Spektrum – a világ tükre

0

Bár már részben lezárult a fotópályázat, az Időgép témakörben még várják a nevezéseket 2009. november 25-ig.

Sajtóközlemény:

Spektrum – a világ tükre fotópályázat

PÁLYÁZATI KIÍRÁS
A Spektrum magazin fotópályázatot hirdet. A fotópályázat célja, hogy a magazin zsánereinek témaköreiben magas színvonalú fotók, sorozatok készüljenek, melyeket a nagyközönség a Spektrum magazinon keresztül nyomtatásban is megismerhet.

TÉMAKÖRÖK
Időgép – történelem művészet, irodalom és politika – utazás a múlt rejtelmeibe
Zöld zóna – óceánok kontinensek élővilága, ökológia – a Zöld Bolygó megőrzése
Radar – tudomány, újdonságok, technika, kutatás és a világegyetem nagy titkai
Életmód – sport, egészség, hobbi, gasztronómia, szépség, szórakozás, stílus
Arzenál – haditechnika, stratégia és a történelem titkai – igazi csemege férfiaknak

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK
Az elküldött, illetve feltöltött kép mérete 3-5 MB közé eshet. A pályázaton csak olyan fotók vehetnek részt, amelyek a pályázat benyújtásának időpontját megelőzően más fotóversenyen nem értek el eredmény. A képek javítása, retusálása megengedett.

A PÁLYÁZÁS MÓDJA
A pályázati anyag elküldése az info@spektrumkiado.hu címre a megjelölt témakörben. A pályázat következő fordulójába 2009. október 16-ától kezdődően lehet a felvételeket elküldeni. A pályázaton való részvétel előfeltétele, hogy a pályázó elfogadja a nevezési feltételeket, és regisztrálja magát a www.vilagtukre.hu oldalon.

DÍJÁTADÁS
A zsűri 2009. szeptember 30-án döntést hozott az ATLASZ témakör pályázati anyagaira vonatkozóan. Az eredmények a 2009. október 16-án megjelenő lapszámban olvashatók. A nyertes képek hamarosan megtekinthetők lesznek a pályázat weboldalán is.
Az IDŐGÉP témakörben a pályázatokat 2009. november 25-éig várjuk az info@spektrumkiado.hu címre.

SZERZŐI JOGOK
Tekintettel arra, hogy a pályázaton a kiírás feltételei alapján csak első felhasználásúnak minősülő fotók vehetnek részt, a pályázók tudomásul veszik, hogy szerzői jogdíj őket a pályázaton résztvevő fotókkal kapcsolatban nem illeti meg. A pályázó kijelenti, hogy rendelkezik a fotókon ábrázolt személyek nyilvános megjelentetéshez való hozzájárulásával. A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képekkel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében vállalja. A nyertes pályázók hozzájárulnak, hogy a díjazott pályaműveket a pályázat kiírói ellenszolgáltatás nélkül felhasználhassák weboldalaikon, valamint a sajtóban. A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a szakmai zsűri tudomására kerül bármilyen szabálytalanság elkövetése, elfogadja az azonnali kizárás jogát.