Olympus FE-47, FE-4030, FE-4040 és FE-5030

0

Az Olympus házatáján az FE-széria jelenti a belépő szintet, mely most négy új modellel bővül. A gépek közös jellemzője, hogy mindegyikük 14 megapixeles felbontású CCD érzékelőt kapott.

Olympus FE-47

A legolcsóbb modell a 14 megapixel mellett 5x optikai zoomátfogást kínál, mely kisfilmes értéken 36-180mm-nek felel meg. Mellé digitális képstabilizátort kapunk.

Olympus FE-47

Olympus FE-47

Olympus FE-47

Az FE-47 rengeteg automatikus szolgáltatást kínál, így a gép főleg a kezdő felhasználóknak ajánlott. Az intelligens automatika például még a témaprogram kiválasztását is önállóan végzi. A fotók alakítgatását a mágikus képfeldolgozó szűrők teszik érdekesebbé, de továbbfejlesztett arcfelismerést és követő fókuszt is kapunk, az esetleg ismeretlen funkciókat pedig a beépített használati útmutató magyarázza el, mind-mind a felhasználóbarátság jegyében.

A gép egy 2,7” méretű, 230 000 képpontos LCD kijelzőt kapott és természetesen hangfelvétellel egybekötött videórögzítésre is képes. Videóink és képeink SD méretű memóriakártyákra menthetők. Az áramellátás egy pár, AA méretű (ceruza)elemmel vagy akkuval oldható meg.

Az Olympus FE-47 szürke, fekete, kék és piros színben, kétrétegű, gyöngyház hatású felülettel lesz kapható 2010 márciusától. Fogyasztói ára 99,99 euró lesz.

Olympus FE-4030 és FE-4040

Az FE-4030, valamint ikermodellje az FE-4040 az átlagnál nagyobb kezdő látószöget kínál, kisfilmes értéken 26mm-nek megfelelő gyújtótávolsággal. A tele tartomány vége 105mm-rel egyenértékű, mely így 4x-es optikai zoomátfogást jelent. Az FE-4030 digitális, míg az FE-4040 kettős képstabilizátorral rendelkezik, mely mechanikus és digitális képremegés csökkentést jelent. A két modell között ezt az egy számottevő különbséget találjuk.

Olympus FE-4030

Olympus FE-4030

Egyébként mindkettő hasonló szolgáltatásokat kínál, mint a fent bemutatott kisebb társuk. Működésüket jórészt az automatika vezérli, itt is megtaláljuk a különböző témamódok és szűrőeffektusok egyvelegét, valamint a továbbfejlesztett arcfelismerést és a követő fókuszt. A videofelvétel ezúttal is hangrögzítéssel együtt lehetséges.

Olympus FE-4040

A készülékek hátuljára 230 000 képpontos, átlósan 2,7” méretű LCD kijelzők kerültek. A gépek akkumulátora USB kapcsolaton keresztül is feltölthető, tárhelyként pedig SG memóriakártyákat használhatunk.

Az Olympus FE-4030 és 4040 tavasz elején kerülhet a boltokba 149,99 és 159,99 eurós bevezető áron. A gyöngyházfényű lakkozás ezúttal indium szürke, tengerkék, flamingó rózsaszín és tisztafehér változatokban kerül a fényképezőgépekre.

Olympus FE-5030

Az FE-5030 megjelenése ugyanakkorra várható mint a többieké, ára pedig 169,99 euró lesz. Mindezért a 14 megapixeles felbontás mellé, 5x optikai zoomos „lencsét” kapunk 26-130mm-nek megfelelő gyújtótávolsággal, valamint kettős képstabilizátorral.

Olympus FE-5030

Olympus FE-5030

Olympus FE-5030

Működésében ez a gép sem különbözik az egyszerű kezelhetőséget szem előtt tartó társaitól. Intelligens automata témamód kiválasztás, új generációs arcfelismerés, követő fókusz és kreatív képeffektek jellemzik. Állóképek mellett videót is rögzíthetünk vele, természetesen hangfelvétellel együtt, az adatok pedig SD memóriakártyákra menthetők.

