Nova DSLR

0

Erin Fong, a kaliforniai művészeti iskola tanulója új felfogásban képzeli el a tükörreflexes fényképezőgépek jövőjét.

Munkája – a Nova DSLR – alapján szerinte a könnyedség és a flexibilitás a legfontosabb. A képek alapján saját megszokásait próbálta papírra, illetve makettekbe vetni, hiszen az új dizájnú fényképezőgép kezelése inkább hasonlít egy játékkonzol kezelőszervére, mint bármelyik korábbi fényképezőgépre. A gépből kiálló szarvak tartalmazzák a gombokat, melyekkel a gép kezelhető. A megoldás előnye lehet, hogy balkezesek is gond nélkül használhatják, mivel a gép szarvait összecserélhetjük. Ezen kívül a szarvak összecsukásával arra is nyílik lehetőség, hogy úgy használjuk a fényképezőgépet, mint valami régi 8 mm-es kamerát.

Egy fontos kérdés azonban nyitva maradt: hogyan használhatjuk az objektívek zoom- és fókuszgyűrűjét anélkül, hogy a szarvakat összecsuknánk, illetve hogyan állítjuk be a gép egyéb paramétereit, ha a szarvak összecsukott állapotúak?

Talán még nem teljesen kiforrott a megoldás, de nem kizárt, hogy pár év múlva egy piaci bejelentés során is találkozhatunk ezzel a futurisztikus külsejű fényképezőgéppel.