Sony HDR-TG5V

0

„Az utazók kitűnő minőségű termékeket keresnek melyeknél a teljesítmény és a hordozhatóság a fő szempont”, nyilatkozta Kelly Davis a Sony Electronics videokamera értékesítési üzletágának igazgatója. A cég ebből az elgondolásból kiindulva egy új, minikamerát jelentetett meg, amely valóban kitűnő teljesítményt nyújt Full HD (1920 x 1080 pixeles) felbontásával, és mindezek mellé egy apró, könnyen hordozható, titánium vázba csomagolták.

A Sony HDR-TG5V Handycam egy EXMOR CMOS szenzort, BIONZ képfeldolgozó processzort, és egy 10x optikai zoomátfogású Carl Zeiss Vario-Tessar objektívet kapott. A kamera mozgóképek mellett 4 megapixeles fotókat is képes rögzíteni. Gyengébb fényben ezt egy beépített vaku segíti. Belső memóriája 16 GB-os, és GPS szolgáltatással is ellátták. A belső memória alapból 6 órányi (LP minőségű) videofelvétel tárolásához elegendő, de természetesen kiegészíthetjük Memory Stick PRO Duo memóriakártyákkal is.

A készülék kihajtható, színes LCD kijelzője 2,7” képátlójú, és érintőképernyős. Mivel magán a gépvázon elég kevés kezelőszervet találunk, a beállítások többsége itt érhető el. Persze a fényképezőgépeknél már jól bevált arcfelismerő üzemmód sem maradhatott ki a szolgáltatáslistából, sőt beállíthatunk mosoly-indítású önkioldót is.

A kamerához külön tartozékként egy opcionális utazó kit is megvásárolható lesz, kb 100 dollárért, mely egy plusz akkumulátort, egy utazó töltőt és egy puhatokot tartalmaz. Vásárolhatunk majd hozzá nagylátószögű konvertert is, ugyancsak 100 dolláros áron. Maga az alapkészülék májusban kerülhet a boltokba, kb. 1000 dolláros nyitóáron.