VI. Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely

0

Hét napos fotóművészeti kirándulás Erdély csodálatos tájain.

Sajtóközlemény:

Eltűnő kultúrák nyomában- VI. Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely
2009. október 5-12 között 7 nap

Erdély. Minden magyarban ennek a szónak a hallatán valamilyen érzelmi hangulat alakul ki. A trianoni békeszerződés következtében megszűnt történelmi Magyarország legnagyobb tájegysége, amely ma Románia részét képezi. Hányatott történelmű vidék, melynek magyarsága túlélte a kun, tatár, török, osztrák háborúkat, a Ceausescu diktatúráját. Ezen a vidéken hirdették meg először a vallásszabadságot. A történelem folyamán együtt élt itt a magyar, székely, szász, román hol békében, hol harcban.
Páratlan szépségű táj, a Kárpátok hegykoszorúi, a havasok világa mindig is kemény munkára sarkalta az itt élőket. Megőrződtek olyan archaikus életformák napjainkig, amelyek a mai Magyarország területéről eltűntek.

Megismerkedünk Erdély természeti és kulturális örökségének egy részével, ahova nem visz el a turistabusz. Útba ejtjük a máramarosi fa templomépítészet csodálatos emlékeit. Ellátogatunk a Kárpátok koszorúin kívülre, Bukovinába, az ortodox kereszténység alapköveinek tartott, a világörökség részét képező kolostorokhoz, megismerkedünk az itt élők archaikus világával.

A workshop során lehetőség van természetfotók, szoció-néprajzi és építészeti felvételek készítésére.

Szakmai vezető: Szabó Béla fotóművész és Mekli Zoltán fotóriporter, valamint Dezső László erdélyi és Marius Vasiliu bukovinai fotográfusok.

Maximális létszám 16 fő.

Bővebb információ: www.belafoto.hu,
e-mail:belafoto@t-online.hu