Rendszerváltás százféleképpen

0

A Magyar Fotóművészek Szövetsége, „100 féle Rendszerváltás” címmel fotópályázatot írt ki, melyek fő témája az 1989-es magyarországi rendszerváltás politikai és kulturális eseményeinek, életképeinek bemutatása.

A 18. életévüket betöltött pályázók, összesen nyolc kategóriában, legfeljebb tíz különálló művel, vagy ugyanennyi sorozattal nevezhetnek. A fényképeket CD, vagy DVD lemezen, illetve postán küldhetik be a kiíró címére. A beküldés határideje 2009. június 9. (éjfél).

A legjobb 100 munka a Kodály köröndnél megrendezett szabadtéri fotókiállításon kerül bemutatásra 2009. június 27 és 28. között. Az első díj ezen felül 1000 euró, a különdíjas pedig 500 eurós jutalomban részesül. A pályázat további feltételeiről a következő weboldalon olvashatnak az érdeklődők.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Kedves Alkotó!

Szeretnénk felhívni figyelmét a „100 féle Rendszerváltás” fotóművészeti pályázatra, és a pályázat válogatott alkotásaiból készülő kiállításra.

A pályázat művészeti koncepciója a következő:

Az 1989 -es magyarországi rendszerváltás, valamint annak időbeli és térbeli környezetének bemutatása politikai és kulturális eseményekről, valamint a korszak hétköznapjairól készült, a korszakot dokumentáló professzionális, Magyarországon és külföldön készült fotográfiákon keresztül.

Célunk a rendszerváltás korának sokszínű bemutatása hazánkban, és a világban zajló eseményeken keresztül. Szeretnénk a hétköznapi élet megidézésével izgalmas körképet adni erről a sorsdöntő történelmi periódusról.

Az alkotásokon keresztül szeretnénk bemutatni a ’80-as évek világát.

Olyan képekre is számítunk, melyek egy kiállításon ritkán látott formában mutatják be ezt a korszakot. A fotográfusok archívumából előkerülő képekbe való betekintés érdekes körképet mutat, a privát szféráról, politikáról, kultúráról egyaránt.

A zsűri által legjobbnak ítélt 100 db pályamunkából Budapesten, a lezárt Andrássy úton, a Kodály Köröndnél szabadtéri fotókiállítást rendezünk 2009. június 27. és 28. között. A képek professzionális, nagyméretű printeken, speciálisan erre az alkalomra készülő installációban lesznek láthatóak.