Volt egyszer egy gyár – a Kodaktól a Forteig

0

Vác Város Levéltára pályázatot hirdet Kodak illetve Forte filmre valamint papírra készült fényképekre, hogy azokból kiállítást szervezhessen.

Sajtóközlemény:

A Forte-gyárat mindenki elsiratta már. Az egykori dolgozók, a fotósok, akik évtizedeken át használták az itt készült filmet és fotópapírt, az újságírók és maga a város is. Vác Város Levéltára nem siratni, ha bemutatni készül a Kodak/Forte-gyár több évtizedes múltját.

Ezért levéltárunk 2010. július hónap utolsó hétvégéjén, a Váci Világi Vigalom napjaiban kívánja megnyitni Magyarország egykor volt nagyhírű és egyetlen film- és fotópapír-gyártó vállalatának, a Kodak- és a Forte-gyár történetét képekben bemutató kiállítást.

A kiállítás megrendezéséhez levéltárunk is rendelkezik fényképanyaggal, ezt azonban az Önök – egykori dolgozók, fotósok, gyűjtők – segítségével szeretnénk kiegészíteni és minél teljesebbé, érdekesebbé tenni. Kérjük tehát mindazok segítségét, akik szerették ezt a gyárat, és velünk együtt kívánják fényképeken viszontlátni a múltját, bocsássák rendelkezésünkre az őrizetükben levő fényképeket. Ezek témája bármi lehet, ami az ott dolgozókkal és a gyárral, annak mindennapi életével, a termeléssel és termékeivel kapcsolatos. Levéltárunk a kölcsönadott fényképekről (vagy negatívokról) digitális másolatot készít, de szívesen veszünk minden a levéltárnak ajándékozott felvételt is.

Kérjük, hogy a fényképeket 2010. május végéig személyesen vagy postán szíveskedjenek eljuttatni levéltárunkba:
2600 Vác, Múzeum u. 4.,
levélcím: 2601 Pf. 59.,
tel.: 06/27/305-444, fax: 06/27/310-147,
e-mail: vacarchivum@invitel.hu

Kérjük, segítse Ön is a kiállítás megvalósítását!