Olympus: elég a 12 megapixel

0

Olympus E-620

„12 megapixel szerintem elég, hogy lefedje a legtöbb felhasználó igényeit”, nyilatkozta egy CNET.com-nak adott interjúban Akira Watanabe, az Olympus DSLR tervező részlegének vezetője. „Nem áll szándékunkban az E-rendszerrel beszállni a megapixel-háborúba. Nem gondoljuk, hogy mindenki 20 megapixelt szeretne. Ha egy felhasználó 12 megapixelnél nagyobb felbontást akar, válasszon fullframe-es modellt. Személy szerint már az E-rendszer bevezetése előtt is hittem, hogy 12 megapixel elég. Megkérdeztünk sok profit, műtermi fotósokat, mennyire lenne szükségük a jövőben. Mielőtt elindítottuk volna a rendszert, már határozott elképzelésünk volt, hogy 12 megapixel legyen a plafon.”, tette még hozzá.

Az Olympus a közelmúltban mutatta meg E-620 típusú digitális fényképezőgépét, mely szintén ilyen felbontásra képes, de a cég legújabb DSLR szériái is mind hozzák már az említett felbontást.

Watanabe szerint az Olympus sokkal inkább egyéb területekre helyezi majd a hangsúlyt, mint például a kontrasztérzékelős automata élességállítás továbbfejlesztése. A vezető szerint a jövőben a kontraszt észlelésű AF rendszerek túlszárnyalhatják teljesítményben a most még vezetőnek számító (és a DSLR-ek többségében elsődlegesként használt) fáziskülönbségen alapuló rendszert. A cég ezen felül inkább olyan területekre koncentrálna, mint a dinamikatartomány növelése, a pontosabb színvisszaadás, vagy a gyenge fényviszonyok között is alacsony zajszintű képek.

Forrás: CNET.com