Itthon is kapható lesz a miniatűr HD kamera: MHS-PM1

0

Nem csak fotók, de HD videófelvételek is készíthetők a Sony Mobil HD kamerájával, mely itthon is kapható lesz.

Az 5 Mpixeles CMOS szenzorral szerelt masina fix fókusztávolságú és fix fókuszú, de 270 fokban fel-le forgatható objektívet kapott. Ez fotózáskor 57, míg videózáskor 47 mm-nek megfelelő látószöget ad.
A felvételeket 12 MB-os belső memóriába, vagy ajánlott módon MemoryStick Pro Duo-ra menthetjük.

Sajtóközlemény:

A legfontosabb pillanatok megosztása weben a Sony Mobil HD Snap kamerájával:

Az új MHS-PM1 kamera a fotó- és videofelvételek azonnali online megosztását kínálja

  • Magas minőségű fotó- és videó felvételek (5MP-es fényképek és 1080p HD videó rögzítése MP4 formátumban)
  • Különálló ‘movie’ (film) és ‘still’ (fotó) gombok
  • Gyors és egyszerű online feltöltés a “Sharemark” gomb és a beépített Picture Motion Browser (PMB) Portable szoftver segítségével
  • Egyedülálló, 270 fokban forgatható objektív, mely elforgstásával automatikusan kapcsolja be a kamerát
  • Ultrakompakt, könnyen hordozható

A Sony stílusos MHS-PM1 Mobil HD Snap kamerájal rendkívül megkönnyíti a minőségi videók felvételét, illetve az interneten történő megosztást. A PM1 segítségével a felvételek 1080/30p High Definition MP4 videó (1440×1080/30p) minőségben rögzíthetők. A CMOS szenzor tiszta, éles, 5 megapixeles képeket szolgáltat. Az integrált PMB Portable view-and-share (nézd és oszd meg) szoftver segítsségével gyorsan ellenőrizhetők és megoszthatók a felvételek.
A kompakt és ultrakönnyű kamera a maga természetességével szinte belesimul a tenyérbe, és szinte bárhová elvihető. A 270 fokos szögben forgatható objektív segítségével akár saját magát is fényképezheti, mely optika 4x digitális zoommal rendelkezik.

Ötféle mód közül választhat – sport, tájkép, gyenge fény, ellenfény, automata – amely mindegyike azt segíti, hogy az adott szituációban a lehető legszebb felvétel születhessen. A különálló fotó és film gombok azt jelentik, hogy nem kell a kamera és fényképezőgép mód között váltani. A felvételek közvetlenül a Memory Stick PRO Duo™ kártyán (opcionális) kerülnek rögzítésre.

A kép elkészültével kedvenc fotóját illetve videofelvételét megjelölheti a “Sharemark” gomb segítségével a webre történő feltöltés előtt. A kamerát a tartozék USB kábellel a számítógéphez csatlakoztatva a beépített PMB Portable szoftver azonnal elkezdi a fotó-, és videoállomány feltöltését a fájlmegosztó oldalakra (amelyek a Windows/Mac OS op. rendszerekkel egyaránt kompatibilisek). A Picasa™ Web Albums-tól a YouTube™-on át a Dailymotion™ videomegosztó oldalak mind igénybevehetők. A számítógépen lévő mappák tartalma a “drag-and-drop” funkcióval mozgatható.

A PM1 a Sony Center üzletekben és a hivatalos európai kereskedőknél kerülnek forgalmazásra.