16 GB-os Kingston microSDHC kártya

0

Az egyre jobb minőségű multimédiás tartalmakat készítő és tároló mobil eszközök, egyre komolyabb kapacitású tárolóegységeket igényelnek. A Kingston új, 16 GB-os microSDHC memóriakártyája ennek az igénynek kíván megfelelni. A most bejelentett apró memóriakártya a meglévő 4 és 8 GB-os szériát bővíti és kb. 16 órányi videó, 9000 5 megapixeles fotó, vagy 3000 MP3 fájl tárolására elegendő tárhelyet kínál. Adatátviteli sebessége kb. 2 MB/mp. A gyártó élettartam garanciát is kínál a termékre, mely idehaza 15 845 forintos bevezető áron kerül forgalomba.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Kingston Digital 16 GB-os microSDHC kártyája a megoldás a mobiltelefonok bővülő digitális tartalmának kezelésére

Budapest – 2009. február 16. – A Kingston Digital Europe Ltd., a Kingston Digital Inc. tagvállalata bejelentette, hogy forgalomba hozza 16 GB-os, mobiltelefonokba szánt microSDHC flash memóriáját. A nagyobb kapacitású kártya bőséges tárhelyet kínál a legújabb mobiltelefonok és egyéb digitális eszközök számára, tovább bővítve a microSDHC eddig 4 GB-os és 8 GB-os termékekből álló kártyacsaládját.

„A legújabb mobiltelefonok bővülő funkciókínálatának köszönhetően a vásárlók egyre több digitális tartalmat igényelnek” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere. „Napjainkban a mobilhasználatba már beletartozik a telefon médialejátszóként és fényképezőgépként való alkalmazása. A Kingston 16 GB-os microSDHC kártyája megszünteti a készülékek alacsony kapacitású belső memóriájából eredő nehézségeket és a korábbinál lényegesen több fénykép, zene, játék vagy videó tárolását teszi lehetővé” – tette hozzá Kaszál Norbert. A Kingston 16 GB-os microSDHC kártyái több mint 3000 zeneszámot*, 9000 fotót, amelyeket egy 5 MP-es fényképezőgéppel felszerelt telefonnal készítettek**, vagy akár 16 órányi videót*** képesek tárolni, ezáltal kényelmes megoldást nyújtanak a digitális tartalmak tárolására, szállítására és lejátszására a telefon beépített kártyahelyének kihasználásával. Az LG, Motorola, Nokia, RIM és Sony Ericsson mobilkészülék gyártók legújabb modelljei támogatják a 16 GB-os külső tárolóegységek használatát.

A Kingston 16 GB-os microSDHC kártyájának javasolt fogyasztói ára 15 845 forint. Bár a microSDHC kártya formátuma fizikai méretében megegyezik az eredeti microSD kártyákéval, a microSDHC kártyák csak a microSDHC-eszközökkel kompatibilisek, a szabványos microSD eszközökkel és olvasókkal azonban nem.

Kingston Digital 16 GB-os microSDHC kártya jellemzői és műszaki adatai:

  • Használható: megfelelő az SD specifikáció 2.00-ás verziójának
  • Sokoldalú: az adapterrel együtt teljes méretű SDHC-kártyaként használható
  • Kompatibilis: csak a microSDHC-kompatibilis eszközökkel/olvasókkal
  • Fájlformátum: FAT 32
  • Megbízható: élettartam-garancia
  • Kapacitás1: 16 GB
  • Méret: 11 mm x 15 mm x 1 mm
  • Magas adatátviteli sebesség: 2. osztály – 2 MB/másodperc minimális állandó adatátviteli sebesség
  • Hőmérséklet működés közben: -25 °C – 85 °C
  • Tárolási hőmérséklet: -40 °C – 85 °C
  • Tömeg: 1,4 g

* Tárolható zeneszámok becsült száma 4 MB-os fájlméret esetén. A tényleges adatok a tömörítés mértékétől és a használt eszköztől függően változhatnak.
** A JPEG-fájlok mérete a fényképezőgép típusától és az alapértelmezett beállításoktól, a felhasználó által választott felbontástól és a tömörítési mód beállításaitól függően változhat. Egyes befogadó eszközök nem támogatják a felsorolt kapacitású Flash-tárolóeszközöket.
*** Tárolható videó mennyisége percben MPEG1 formátum, 1,5 Mbps fájlméret esetén. A videó tömörítésének mértékétől függően az eredmény eltérhet.
1 Vegye figyelembe, hogy a felsorolt kapacitások egy része a formázáshoz szükséges, ezért nem alkalmas adattárolásra. További információt a Kingston Flash memóriákat ismertető útmutatójában talál a Kingston.com/Flash_Memory_Guide webcímen.