Alkotásaink megtekintéséhez elsősorban a gép 230 000 képpontos, 2,7”-os kijelzőjét használhatjuk. A fényképezőgép akkumulátora USB-n keresztül tölthető.

Az Olympus FE-5030 a 40xx-es modelleknél felsorolt színváltozatokban kerül boltokba.

Sajtóközlemény:

Négy új, nagy tudású és felhasználóbarát modell egy sorozatban
ÚJ Olympus FE fényképezőgépek: színek minden hangulatra

2010. január 7, Hamburg – Az Olympus FE sorozata egyszerre négy, a szivárvány színeiben tündöklő fényképezőgéppel bővül. A 14 megapixel felbontással és új technológiai fejlesztésekkel felvértezett modellek ideálisak az alacsonyabb árszinten is minőséget keresők számára. A funkciók nagy száma nem jelenti feltétlenül a bonyolult használatot: az új modellek a nagyszerű fotók készítésének műveleteit minden eddiginél egyszerűbbé teszik. A követő AF például a mozgásban lévő téma folyamatos élességállítását végzi. Az i-Auto funkció automatikusan deríti fel a fotózás körülményeit, besorolja a témát az öt leginkább jellemző típus egyikébe, majd a beállításokat ennek megfelelően optimalizálja. A továbbfejlesztett arcfelismerő technológia és a művészi hajlamok kiélését támogató Mágikus szűrők ugyancsak elérhetők. Az 5x zoommal ellátott nagylátószögű optika panoráma és távoli témák fotózásához egyaránt alkalmazható. A „felvételek maximális száma” kifejezés mára már a múlté: az SD kártya kompatibilitás szinte korlátlan lehetőségeket nyújt, csakúgy, mint a három modellben is megtalálható praktikus USB töltés funkció. Mindegyik fényképezőgép fantasztikus, ragyogó színekben érhető el – a szemkápráztató kivitel a kétrétegű gyöngyház bevonatnak köszönhető. Az FE-5030, FE-4040, FE-4030 és FE-47 2010 márciusától érhető el a boltokban, 169,99€, 159,99€, 149,99€ és 99,99€ javasolt fogyasztói áron.

FE-5030
Felhasználóbarát kialakítás és a legújabb csúcstechnológia használata garantálja az FE-5030 által készült felvételek kiváló minőségét. Az 5x zoommal rendelkező nagylátószögű objektív (26-130mm* gyújtótávolsággal), az FE sorozat zászlóshajóját egyaránt alkalmassá teszi egy koncert közönségéről készült csoportképek és a színpadi események rögzítésére is. A művészi hajlammal rendelkező fotósok számára igazi élvezetet jelent a négy Mágikus szűrő (és ugyanúgy az eredmény megtekintése is, köszönhetően 6.9cm/2.7” méretű LCD kijelzőnek): a Pop Art, Halszem, Vázlat, és Pin Hole merőben új hangulatot ad képeinknek. A felvételek szinte korlátlan számát az SD kártya memória bővítési lehetőség, míg a folyamatos használatot USB töltés funkció biztosítja. A tökéletes eredmény eléréséhez hatékony segítség nyújt a kettős képstabilizátor, a követő AF, i-Auto üzemmód, illetve a továbbfejlesztett arcfelismerő technológia. Az FE-5030 kétrétegű gyöngyház kivitele azonnal magára vonja a tekintetet – akár „Indium Grey” szürke, „Aquamarine Blue” kék, „Flamingo Pink” rózsaszín, vagy „Pure White” fehér színben tündököl.

