Megújult a Canon imageFORMULA család

0

Főként vállalati felhasználásra szánja legújabb imageFORMULA lapolvasóit a Canon, hiszen az új modelleknél az energiatakarékosságot és a gyorsaságot helyezte előtérbe. Az imageFORMULA DR-6050C, DR-7550C és DR-9050C típusnevű szkennerek A3 formátumúak és az új Energy Star szabványnak köszönhetően mintegy 20%-al alacsonyabb fogyasztásúak elődeiknél.

A lapolvasók sebesség terén sem szégyenkezhetnek, mivel 300 dpi felbontás mellett percenként akár 112 színes oldal beolvasása is lehetséges a segítségükkel. Megjelenésük Európában június 1-én esedékes.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Új Canon szkenner termékcsalád a vállalati hatékonyság növelésére

  • A Canon európai piacvezető helyének megerősítésére, és jelentős növekedésre készül a nagy sebességű szkennerek szegmensében
  • A Canon új szkennercsaládjának tagjai az ügyfelek visszajelzésein alapuló fejlesztéseknek köszönhetően gyorsabbak, energiatakarékosabbak, és ergonomikusabb kialakítással rendelkeznek

Budapest, 2009. május 28. – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta új szkennercsaládjának tagjait, az imageFORMULA DR-6050C, imageFORMULA DR-7550C és imageFORMULA DR-9050C típusú készülékeket. Az új A3-as formátumú lapolvasók nagyobb szkennelési sebességgel, ergonomikusabb kialakítással és hatékonyabb energiafelhasználással segítik a munkahelyi termelékenység javítását és a Canon vezető szerepének megőrzését a nagy sebességű szkennerek piacán.

Az imageFORMULA DR-9050C és az imageFORMULA DR-7550C modellek a népszerű imageFORMULA DR-9080C és az imageFORMULA DR-7580 szkennerek utódjai. Az imageFORMULA DR-6050C egy teljesen új szereplő a produktív szkennerek piacán.

A legújabb Canon termékcsalád kialakítása elsősorban a felhasználók szempontjainak megfelelően történt: kiváló példa erre az egyedülálló előlapi adagolás és kiadás funkció, amelyet a korábbi modelleknél igen pozitívan értékeltek az ügyfelek. A kezelő irányítópanelje alacsonyabbra került, és az ergonomikus kialakításnak köszönhetően a felhasználó kényelmesen, ülő helyzetben helyezheti be, adagolhatja és távolíthatja el a dokumentumokat, így kényelmesebbé és hatékonyabbá válik a munka. A készülékek minden szempontból megfelelnek az új, 2009 júniusában bevezetendő Energy Star szabványnak, azaz a korábbi modelleknél 20 százalékkal, míg a versenytársak eszközeinél 60 százalékkal kevesebb energiát igényelnek.

„A vállalatok olyan módszereket keresnek, amelyekkel a kiadások csökkentése mellett az üzletmenet is gördülékenyebbé válik. A dokumentumkezelési rendszerek és üzleti folyamatok fejlesztésével a szervezetek jelentősen növelhetik termelékenységüket, miközben elérhetik a szükséges megtakarításokat” – mondta Pataki Tamás, a Canon Hungária Kft. dokumentumszkennelési megoldások részlegének vezetője.

Mindhárom eszköz gyors szkennelést kínál: 300 dpi felbontás mellett akár percenként 112 színes oldal beolvasására is alkalmasak, így a nagy kapacitású modellek kategóriájában a leghatékonyabb szkennerek közé tartoznak. Egy beépített feldolgozó-processzornak köszönhetően a maximális szkennelési teljesítmény a különböző időtakarékos és képminőség-javító funkciók – például az automatikus méretfelismerés vagy kiegyenesítés – bekapcsolása esetén is elérhető.

A termelékenység növelése érdekében az új szkennerek mindegyike nagy kapacitású, sokoldalú dokumentumadagolóval rendelkezik, így nagy papírkötegek, valamint változó méretű és vastagságú lapok problémamentes adagolására is kiválóan alkalmasak, továbbá automatikusan érzékelik a bennfelejtett tűzőkapcsokat és összetapadt lapokat. A készülékek ideálisak a sok papírt felhasználó területeken, vagyis többnyire a pénzügyi, egészségügyi, kormányzati, közlekedési és ügyfélszolgálati környezetben. A hosszú dokumentumok – például az egészségügyben gyakori elektrokardiogramok – beolvasása egészen három méteres hosszúságig szintén megoldható. Eközben a készülék automatikusan eldönti, milyen színmélységben és formátumban mentse el a képet. Ezen felül a Folio Mode beállítással akár A1-es méretű anyagok is szkennelhetők, így ezek a szkennerek a papírtípusok egyedülállóan széles körét támogatják.

„A Canon vezető gyártó az alacsony kapacitású szkennerek terén az elmúlt években, hazai piaci részesedése meghaladja a 60 százalékot. Folyamatosan keressük szkennerkínálatunk bővítésének és fejlesztésének lehetőségeit: a rendkívül sokoldalú, új Canon imageFORMULA szkenner termékcsalád megjelenésével jelentős növekedést szeretnénk elérni a kulcsfontosságú piacokon, ahol a legfontosabb szempont a nagy sebességű és energiahatékony szkennelés” – folytatta Pataki.

A Canon imageFORMULA DR-6050C, a Canon imageFORMULA DR-7550C és a Canon imageFORMULA DR-9050C Európában 2009. június 1-től megvásárolható.