Panasonic HDC-SD60, HDC-TM60 és HDC-HS60

0

Panasonic HDC-SD60

A Panasonic frissítette apró HD videókameráinak termékpalettáját is, melynek során 3 új modellt jelentett be.

Az új masinák Power O.I.S. optikai stabilizátorral ás 25×-os optikai zoommal rendelkeznek.
A legegyszerűbbnek számító HDC-SD60-nal csak SD/SDHC/SDXC memóriakártyára menthetjük felvételeinket, a HDC-TM60-ban 16 GB beépített memória található, míg a HDC-HS60-ban 120 GB-os merevlemez tárolja videóinkat. E két utóbbi gép memóriája is bővíthető SD/SDHC/SDXC memóriakártyával.

Panasonic HDC-HS60

Panasonic HDC-TM60

Sajtóközlemény:

Újdonságok, melyek felvételkészítésre fogják ösztönözni:
35,7 mm-es* nagylátószög és 35-szörös zoom elmosódás nélkül!

1) Ezekkel a kompakt digitalis videokamerákkal sokkal több fér a képbe, mint elődeikkel. Különösen nagy játékteret biztosít a 35,7 mm-es* nagylátószög és az Intelligens 35-szörös zoomolási lehetőség.
2) A továbbfejlesztett POWER O.I.S. optikai képstabilizátor “aktív” funkciójának elindítása lehetővé teszi az éles, elmosódásmentes felvételek készítését zoomolás vagy sétálás közben is.
3) Az iA mód új arcfelismerés funkicója automatikusan a megfelelő személy arcára optimalizálja a fókuszbeállítást és expozíciós értéket.
* 35 mm-es filmes megfelelés.

HD digitalis videokamera
A Panasonic nemrég jelentette be három új FULL-HD (1920×1080 képpont) felbontású videokameráját. Az új modellek (HS60/TM60/SD60) kompakt, divatos formájukkal, valamint az erőteljes 35-szörös zoommal és a korábbinál jóval nagyobb látószöget biztosító objektívvel élvezetesbbé teszik a felvételek készítését.

HS60 / TM60 / SD60
Ezeket a kompakt és divatos modelleket azoknak ajánljuk, akik nem kívánnak mélységében elmerülni a kamerázás rejtelmeiben, ugyanakkor a legújabb technológiák által biztosított nagy felbontásra, kiváló képminőségre és egyszerű kezelhetőségre vágynak. A hibrid típusú HS60-as modellben 120 GB-os HDD tárhely van, az ikermemóriás TM60-ban pedig 16 GB-os beépített memória található. A tárhely mindkét modellben SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyával bővíthető. Az SD60-as modellel a felvételek kizárólag memóriakártyára rögzíthetők. Mindhárom modell márciusban kerül forgalomba az alábbi színekben: HS60 (fekete), TM60 (fekete), SD60 (fekete/ezüst/vörös).

Átlagosnál is kisebb méretük ellenére ezekben a modellekben 25-szörös optikai zoom található. Az Intelligens Zoom – amelynek alapja az új fejlesztésű Intelligens Felbontás technológia – lehetővé teszi tiszta, éles, 35-szörös zoomos felvételek készítését. Az újonnan fejlesztett képstabilizátor (Power O.I.S.) – amely a hagyományos képstabilizátor rendszernél ötször hatékonyabb – a korábban nehezen kiküszöbölhető alacsony frekvenciájú vibrációt és a zoom használatakor jellemzően zavaróan fellépő kézremegést is semlegesíti. Az Aktív mód beállítás pedig séta közben készített felvételek esetén is biztosítja az éles, tiszta képrögzítést. Az új modellekben 35,7 mm-es nagylátószögű objektív található, ami ideálisan használható a legkülönbözőbb felvételi körülmények között, mint pl. a beltéri csoportképek, önarckép, vagy tájképek készítése. A képérzékelő, a fejlett képfeldolgozó elektronika és az új objektív mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a kategóriában korábban megszokottnál 1,3-szer nagyobb, 1080 TV-sort** tartalmazó 2,1 megapixeles effektív felbontás legyen elérhető. Ráadásul az Intelligens Felbontás technológia révén mindhárom modellel 5 megapixeles fotók készíthetők.

A népszerű iA (Inelligens Automata) mód 6 különböző funkciót egyesít és vezérel: új fejlsztésű optikai képstabilizátor (Power O.I.S.), AF/AE-követés, Intelligens Motívumprogram-választás, Intelligens Kontrasztvezérlés, Arcérzékelés, és az új fejlesztésű Arcfelismerés. Az iA mód egyetlen gomb megnyomásával elérhető, így döbbenetesen szép felvételek készíthetők anélkül, hogy bonyolult beállításokkal kellene bajlódni.

A korábbi fejlesztésű Szélzajcsökkentés funkcióból (Wind Cut) kialakított új Szélzajszűrő (Wind Noise Canceller) funkció segítségével a kamera felismeri és kiszűri a szélzajt, így biztosítva a természetes, életszerű hangzást a felvétel során.

Mindhárom modellben érintőképernyő van, amely lehetővé teszi az LCD-kijelzőn megjelenő ikonok közötti választást egyetlen érintéssel. Az érintőképernyő segítségével számos funkció működtethető úgy, hogy közben folyamatosan a felvételre koncentrál a felhasználó.
* 35 mm-es filmes egyenérték.
**ISO 12233 Felbontási táblázat

A médiaválasztás szabadsága
– válasszon kamerát felvételi igényei szerint!

