Fotoszintézis 2009

0

Vidékkel kapcsolatos digitális és papírképeket várnak a Fotoszintézis 2009 pályázat kiírói.
Beküldési határidő: 2009. október 30.

Sajtóközlemény:

A NATURAMA Szövetség fotópályázatot hirdet
„Fotoszintézis 2009.” címmel

A pályázat célja:
Az európai vidéknek napjainkban számos kihívással kell szembenéznie. Segítenünk kell a vidék gazdaságát, új eszközökkel javítanunk kell a vidéken élők életminőségét. Vigyáznunk kell a vidék természeti szépségeire, amely örökségünk. Pályázatunkkal ezekre a fontos dolgokra szeretnénk a figyelmet irányítani.

A beérkezett fényképekből vándorkiállítást rendezünk a 2010-es év folyamán a NATURAMA Szövetség 9 tagjának területén valamint további megjelenéseket biztosítunk az adott térséget bemutató kiadványokban, szóróanyagokban.
A pályázaton részt vehet kortól és lakóhelytől függetlenül bárki, aki a NATURAMA Szövetségben részt vevő LEADER Helyi Akciócsoportok területén olyan fotót készít, amely az alábbi kategóriák bármelyikébe sorolható:

  • Táj- természet –környezet: Ebbe a kategóriába olyan képeket várunk, amelyek a vidéki táj természeti szépségeit, a vidék természetes és épített kulturális örökségeit mutatja be.
  • Régiók, emberek, hagyományok: Ebbe a kategóriába olyan képek tartozhatnak, amelyek a vidéki környezetben élő emberek mindennapi életébe engednek bepillantást, bemutatva a múlt és a jövő kapcsolatát, a hagyományok ápolását, a különleges mesterségeket.
  • Európa arcai: Ebbe a kategóriába olyan portrékat várunk, amelyek egy-egy tájegység jellegzetes arcvonásait tükrözik vissza.

Pályázni az elektronikusan és postai úton is benyújtott pályázati adatlappal, illetve a nyomtatva és digitális formában is beküldött, színes vagy fekete-fehér fényképpel lehet, amelynek szerzői jogával alanyi jogon a pályázó rendelkezik, és amellyel más pályázaton korábban nem vett részt.
A képeket min. 300dpi felbontásban elektronikusan, és 18 x 24 cm-es méretben nyomtatva is kérjük beküldeni.

A pályázatok benyújtásának módja:
A pályázati adatlapot fotónként kérjük kitölteni. Egy pályázati e-mail tartalmazza a pályázati adatlapot és a hozzá kapcsolódó fotót elektronikus formában. Kérjük, az e-mail tárgyában a „Fotoszintézis 2009.” és a pályázó nevét jelölje, majd a fotopalyazat2009@naturama.hu e-mail címre küldje.

A pályázati adatlapot és a nyomatott képet személyesen vagy postai úton is meg kell küldeni, aláírással ellátva a területileg illetékes helyi akciócsoportnak (ahol a kép készült). A borítékon tüntesse fel „Fotoszintézis 2009.”.

Beküldési határidő : (az elektronikus levél, e-mail dátuma, illetve a postai bélyegző dátuma): 2009. október 30.

A pályázatok elbírálása: A beérkezett pályaműveket egy 9 tagból álló szakmai zsűri bírálja el, amelyben a NATURAMA Szövetségben résztvevő Helyi Akciócsoportok mindegyike képviselve van.

Nyeremények: A legjobb pályamunkák benyújtónak díja 2 fő részére hétvégi szállás teljes ellátással a NATURAMA Szövetség területén lévő ¬¬három csillagos szálláshelyen.

A kiírók fenntartják maguknak a jogot, hogy a beküldött és kiválasztott fotókkal szabadon rendelkezzenek (kiállításokon, nyomdai termékeiken való megjelentetés stb.) a szerző nevének feltüntetése mellett.

A Naturama Szövetségről röviden: A NATURAMA Szövetség olyan védett területekkel rendelkező magyarországi LEADER csoportok egyesülése, melyek célul tűzték ki a környezeti, kulturális és emberi értékek megőrzését és továbbfejlesztését. Mindezt a természet közeli vidéki élet bemutatásán, a környezettudatosság terjesztésén, ‘szelíd gazdaságfejlesztésen’, hagyomány és innováció kreatív ötvözésén keresztül szeretné elérni. Célja, hogy a helyi fejlesztés kovászaként segítsen minden jobbító szándékot és erőforrást a fejlődés és az értékmegőrzés szolgálatába állítani. Ennek érdekében a Szövetség tagjai szorosan együttműködnek, kicserélik tapasztalataikat és tudásukat egymással és más európai országok LEADER csoportjaival, összehangolt, közös projektekben és akciókban vesznek részt és védik a vidéki közösségek és a vidékfejlesztés ügyét minden lehetséges területen és fórumon.

A pályázatok benyújthatók a LEADER Helyi Akciócsoportoknál, ezek listája a pályázati kiírásban olvasható.