül érzékelő-eltolásos képstabilizátorral és a legújabb EXPEED képfeldolgozó processzorral is kiegészítették. Makró módban akár 1 cm közeli témára is képes élességet állítani, ha pedig az érzékenységet akarjuk növelni, legfeljebb ISO3200-ig tehetjük.

Sorozat módban legfeljebb 13 kép/mp sebességre képes, ami igen gyorsnak számít, bár ehhez alacsonyabb felbontást kell választanunk. Újdonság még az automata témaválasztó, a mozgáskövető és a mosoly mód, valamint a pislogásra figyelmeztető jelzés is, de a szoftveres vörösszem korrekció, vagy a D-lighting funkció is részét képezi szolgáltatásainak.

A gép áprilisban kerül forgalomba, kb. 279 dolláros ajánlott fogyasztói áron.

Nikon Coolpix L100

Nikon Coolpix L100

Nikon Coolpix L100

Nikon Coolpix L100

A Nikon Coolpix L100 főbb tulajdonságai:

  • 10 megapixeles CCD képérzékelő
  • 15x optikai zoom (28-420mm ekv.)
  • 13 kép/mp sorozat (kis felbontásban)
  • CCD-shift képstabilizátor
  • Többféle elmosódás kiküszöbölő mód
  • Nikon EXPEED processzor
  • Max. ISO3200 érzékenység
  • Témakövető AF mód
  • Gyors retus funkció
  • Pislogás jelzés
  • D-lighting
  • Automata témamód program
  • 3”-os LCD kijelző
  • AA elem/akkumulátor

Sajtóközlemény:

A COOLPIX L100, a COOLPIX L20 és a COOLPIX L19
Csupa izgalom, kedvező áron

Amszterdam, Hollandia, 2009. február 3. – A Nikon Europe örömmel jelenti be három új, izgalmas, kedvező árú COOLPIX fényképezőgépét: a COOLPIX L100, a COOLPIX L20 és a COOLPIX L19 nevű modelleket. Mindhárom gép telis-tele van kiváló funkciókkal, amelyek örömteli fényképezést kínálnak, miközben kímélik a pénztárcát is. A nagyszerű NIKKOR objektívek, a remek hordozhatóság, a könnyű használhatóság, valamint a kiváló funkciók – például az Automatikus program választó, a Mosoly mód és a Pislogásra figyelmeztető jelzés – jóvoltából a fantasztikus fényképek készítése mindenki számára elérhetővé válik.

Mark Pekelharing, a Nikon Europe B.V. fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „Nem mindenki szeretne sokat költeni a fényképezőgépére. E három új modell most mindkét megközelítésmód előnyeit kínálja: minőségi képalkotás a Nikon stílusában, egy sor izgalmas funkcióval, ugyanakkor elérhető áron.”

Élvezze a fényképezést!
A COOLPIX L100 remek példa az elmondottakra. A 10 tényleges megapixeles felbontás, a Nikon nagy teljesítményű EXPEED képfeldolgozó rendszere, valamint a nagy látószögű, (35 mm-es formátumban kifejezve) 28–420 mm-es tartományt átfogó, 15x-ös zoom objektív garantálja, hogy szinte minden helyzetben gyönyörű képeket készíthet. Makró módban már 1 cm-ről is fényképezhet. A négy elmosódás csökkentő-technológia, köztük a képérzékelő-eltolásos VR képstabilizáció, jóvoltából pedig abban is biztos lehet, hogy a kép témája éles lesz. A COOLPIX L100 sportfotózásra is kiválóan alkalmas, hiszen Sport sorozatfelvételi módja 13 kép/mp sebességre képes. Az Automatikus program választó automatikusan elvégzi az adott helyzetnek megfelelő beállításokat. A Mosoly mód segítségével a modell legszebb arckifejezése örökíthető meg, a Pislogásra figyelmeztető jelzés pedig figyelmeztet, ha a modell szeme a felvétel elkészítésekor csukva volt. A gép egyéb funkciói között megtaláljuk például a következőket: a szép portrék készítését segítő Beépített vörösszemhatás-korrekció, a képeket feljavító D-Lighting, 15 motívumprogram, videofelvétel hanggal és az Aktív zoom.

Az ISO 3200 értékig (képpont-hozzáadással) terjedő érzékenység jóvoltából a gyenge megvilágítás többé nem akadályozza a fényképezést. További segítséget jelent a Mozgásérzékelés, amely felvételkészítés közben érzékeli a fényképezőgép vagy a téma elmozdulását, és automatikusan rövidebb záridőt és nagyobb ISO érzékenységet állít be.

Csak könnyedén
A COOLPIX L20 és COOLPIX L19 felbontása 10 és 8 megapixel. A két modell számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek gondtalan, kényelmes fotózást biztosítanak. Ilyen például az Automatikus mód, az Automatikus program választó, a Mosoly mód és a Pislogásra figyelmeztető jelzés. A készülékek két AA-méretű elemmel/akkumulátorral működnek, amelyek mindenhol beszerezhetők, így soha nem marad le a fontos képekről. A nagy gombok és kezelőszervek, valamint a 7,62 és 6,86 centiméteres LCD-monitor tovább könnyítik a COOLPIX L20 és COOLPIX L19 használatát. Természetesen mindkét modell képes videók rögzítésére, és mindkettő rendelkezik a különleges Automatikus program választó funkcióval. Ez automatikusan kiértékeli az adott fényképezési helyzetet a téma és annak környezete alapján, majd kiválasztja a leginkább megfelelő beállításokat. Mostantól nem kell törődnie a megfelelő üzemmód kiválasztásával, hanem bármikor gyorsan, kényelmesen fényképezhet. A COOLPIX L20 fekete és vörös, a COOLPIX L19 ezüst és rózsaszín változatban kapható.

Fedezze fel ön is, hogy mennyire egyszerűen és elérhető áron készíthet kiváló képeket egy vonzó megjelenésű fényképezőgéppel!