Muemlekem.hu fotópályázat 2010

0

Nemrég zárult le a Muemlekem.hu idei fotópályázata, máris elindították a következőt, melynek eredményhirdetését jövőre tartják.

Sajtóközlemény:

Műemlékem.hu: elkezdődött a 2010-es fotópályázat

December 1-jén kezdetét vette a műemlékem.hu fotópályázatának következő évadja. A pályázóktól 11 hónapon át egy-egy havi témára várják a szervezők a képeket.

Decemberben az Ünnepi díszben, januárban a Jég veled!, februárban a Tükröm, tükröm a fotópályázat témája. Vagyis olyan képeket várnak az értékelők, amelyek megfelelnek az adott hónap „jelszavának”.

Szeretnénk, ha a pályázók szabadon kezelnék a megadott témákat, átgondolnák, mi fér bele, hogyan lehet minél egyedibben, kreatívabban megvalósítani a fotót – mondta el Hack Róbert, a műemlékem.hu pályázóinak egyik értékelője, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal fotóműterem-vezetője. A hivatásos fotós reméli, hogy a megjelölt téma nem megköti majd a pályázók képzeletét, hanem éppen ellenkezőleg: az épített örökség az eddigieknél változatosabb formában jelenik majd meg a pályázati anyagokban.

A műemlékem.hu fotópályázatán bárki, profi és amatőr egyaránt havonta tíz képpel vehet részt, a feltöltéshez elegendő, ha regisztrál a portálon. A képekről minden pályázati hónap elmúltával szavaznak a műemlékem.hu látogatói és a legjobban sikerült képeket értékelik a hivatásos értékelők is.

A pályázati anyag nyertes fotóit a 2010-es Mustra kiállításon önálló tárlat formájában tárják majd a nagyközönség elé.

A részletes pályázati kiírás a műemlékem.hu fotópályázati oldalán
http://www.muemlekem.hu/fotopalyazat