Nikkor 18-200mm-es szuperzoom

0

A Nikon D3000 és D300s fényképezőgépekkel egyidőben a Nikon bejelentette legfrissebb AF-S DX NIKKOR 18–200 mm f/3.5–5.6G ED VR II objektívjét, mely az utóbbi vázzal kitben is megvásárolható lesz. A több mint 11x-es zoomátfogású optika jobb képminőséget ígér elődjénél, legalábbis erre enged következtetni a Super Integrated Coating többrétegű lencsebevonat, valamint az ED és aszférikus lencsetag. A rekeszlamellákat lekerekítették, a szebb háttérelmosás érdekében. Az objektívet egy zoomzáró kapcsolóval is ellátták, így saját súlyától nem állítódik el a zoom.

Közelfényképezésnél 0,5 méteres távolságból dolgozhatunk az objektívvel. A frontlencse előtti szűrőmenetre 72 mm-es filterek helyezhetők. Az alkalmazott VR optikai stabilizátor a gyártó mérései szerint mintegy 4 fényértéknyi előnyt biztosít a fotós számára.

Az objektív várhatóan szeptember elején kerül a boltok polcaira és önállóan, vagy a most bejelentett D300s-sel kitben is megvásárolható. Listaára kb 850 dollár lesz.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Nikon bemutatta az AF-S DX NIKKOR 18–200 mm f/3.5–5.6G ED VRII objektívet

Megújult a DX-formátumú fényképezőgépekhez fejlesztett NIKKOR VR szuperzoom objektív

Amszterdam, Hollandia, 2009. július 30. – A Nikon Europe bejelentette az AF-S DX NIKKOR 18–200 mm f/3.5–5.6G ED VRII objektívet. A rugalmas, 11,1x-es rázkódáscsökkentéses „szuperzoom” NIKKOR objektív a népszerű AF-S DX VR Zoom NIKKOR 18–200 mm f/3.5–5.6G IF-ED modell helyébe lép, és mind funkcióit, mind pedig képminőségét tekintve felülmúlja elődjét.

Robert Cristina, a Nikon Europe professzionális termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A 11,1x-es zoom és a csodálatosan kiegyensúlyozott kialakítás jóvoltából ez az objektív ideális választás a mozgásban lévő, könnyen utazó fotós számára. A 18–200 legújabb módosításai a felhasználóinktól kapott értékes visszajelzések alapján születtek.”

Több praktikum, jobb minőség

Az AF-S DX NIKKOR 18–200 mm f/3.5–5.6G ED VRII teljesen új zoom-mechanizmussal van felszerelve, amely kiküszöböli a „csúszás” néven is ismert, kellemetlen jelenséget, amikor a megdöntött objektív a saját súlyától elmozdul. Az új zoom záró kapcsoló szállítás közben is behúzott méretben tartja az objektívet. Az AF-S DX NIKKOR 18–200 mm f/3.5–5.6G ED VRII objektív Super Integrated Coating nevű javított, exkluzív, többrétegű lencsetag-bevonata csökkenti a szellemképeket és a tükröződést, ezáltal jobb képminőséget és kontrasztot kínál.

Az objektívben megtalálható a Nikon exkluzív VR II rázkódáscsökkentő rendszere, amely lehetővé teszi, hogy a fotós akár négy lépésközzel* hosszabb záridőt alkalmazzon, mint VR használata nélkül, minimálisra csökkentve a fényképezőgép rázkódása által okozott elmosódást. A optikai VR rendszer a keresőben megjelenő képet is stabilizálja, ezáltal pontosabb automatikus élességállítást és komponálást tesz lehetővé, valamint gyenge fényben állvány használata nélkül is könnyebb fotózás.

* A Nikon teljesítménytesztjei alapján