FE-4040, FE-4030
A 14 megapixel felbontású FE-4040 és FE-4030 meglepően vékony, szinte észrevétlen lapul meg a zsebben; az egyedi stílus mellett vonzó tulajdonsága a 4x zoommal ellátott nagylátószögű optika (26-105mm* gyújtótávolsággal), az SD memóriakártya bővítési lehetőség, az akkumulátortöltési lehetőség USB-n keresztül, valamint számtalan, a használatot megkönnyítő, praktikus funkció. A legmodernebb követő AF, i-Auto üzemmód, Mágikus szűrő (Halszem, Pop Art, Vázlat és Pin Hole), valamint a továbbfejlesztett arcfelismerő technológia is rendelkezésünkre áll, támogatva a nagyszerű képek felvételének minden eddiginél nagyobb biztosságát. A rossz felvételi körülmények mellett kézből történő felvételkészítés hatásait többféle stabilizáló funkció próbálja kiküszöbölni: az FE-4040 például kettős képstabilizátorral véd a bemozdult képek ellen. A kép megkomponálását és az eredmény megtekintését kényelmesen végezhetjük a 6.9cm/2.7” méretű LCD kijelzőnek köszönhetően. A kétrétegű gyöngyház felület különleges fényét „Indium Grey” szürke, „Aquamarine Blue” kék, „Flamingo Pink” rózsaszín és „Pure White” fehérben élvezhetjük.

FE-47
A szürke, fekete, kék és piros színű kétrétegű gyöngyház felülettel megalkotott FE-47 a lehető legegyszerűbb kezelést biztosítja. Szinte bármilyen témát meg tudunk örökíteni a 14 megapixel felbontású, 5x zoommal ellátott (és 36-180mm* gyújtótávolságú) optikával. Az AA méretű (más néven ceruza) elem szinte bárhol kapható, így az áramellátás bármikor biztosítható. Az i-Auto üzemmód, követő AF, illetve a továbbfejlesztett arcfelismerő technológia mellett a digitális képstabilizátor funkció nyújtja a felvételkészítés szabadságát, míg a kreativitást a Mágikus szűrők támogatják. A kép hangulatát teljesen átírhatjuk a Pop Art, Vázlat, Pin Hole és Halszem funkcióval – az FE-47 a felvételkészítés nagyszerű alternatíváit nyújtja.

Az FE-5030, FE-4040, FE-4030 és FE-47 az ‘egy gomb, egy funkció’ tervezési elv alapján született – de ha mégis segítségre van szükség, a beépített használati útmutató mindig kéznél van. A négy új modell az új [ib] szoftver CD-vel 2010 márciusától kapható a boltokban.

Fő jellemzők:

FE-5030

  • Nagylátószögű optika 5x miniatűr zoommal (26-130mm*)
  • 14 megapixel felbontás
  • Kettős képstabilizátor
  • „Intelligens-automatikus” (i-Auto) üzemmód és követő AF
  • Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia
  • 6.9cm / 2.7” LCD kijelző 230,000 képponttal
  • Mágikus szűrők
  • Kétrétegű gyöngyház felület
  • Mozgóképfelvétel hangrögzítéssel
  • SD** memóriakártya kompatibilitás
  • Beépített használati útmutató
  • USB töltés funkció

FE-4040 és FE-4030

  • 4x optikai zoom (26-105mm*)
  • 14 megapixel felbontás
  • Mechanikus és digitális technológiát ötvöző kettős képstabilizátor (FE-4040), Digitális képstabilizátor (FE-4030)
  • „Intelligens-automatikus” (i-Auto) üzemmód és követő AF
  • Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia
  • 6.9cm / 2.7” LCD kijelző 230,000 képponttal
  • Mágikus szűrők
  • Kétrétegű gyöngyház felület
  • Mozgóképfelvétel hangrögzítéssel
  • SD** memóriakártya kompatibilitás
  • Beépített használati útmutató
  • USB töltés funkció

FE-47

  • 5x optikai zoom (36-180mm*)
  • 14 megapixel felbontás
  • Digitális képstabilizátor
  • „Intelligens-automatikus” (i-Auto) üzemmód és követő AF
  • 6.9cm / 2.7” LCD kijelző 230,000 képponttal
  • Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia
  • Mágikus szűrők
  • Kétrétegű gyöngyház felület
  • Mozgóképfelvétel hangrögzítéssel
  • SD** memóriakártya kompatibilitás
  • Beépített használati útmutató