Merevlemezes (HDD) / SD-kártyás modell
(HS60)

A hibrid HS60-as modell a FullHD felvételeket nagy tárkapacitású HDD-re illetve opcionális SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyára rögzíti. A kamera 120 GB-os beépített merevlemeze 51 órányi (HE módban készült) felvétel tárolására alkalmas. Egy 64 GB-os SDXC-memóriakártyával kiegészítve további 27 óra 30 percnyi felvétel tárolható. A memóriakártyán tárolt felvételek átmásolhatók a merevlemezre és fordítva egyetlen gomb megnyomásával, a felhasználási céloknak megfelelően.

Belső memóriás / SD-kártyás modell
(TM60)

A Panasonic ikermemóriás kamerája a Full-HD felvételeket belső memóriába illetve opcionális SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyára rögzíti. A készülék rendelkezik az ún. Folytatásos felvétel funkcióval, mely a belső memória tárkapacitásának telítetté válásakor automatikusan a készülékbe helyezett memóriakártyára folytatja a felvétel rögzítését. Így amikor a 16 GB-os beépített memóriával rendelkező TM60-as modell tárkapacitása kiegészül egy 64 GB-os SDXC-memóriakártyával a teljes tárkapacitás 80 GB lesz, ami 34 óra 10 percnyi (HE módban készült) megszakítás nélküli felvétel tárolását teszi lehetővé. Amikor a folyamatos videofelvétel a két külön memóriába kerül rögzítésre, utólag a kamerán egyesíthető, és elmenthető egy megfelelő tárkapacitással rendelkező memóriakártyára. Emellett az egyesítés megvalósítható DVD-re mentés közben is, számítógépes vagy egyéb külső DVD-író* segítségével, ezzel biztosítva a folyamatos lejátszást.

A merevlemezes kamerákhoz képest a könnyű és kompakt méretű beépített memóriás modellek jobban ellenállnak az utazás során fellépő külső behatásoknak így alkalmasak a hosszabb túrákra is.
* Az SDXC/SDHC/SD memóriakártyán nagyobb tárkapacitás kell, hogy elérhető legyen, mint a beépített memórián, ahhoz, hogy a felvételek egyesíthetőek legyenek.

SD-kártyás modell
(SD60)

Az SD60-as modell igen ellenálló a külső behatásokkal szemben, mert SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyára rögzíti a felvételeket és nincs beépített meghajtó egysége. Ezen tulajdonságának és kompakt méretének köszönhetően a kamera sokoldalúan használható a legkülönbözőbb felvételi szituációkban. Igazi társ lehet a mindennapokban, amit mindig és mindenhova magával akar majd vinni.

Szerkesztés és archiválás
Másolás és archiválás DVD-re
egyetlen gombnyomással a kiválasztott formátumban,
és egyszerű lejátszás normál- és nagyfelbontásban
(minden modell)

A legtöbben három célra használják kamerájukat: felvételkészítés, lejátszás, archiválás. Ezek a felhasználók azt szeretik, ha mindhárom funkció a lehető legegyszerűbben működtethető. A kamera számos olyan funkcióval rendelkezik, mely éppen ezt a célt szolgálja. Korábban memóriakártyáról, beépített memóriából vagy merevlemezről felvételeket DVD-re másolni csak két lépésben lehetett. Az első lépés a számítógépre másolás volt, és csak azt követően valósulhatott meg a DVD-re történő kiírás. A kamera egy gombnyomással működtethető funkciója ennek vet véget és megkönnyíti a felvételek DVD-re történő írását és lejátszását.
A kamerát USB-kábellel egy kisméretű, külső Panasonic DVD-íróhoz (VW-BN2 opcionális kiegészítő) kell csatlakoztatni és egyetlen gomb megnyomásával a memóriakártyán, a belső memóriában, vagy a HDD-n tárolt felvétel DVD-re (DVD-RAM/DVD-R/DVD-R DL/DVD-RW, +R/+R DL/+RW) írható. A kamera a kiírás előtt lehetővé teszi az AVCHD vagy MPEG-2-es formátum közötti választást. A választás a későbbi felhasználási céloknak megfelelően történhet. Az AVCHD formátum akkor javasolt, ha a lejátszás HD minőségben történik nagyképernyős TV készüléken Blu-ray lejátszórólTM vagy magáról a DVD-íróról, utóbbinál a kamera közbeiktatásával. Az MPEG-2-es formátum akkor javasolt, ha a lejátszás asztali DVD-lejátszóról történik. A felvételek lejátszása és archiválása így lényegesen könnyebb.

Szerkesztés számítógépen
Mindegyik kamera tartozéka a “HD Writer AE 2.0” számítógépes szerkesztőszoftver (Windows operációs rendszer alatt), mely tartalmazza a “Smart Wizard” programot, amely azonnal elindul, amikor a kamerát USB-kábellel számítógéphez csatlakoztatják. A képernyőn megjelenő útmutató követésével a szoftvert korábban soha nem használó videós is egyszerűen másolhatja a jeleneteket számítógépre vagy írhatja ki DVD-re, ill. Blu-Ray lemezre. A program segítségével a felvételek könnyen feltölthetőek a YouTube-ra is.
A HD Writer AE 2.0 szoftver megjegyzi, hogy mely felvételeket írta már át, így nem kell amiatt aggódni, hogy ismételt átíráskor duplikálódnak az átírt fájlok. Ez akkor kényelmes, amikor a felhasználó nagy mennyiségű anyagot rögzített a merevlemezre vagy a beépített memóriába és több különböző alkalommal töltötte fel azokat. A felvételek DVD-re írása során választható az AVCHD vagy a DVD-Video formátum.
A YouTube és a YouTube logo regisztrált márkajelzés vagy a YouTube LLC márkajelzése.