Nikon D300s tesztfotók

0

Górcső alá vettük a Nikon új felsőkategóriás tükörreflexesét, a Nikon D300s-t. Az alapjaiban a Nikon D300-ra épülő modellel tesztfotóink egy részét már elkészítettük, a részletes bemutató cikkünkre azonban még várni kell. Addig is lehet mazsolázni a tesztfotókból, amely a gép adatlapjáról, vagy a lenti linkre kattintva érhető el. A tesztfotók elkészítése során Nikkor 16-85mm f/3.5-5.6G ED AF-S DX VR és Micro Nikkor 60mm f/2.8G AF-S ED objektíveket használtunk.

A fájlnevekben feltüntettük a használt érzékenységet, a gyújtótávolságot és a rekeszértéket is.

A fájlnévben szereplő RAW szócska az eredetileg RAW-ban készült fotókat jelzi, ezeket Nikon Capture v2.2.2-vel alakítottuk át JPEG-é alap beállítások mellett, de 0 zajszűréssel. A RAW-LR jelzés az Adobe Lightroom 2.4-ben konvertált fotókat mutatják, melyek a szoftver alapbeállításaival készültek (előzetesen a RAW fájlokat az Adobe DNG Converter v5.5 RC-vel alakítottuk át DNG formátumba).
A fényképezőgéppel készített JPEG fotókat alapbeállításokkal lőttük: 3-as élesítéssel, de kikapcsolt (pontosabban a lehető legkisebb) zajszűrés mellett.
Tipp: a megjelenő új ablakban mutasson rá egy indexképre, s tekintse meg a böngésző státuszsorát, ahol a fájlnévből kiderülnek a fenti adatok. A kép megnyitását új ablakban vagy új fülön érdemes végezni (shift+kattintás, control+kattintás, Macintoshnál középső egérgomb).

Nikon D300s tesztfotók.