Minden, ami nem város

0

A FotóFalu Alapítvány a Fotófalu Fesztivál kültéri kiállításán való megjelenésre fotópályázatot írt ki.
Nevezni 1600 pixel oldalhosszúságú képekkel lehet online módon 2009. június 14. éjfélig.

Sajtóközlemény:

A FotóFalu Alapítvány pályázatot hirdet Minden, ami nem város címmel, a Fotófalu Fesztiválon 2009. júliusában megrendezésre kerülő kültéri kiállításon való részvételre.

A kortárs művészi fotográfia témaválasztása általában urbánus jellegű, ezért a fotópályázat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a természetre, a vidéki életre és a környezettudatos életformák fontosságára. Az Alapítvány ezért olyan fotográfiákat vár, amelyek kifejezik a vidék mai állapotát, elsősorban az urbanizációval összefüggésben, illetve ezzel párhuzamosan a városban, a városi életben fellelhető természetközeli jelenségeket mutatják be.

Kiállítás a pályázat anyagából
A pályázat legjobb anyagaiból jelentős kortárs kiállítás jön létre, amely a vidék, a falu, a természet és a város jelenkori viszonyait, kapcsolatrendszerét értelmezi és bemutatja, hogyan gondolkodnak minderről a fotográfiát kifejezési formaként használó alkotók.

A kiállítás először 2009 júliusában Cserhátszentivánon, a Fotófalu Fesztiválon kerül megrendezésre. A későbbiekben további helyszíneken is látható lesz.

A képek nyomtatási és installálási költségeit a pályázat kiírója, a FotóFalu Alapítvány biztosítja, a pályázónak a megfelelő digitális állományt kell biztosítania.

Nevezési díj nincs!
Kategóriánként maximum 5 egyéni képpel lehet nevezni. (A sorozat egy képnek számít, de maximum 10 képből állhat.)

Online fotópályázat

A képek feltöltésének kezdete: 2009 június 1. 00:00
A www.fotofalu.hu/fotopalyazat weboldalon történő regisztrációt követően, kizárólag online lehet képeket feltölteni. Papírképet, digitális képeket cd-n vagy bármilyen más adathordozón nem fogad el az Alapítvány. Postai úton és személyesen leadott munkákkal nem lehet pályázni.

A pályázat leadási határideje: 2009. június 14. 24:00

Az online feltölthető képek paraméterei:
A hosszabbik oldal mérete 1600 pixel
RGB színrendszer
JPG formátum, legjobb minőség (pl. Photoshop 12-es tömörítés)

Az online feltöltés módja:
1. A weboldal felső sávjában kattintson a regisztráció gombra, majd töltse ki az üres mezőket és kattintson az OK gombra. Sikeres regisztráció esetében a megadott e-mail címre értesítést küldünk, mely tartalmazza a jelszavát is.
2. Az e-mail címe és a jelszava segítségével lépjen be a rendszerbe (a jelszó az első belépést követően módosítható).
3. A neve mellett megjelenő „Feltöltés” gombra kattintva érheti el saját felületét és töltheti fel, illetve módosíthatja képeit. A felületet kizárólag Ön láthatja.
4. A pályázatnak tartalmaznia kell a képek vagy sorozat címét, keletkezési helyét, idejét. Továbbá információt a kép eredeti méretéről (megapixel vagy dpi és cm), vagy ha filmre készült, akkor annak fajtájáról. Ezen kívül egy olyan, max 15 sornyi leírást, ami segíti a kép vagy sorozat értelmezését és egyben a kiállítás részét képezheti.
A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. Ezen feltételek megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik. A pályázó a regisztrálással a pályamunkájáról kijelenti, hogy az saját szerzői alkotása, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti mások szerzői jogát. Amennyiben az alkotás obszcén, kirekesztő, agresszív jellegű és/vagy sért faji, nemi, szexuális identitást, a pályázó automatikusan kizárja magát a pályázatból.
A pályázó a pályázati anyag feltöltésével kijelenti, hogy a Ptk. személyhez fűződő jogok védelmével kapcsolatos szabályaival összhangban lévő előírások megszegéséből fakadó minden jogkövetkezményt visel.

Eredményhirdetés
A pályázat eredményéről mindenkit e-mail-ben értesítünk június végéig.

Díjazás
A FotóFalu Alapítvány a fotópályázaton egy első díjat ad ki: az első helyezett alkotó számára a 2010-es FotóFalu Fesztiválon önálló kiállítást rendez 300 000 Ft értékben.

Jogok
A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója, a FotóFalu Alapítvány jogosult használni az alkotást a pályázathoz szorosan kapcsolódó katalógus, programfüzet, újság, internetes felület, hírlevél, tv műsor, reklám stb. keretében. Ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett. Egyéb felhasználás csak az alkotóval való egyeztetés alapján történhet. A kiállított printek a FotóFalu Alapítvány archívumában maradnak