Megújult a Nikkor 70-200mm

0

A Nikon a profi optikai szegmensben is tartogat egy újdonságot, a Nikkor 70-200mm-es objektív utódját, mely DX és FX (fullframe) formátumú érzékelős gépeken is egyaránt használható. Az AF-S NIKKOR 70–200 mm f/2.8G ED VRII fókuszmotorjának köszönhetően rendkívül gyors és szinte hangtalan élességállítást tesz lehetővé, és a fókuszmeghajtás nélküli olcsóbb DSLR vázakon is használható. A gyártó saját mérései szerint a továbbfejlesztett VR optikai stabilizátor 4 Fé előnyt biztosít stabilizátor nélküli társaihoz viszonyítva.

Az alaposan áttervezett optika hét ED lencsetagot és a Nikon legjobb objektívjeibe kerülő Nano Crystal bevonatokat tartalmaz, képminősége így az elérhető legjobb ebben a kategóriában. Az objektív masszív magnézium borítása időjárásálló szigetelést is kapott, így maradéktalanul kielégítheti a profik igényeit.

Megjelenésére egy kicsit még várnunk kell, hiszen csak novemberben lesz kapható. Tervezett nyitóára kb. 2400 dollár körül alakul majd.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Nikon bemutatta az AF-S NIKKOR 70–200 mm f/2.8G ED VRII objektívet

A professzionális tele-zoom objektív új változata; kategóriájában a legkiválóbb minőség tetszőleges fényviszonyok esetén

Amszterdam, Hollandia, 2009. július 30 – a Nikon Europe ma bejelentette az AF-S NIKKOR 70–200 mm f/2.8G ED VRII objektívet, amelynek vadonatúj optikai kialakítása a kategória legjobb képminőségét kínálja, és amely kiterjesztett rázkódáscsökkentés funkcióval rendelkezik.

Robert Cristina, a Nikon Europe professzionális termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „Az optikai kialakítást teljesen átterveztük, hogy megfeleljünk a mai képérzékelők igényeinek. Az objektív ezen felül még jobban működik hosszú záridő esetén, és képes a legújabb automatikus élességállítási technológiák kiszolgálására is.”

Jobb teljesítmény gyenge fényben

Az AF-S NIKKOR 70–200 mm f/2.8G ED VRII a legújabb rázkódáscsökkentő (VRII) képstabilizációs technológiával van felszerelve. Ennek használatával a fotós azonos körülmények között akár négy lépésközzel* hosszabb záridővel fényképezhet, mint rázkódáscsökkentés nélkül tehetné. Két mód áll rendelkezésre: a Normál mód, amely általános használatra szolgál, valamint az Aktív mód, amely motorkerékpárról vagy repülőgépről való fotózás esetén minimalizálja a rázkódást. Mindkét mód stabilizálja a keresőben látható képet is, ennek révén a fókuszpont meghatározása és a komponálás sokkal kényelmesebb és pontosabb lesz.

Fantasztikus képminőség

Az új objektívet úgy terveztük, hogy kategóriája legjobb képminőségét nyújtsa; a mai FX-formátumú fényképezőgépekkel használva a teljes képterületen kiváló élességet biztosít. A Nikon exkluzív Nano Crystal tükröződésgátló bevonata, valamint nem kevesebb mint hét ED üvegelem csökkenti a minimálisra a belső tükröződést és a torzulást, így a készített képek színekben gazdagok és nagy kontrasztúak lesznek még mostoha megvilágítási körülmények között is.

Az új objektív három élességállítási módot kínál: A/M, M/A és M. Az új A/M kapcsoló automatikus élességállítási prioritást biztosít még akkor is, ha a felvételkészítés közben az élességállító gyűrűt használja a fotós.

Az új optikai kialakítás kisebb méreteket tesz lehetővé, mint a jelenlegi verzió, ám ez nem megy a tartósság rovására, amit a profi fotósok munkájukhoz megkövetelnek. A masszív magnézium vázat alapos szigetelés védi a portól és a nevességtől, így Ön tetszőleges időjárási körülmények között fényképezhet.

* A Nikon teljesítménytesztjei alapján