Tízmilliomodik Canon DSLR

0

A DSLR üzletág egyik vezető vállalata, a japán Canon a napokban újabb jubileumot ünnepelhetett. Legyártott digitális tükörreflexes gépeinek száma átlépte a 10 milliót. Ráadásul a kiadott sajtóközlemény szerint mindezt a 2003-ban piacra került EOS-300D óta érte el. Az eladási listákat rendre vezető cég azóta több mint egy tucat új modellt jelentetett meg, melyek mindegyike népszerű volt a vásárlók körében. A gyártó több mint 60 objektívtípust kínál gépei mellé, melyek összeladása mára meghaladta a 40 milliót.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Canon mérföldkövet hagyott maga mögött 10 millió D‑SLR gyártásával

Hollandia, Amstelveen, 2009. április 14. A Canon bejelentette, hogy több mint 10 millió D‑SLR (digitális tükörreflexes) fényképezőgépet gyártott világszerte az EOS 300D 2003-as piacra hozatala óta. A Canon D-SLR termékei folyamatosan az első helyet birtokolják a GfK áltál készített vásárlói sikerlistákon. A Canon EOS 300D sikerét 2005-ben a piacvezető 350D örökölte, majd ezt az EOS 400D és az EOS 450D követte.1 Remélhetőleg a trend az idén tavasszal bejelentett EOS 500D-vel tovább fennmarad.

“A Canon az európai D-SLR fogyasztói piac 40%-os növekedésében jelentős részt mondhat magáénak,2 annak köszönhetően, hogy vásárlói kívánalmait mindig szem előtt tartja és szenvedélyes híve a jó képminőségnek. Bízunk benne, hogy az EOS 500D megjelenése tovább erősíti piaci pozíciónkat ebben az évben.” – mondta Rainer Fuehres, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője.

A széles fogyasztói piacra szánt D‑SLR modellek növekvő száma az objektívek eladásának számát is magával hozta. A Canon EF objektív portfoliója, a népszerű D‑SLR objektívek leggazdagabb kínálata 60 modellt tartalmaz, melyekből 40 milliót adnak el évente.

A Canon nemrég ünnepelte első tükörreflexes fényképezőgépe, a Canon Flex SLR ötvenedik születésnapját, mely 1959. májusában került a piacra. Világszerte 50 millió Canon SLR fényképezőgépet adtak el, melyek azóta is folyamatosan az amatőr és professzionális fényképezés etalonjának számítanak.