* 35mm ekvivalens
** Az SD az SD Card Association bejegyzett védjegye

Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia
Az emberi arc felismerésére alkalmas technológia, amely főtémaként azonosítja az arcot a kompozícióban. Az arcot automatikusan élesre állítja, és beállítja az optimális expozíciót, így a megfelelő területeken éles, ideálisan exponált kép az eredmény. A továbbfejlesztett arcfelismerő technológia akár 16 arc megkülönböztetésére képes.

Követő AF
E funkció a mozgó témát automatikusan követi és folyamatosan fókuszban tartja. Így a mozgás ellenére a kép bármikor optimálisan fókuszált és tökéletes expozíciójú lehet. Amennyiben a téma kimozog a látótérből, majd visszatér, a fényképezőgép felismeri, mint témát és tovább folytatja a követést.

Digitális képstabilizátor
E speciális funkció segítségével elkerülhetők a nem kellően stabilan tartott fényképezőgép, illetve a gyorsan mozgó témák által elmosódott képek készítése. Működési elve az automatikusan magas ISO érzékenységre váltás és a fényképezőgép mozgását gyro-szenzorral figyelő, majd a mozgást a CCD elmozdításával kivédő mechanikus képstabilizátor ötvözete.

Kettős képstabilizátor
E speciális funkció segítségével elkerülhetők a nem kellően stabilan tartott fényképezőgép, illetve a gyorsan mozgó témák által elmosódott képek készítése. Működési elve az automatikusan magas ISO érzékenységre váltás és a fényképezőgép mozgását gyro-szenzorral figyelő, majd a mozgást a CCD elmozdításával kivédő mechanikus képstabilizátor ötvözete.

i-Auto mód
Az “intelligens-Automatikus” üzemmód kifinomult automatikus szituációfelismerő rendszere a hat leginkább használt témát felismeri és a fényképezőgép beállításait automatikusan a témának leginkább megfelelőre hangolja.

[ib] szoftver
Az [ib] az Olympus legújabb fejlesztésű, integrált fotókereső és rendszerező szoftvere. Általa a képek rendszerezhetők a rajtuk szereplő személy szerint (az új arcfelismerő technológia felhasználásával), helyszín szerint (a GPS alapú helymeghatározó funkciónak köszönhetően), illetve alkalom szerint. A fotókhoz tartozó kulcsszavak alapján kiválasztott képek megtekinthetők TV-készüléken, számítógépen, illetve akár a fényképezőgép LCD-kijelzőjén is (a képböngészés és a diavetítés funkciók segítségével).

Mágikus szűrők
Segítségükkel speciális effekteket használhatunk közvetlenül a fényképezőgépen:
Pop Art: emeli, erősebbé és élénkebbé teszi a színeket, melyekkel jobb hatású fotók készíthetőek, melyek a pop art stílus érzetét fejezik ki.
Halszem: a halszem optika különleges hatását érhetjük el, mely teljesen új perspektívákat nyit meg a maga „körülölelő” felvételi képességével.
Vázlat: olyan érzést kelt, mintha a témát egy művész csupán vonalakkal vázolta volna fel.
Pin Hole: Csökkenti a periferikus fényt, mintha tűlyukon keresztül látnánk a képet. Ehhez adódik az egyedi színárnyalat, ami titokzatosságot sugalló stílust, vagy olyan portrékat eredményez, mintha elvesztünk volna egy másik dimenzióban vagy az űrben.

“Egy gomb, egy funkció” tervezési elv
A fényképezőgép kezelése szinte gyerekjáték. Minden fontos funkció – például a felvétel, lejátszás, illetve a képek megjelenítése, vagy a törlés – egyszerűen, egy gomb megnyomásával érhető el.