Arany a Nikon D5000-nek

0

A fotótechnikai weboldalalkból álló DIWA tesztjei alapján a Nikon D5000 digitális tükörreflexes fényképezőgép idén arany kitüntetést kapott.

Sajtóközlemény:

A NIKON D5000 DIWA ARANY DÍJAT NYERT
Független szakértők nemzetközi csoportja ismerte el a Nikon D5000 digitális SLR fényképezőgépet

Amszterdam, 2009. szeptember 16. – DIWA arany díjat nyert a Nikon D5000, az innovatív elforgatható LCD-monitorral rendelkező, nagy teljesítményű és sokoldalú DSLR modell.

A D5000 tesztelése során az ítészek külön méltatták a gép könnyű használhatóságát; a kényelmes, elforgatható LCD-monitort, amelynek segítségével a fotós bármilyen szögből fényképezhet; valamint a HD videók készítésének lehetőségét, természetesen a Nikonra jellemző, kiváló minőségű állóképeken felül.

A Digital Imaging Websites Association (DIWA) nevű szervezetbe tömörült iparági szakértők kiterjedt teszteknek vetik alá a digitális képalkotási termékeket, egyrészt a DIWA saját laboratóriumában, másfelől a kilenc tagországban dolgozó szakértők saját, több mint 200 szempontot figyelembe vevő, szigorú vizsgálatának keretében.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe B.V. termékmenedzsere a következőket mondta: „Örömünkre szolgál, hogy a D5000 ilyen nagy tiszteletben álló díjat nyert. A D5000 a fogyasztók szélesebb köre számára teszi elérhetővé a csúcstechnológiát. Innovatív funkciói között megtalálható a HD videó és az elforgatható monitor. Kitűnő választás azok számára, akik az élet valamennyi fontos pillanatát szeretnék megragadni, és kiváló minőségű állóképekre és videókra vágynak. Boldogok vagyunk, hogy ezt a DIWA elismerése is megerősíti.”

D5000
A DIWA szerint: „A Nikon D5000 innovatív képalkotási technológiájának és könnyű használhatóságának köszönhetően kiemelkedik a legtöbb más kompakt DSLR modell közül. A kényelmes, elforgatható LCD-monitor segítségével a fotós bármilyen szögből fényképezhet, az Élő nézet mód pedig újabb dimenziót nyit meg a digitális fotózás előtt. A Nikon D5000 egyszerűen fantasztikus képminőségével, innovatív funkcióival és felhasználó-barátságával győzte meg a DIWA értékelőit.”