Fotópályázat: Kultúrházak a XXI. században

0

Kultúrházak a XXI. században címmel fotópályázatot hirdet a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Közhasznú Társaság Kulturális Irodája.
A pályázatra 13×18 cm és 30×40 cm méret közötti papírképpel lehet nevezni.
Beküldési határidő: 2009. augusztus 15.
Nevezési díj: 1000 Ft.

Sajtóközlemény:

Békés megyében, Békésen található Magyarország első vidéki művelődési háza, amely fennállásának 60. évfordulóját ünnepli 2009-ben. Ebből az alkalomból a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Közhasznú Társaság Kulturális Irodája a Békés Városi Kulturális Központtal és a Békési Galériával együttműködve

ORSZÁGOS FOTÓPÁLYÁZATOT
hirdet

KULTÚRHÁZAK A XXI. SZÁZADBAN
címmel

A pályázat két kategóriában kerül meghirdetésre:
1. Épületek mint a XXI. századi közművelődés színterei
2. Mindennapok a XXI. századi kultúrházakban

A fotódokumentációs pályázat célja, hogy egy kiállítás keretében bemutassa, egyben dokumentálja a Magyarországon található kultúrházakat, illetve az ott zajló művészeti és közösségi életet. Arra a kérdésre keressük a választ, hogy mi a szerepe a XXI. században a kultúrházaknak, a ma embere mit lát, mit vesz észre a működő művelődési házakból, közösségi színterekből.

A fotópályázaton bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül. Indulhatnak olyan fotósok is, akik csak kívülről figyelik, feltérképezik, vagy egyszerűen csak lefotózzák az épületet, a rendezvények kiemelkedő pillanatait, de olyanok is, akik maguk is egy művelődési intézmény szakkörében, klubjában dolgoznak, részt vesznek a közösségi élet mindennapjaiban.

A pályázatra tíz, bármilyen technikával készült, minimum 13 x 18 cm, maximum 30 x 40 cm méretű alkotás küldhető be, a két kategória között bármilyen megosztásban. A pályamunkákat paszpartu nélkül kérjük beküldeni.
A fotók hátoldalán – a nevezési lappal egyezően – szerepeljen a szerző neve, a kép sorszáma, a kép címe, kategóriája, valamint a település és a művelődési intézmény neve, ahol a kép készült.
A pályamunkákhoz CD mellékletként kérjük csatolni a fotók közlésre alkalmas felbontású digitális változatát is.

A pályázat nevezési díja 1000 Ft. Ezt az összeget a kiíró a fotók visszaküldésének postaköltségére kívánja felhasználni, a pénzt az OTP Bank 11733003-20119100 számú számlájára kell átutalni vagy belföldi postautalványon az alábbi címre befizetni: Békés Megyei IBSEN Kht. Kulturális Iroda 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3. (A befizetés igazolásának másolatát kérjük a borítékba rakni.) A befizetett összegről intézményünk igény szerint számlát készít, és postázza azt a megadott címre.
A kiállítás rendezője gondosan bánik a beérkező pályaművekkel, de a szállítás közben keletkező károkért nem tud felelősséget vállalni.

A kiállításon bemutatkozó alkotók mindegyike emléklapot kap, a díjazottak pedig oklevélben és értékes tárgyjutalomban részesülnek. A zsűri döntése alapján a díjak megoszthatók, összevonhatók, valamint visszatarthatók. A ki nem állított képek a zsűrizést követően postázásra kerülnek, illetve előzetes egyeztetés alapján személyesen átvehetők.

PÁLYÁZATI NAPTÁR
• Beérkezési határidő: 2009. augusztus 15.
• Beküldési/beadási cím: Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Közhasznú Társaság Kulturális Iroda Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.
• Zsűrizés várható helye és ideje: Békés Városi Kulturális Központ, 2009. szeptember 1.
• Értesítés az eredményről kizárólag e-mailben, valamint a kultura.bmk.hu és www.bekesikultura.hu weblapokon: 2009. szeptember 10-ig
• A kiállítás helye és ideje: Békési Galéria, 2009. szeptember 19-től október 17-ig.
• A kiállítás anyagát a továbbiakban vándoroltatni szeretnénk, így a tárlaton szereplő képek visszaadásának várható ideje: 2010. július 30-ig.

Információ és nevezési lap kérhető:
Békés Megyei IBSEN Kht. Kulturális Iroda,
5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.
(telefon: 66/527-660),
illetve letölthető a kultura.bmk.hu oldalról, e-mail: kultura@ibsen.hu