PhotoDynamic MJ 600 és MJ 1000

0

Európában elsőként Magyarországon kezdte el az Egyesült Államokban, Ausztráliában és az ázsiai piacokon ismert MegaJet (MJ) vakucsalád forgalmazását a PhotoDynamic. Idehaza a koreai vakugyártó felső kategóriás MJ sorozatának két tagja, a 600 Ws-os és az 1000 Ws-os változatok kerültek forgalomba.

Az erős, de könnyű, alumínium öntvény vázba szerelt vakukra modern, digitális kezelőpanel került, ami sötétben és sínrendszerre szerelt vakunál is kényelmesen használható. A gyorskisütő áramkörrel, túlfeszültség és túláram védelemmel, illetve EMI szűrővel is felszerelt elektronikát mikroprocesszor vezérli. A gyorstöltő áramkörnek köszönhetően a vaku teljes kisütés esetén is 2 másodpercen belül újra üzemkész, a hosszú távú megbízható használatot pedig a 3 év garancia mellett a legmodernebb gyártástechnológiával készült teljesítmény- és töltőkondenzátorok biztosítják.

A masszív vakukarra szerelt készülék hűtéséről külön ventilátor gondoskodik, ami a speciális kialakításnak köszönhetően minimális fényveszteség és zaj mellett biztosítja a kondenzátorok és az elektronika megfelelő hűtését. Az erős felfogatásnak hála a vaku nagyobb, nehezebb fényformálókkal is stabilan rögzíthető. A PhotoDynamic MJ vakuk Bowens Espirit bajonettes kiegészítők fogadására képesek.

A MegaJet vakuk különlegessége, hogy 5 beállítás tárolására és gyors előhívására alkalmas memóriával is rendelkeznek, illetve hogy túlméretezett vakucsöveket alkalmaznak (az 1000 Ws-os vakuba pl. 3200 Ws-os vakucső került). Ez utóbbi túlméretezés a hosszú távú stabil működés egyik alapja. A vakuk teljesítménye 61 lépésben állítható.

Az MJ 600 ára bruttó 120.000 Ft, míg az MJ 1000-ért áfával 186.000 forintot kell a boltban hagyni. A PhotoDynamic MegaJet vakuk hazai forgalmazója a PGFOTON Kft.