Fénnyel írt olvasás

0

Olvasási szokásokat bemutató elkapott pillanatokról készült fotókat várnak a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár által kiírt fotópályázatra.
A nevezési díj 1000 Ft. A képeket 20×30 cm-es méretben kell beküldeni, legkésőbb 2009. szeptember 18-ig.

Sajtóközlemény:

FÉNNYEL ÍRT OLVASÁS,
avagy olvasási szokások képekben

A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár FOTÓPÁLYÁZATOT hirdet az olvasási szokásokat feltérképező, elkapott pillanatképek témakörében.

A pályázat célja: bemutatni, hol és hogyan olvasnak ma az emberek: közterületen, parkban, strandon, rendelőben, boltban, buszon, vonaton, ágyban, hintaszékben, fa tövében stb.
Várjuk azokat a képeket is, melyek a könyv és az ember kapcsolatát jelenítik meg: a könyv ajándékozásának öröme, a könyvvásárlás öröme, a könyvtárlátogatás sikere, a kisgyermek és első könyve stb. Számítunk a szellemes, az olvasást különleges helyen és formában megörökítő munkákra.

Pályázati feltételek:
– A pályázaton korosztálytól függetlenül bárki részt vehet a dél-alföldi régióból.
– Egy pályázó maximum 4 fotót küldhet be egypéldányos nevezési lappal. A képsorozatokat a zsűri megbonthatja, amennyiben a szerző ez ellen nem tiltakozik.
– Formátum: fekete-fehér (monochrom) vagy színes, 20×30 cm méretű vagy erre a méretre kasírozott fotókat lehet beküldeni, melyek a 2 mm vastagságot nem haladhatják meg.
– Minden képhez kérjük feltüntetni az alkotó nevét, a fotó címét, készítésének időpontját és helyét.
– Az alkotó felelőssége, hogy a képen szereplő személyek hozzájárultak a róluk készült képek nyilvánosságra hozatalához.
– Kizárólag olyan fotókat fogadunk el, melyek más pályázaton eddig nem szerepeltek.
– A borítékra kérjük ráírni: „Fénnyel írt olvasás”, illetve mellékelni az alábbi adatokat: a beküldő neve, kora, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe.
– A képeket postai visszaküldésre alkalmas csomagolásban kérjük megküldeni. A szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállalunk.
– A kiállításra el nem fogadott képeket személyesen is át lehet venni a kiállításmegnyitó után vagy visszaküldésig. (Visszaküldési határidő: 2009. december 30.)

Nevezési díj: 1000.- Ft, melyet az alábbi számlaszámra kérünk átutalni: OTP Rt. Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 5/7. 11732071-15338284-35510002 Petőfi Sándor Városi Könyvtár. Az átutalás közlemény rovatában kérjük feltüntetni: „Fénnyel írt olvasás”. A befizetést igazoló szelvény másolatát kérjük a munkákhoz mellékelni.

Határidő: a pályázatokat 2009. szeptember 18-ig kell beküldeni. Határidő után beérkezett képeket nem fogadunk el.

Beküldési cím és a kiállítás helye:
Petőfi Sándor Városi Könyvtár
6100 Kiskunfélegyháza, Szent János tér 9.
Tel.:76/461-429; 70/338-7317.

A pályázati kiírás és a nevezési lap letölthető a www.psvk.hu honlapról.

A pályázatokat szakmai zsűri értékeli. Az első három helyezett díjazásban részesül, valamint minden kiállító emléklapot kap. Zsűrizés: szeptember 21-e és október 9-e között.

Az eredményhirdetéssel egybekötött kiállításmegnyitóra 2009. október 11-én (a Könyves Vasárnapon), ünnepélyes keretek között kerül sor.