JOBO Nano fotókeretek

0

Egy új digitális fotókeret szériát jelentett be a kiegészítőket gyártó, német JOBO AG cég. A Nano 7 sorozat három megjelenítőből áll, Basic, Pro és Media megjelöléssel. Mindhárom keret egy-egy 7” (kb. 17,8 cm) képátlójú LCD kijelzőt tartalmaz, és a hasonló digitális keretekhez képest igen vékony, mindössze 9 mm-es. A kijelző az összes típusnál 16:10 oldalarányú, 300:1 kontrasztátfogású, és 250 cd/m2. A Basic változat felbontása 480 x 234 pixel, míg a Pro és Media verziók 800 x 480 pixeles felbontásúak.

Mindhárom modell távirányítóval is beállítható, a két drágább típuson pedig egy sor érintőgomb szolgál a különféle funkciók vezérlésére. A digitális keretek SD és MMC memóriakártyákat, illetve Dual-Mini-USB2 csatlakozásukkal fényképezőgépet, külső kártyaolvasót, vagy pendrive-ot fogadnak. A legfejlettebb szolgáltatásokat kínáló Media modell, plusz multimédiás képességeket is kapott, mint például az MP3 és WMA audiofájlok, az AVI és MPEG videófájlok lejátszása, vagy a zenei aláfestéses diavetítés megjelenítése. A Media változat naptár és ébresztő funkciót is tartalmaz.

A gyártó később nagyobb kijelzővel rendelkező, 8 és 10”-os modellek bevezetését is tervezi.

A JOBO Nano 7 Basic, Pro és Media fotókeretek júniusban kerülnek kereskedelmi forgalomba. Áruk egy mellékelt hálózati adapterrel és távirányítóval 74,90, 94,90 és 119 euro lesz. A nagyobb kijelzős Nano 8 és Nano 10 verziók júliustól kaphatók majd, 139 és 199 eurós áron.