Panasonic SDR-H85, SDR-T50 és SDR-S50 videókamerák

0

Panasonic SDR-S50

Előreláthatóan március közepétől kerülnek forgalomba a Panasonic új kamkorderei, melyek óriási zoomátfogással rendelkeznek. Az SDR-S50 csak SD/SDHC/SDXC memóriakártyákra, az SDR-T50 beépített 4 GB-os memóriába vagy SD/SDHC/SDXC memóriakártyára, míg az SDR-H85 80 GB-os merevlemezre rögzíti a felvételeket.
A hagyományosnak mondható MPEG-2 videótömörítés mellett H.264 kodek is használható, amely hatékonyabb tömörítésével jobb kihasználhatóságot biztosít a rendelkezésre álló memóriaterületeken.
Mindhárom kamerához mellékelik a VideoCam Suite 3.0 videószerkesztő szoftvert is.

Panasonic SDR-T50

Panasonic SDR-H85

Sajtóközlemény:

Kompakt videokamerák 33 mm-es* nagylátószöggel és 78-szoros ultra zoommal!

Kompakt méretükön túl, ezek az új videokamerák sok nagyszerű tulajdonsággal bírnak. Többek között továbbfejlesztett 78-szoros ultra optikai zoommal, mely az optikai képstabilizátor aktív funkciójával kiegészülve zoomolás vagy sétálás közben is lehetővé teszi az éles, elmosódásmentes felvételek készítését.
1) A 33 mm-es* nagylátószög biztosítja, hogy semmi ne maradjon le a képről.
2) Az új AF/AE-követés funkcióval az élesség és expozíció egy személyre vagy mozgó tárgyra rögzíthető.
* 35 mm-es filmes megfelelés.

Három kiváló kamera kerül forgalomba várhatóan március közepétől: az SDR-H85-ös modell 80 GB-os merevlemezre ill. SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyára rögzíti a felvételt; az SDR-T50 4 GB beépített memóriába vagy memóriakártyára rögzíti a videókat; az SDR-S50 pedig SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyát használ a felvételek tárolására. A készülékek a következő színekben lesznek kaphatók a régió országaiban: H85 (fekete/ezüst/vörös), T50 (fekete), S50 (fekete, pezsgő, piros, fehér.

Mind a négy modellhez 70-szeres optikai zoom tartozik továbbfejlesztett 78-szoros optikai zoom funkcióval, mely utóbbi a CCD képrögzítés szempontjából hasznos felületét használja ki maradéktalanul a zoomteljesítmény fokozására nagylátószögű beállítás esetén. Ennek köszönhetően egyaránt készíthetők gyönyörű, nagyívű tájképek és erős ráközelítéssel készített dinamikus közeli felvételek. Az új aktív mód beállítással egészült ki a Panasonic eredeti kézremegést korrigáló funkciója, a továbbfejlesztett optikai képstabilizátor. Ez a beállítás hatékonyan küszöböli ki a zoomolás közbeni kézremegést, és a sétálás közben fellépő nagyobb mértékű kézremegést is. Ennek eredményeként tiszta, éles felvételek készíthetők bármilyen körülmények között.

Egy új AF/AE-követő funkcióval egészül ki a népszerű iA funkció, mely bárki számára lehetővé teszi a gyönyörű felvételek készítését. A felvétel készítője az AF/AE-gomb benyomásával egyszerűen rögzítheti az élességet és expozíciót az éppen a képernyő közepén elhelyezkedő tárgyra vagy személyre. Ez biztosítja, hogy a tárgyról/személyről készült felvétel mindig az optimális AF/AE beállítással történjen.

Az új szélzajszűrő – melyet a Panasonic a korábbi szélzaj-csökkentő funkcióból fejlesztett tovább – automatikusan kiszűri a szélzajt, és emellett biztosítja a természetes hangok életszerű felvételét is.

Az MPEG-2 (XP/SP/LP mód) felvételi formátum mellett az új modellek támogatják a magasabb tömörítési arányú H.264/AVC (LXP/LSP/LLP mód) formátumot is. A H.264/AVC formátum lehetővé teszi 106 órányi és 40 percnyi filmanyag rögzítését (LLP módban)*, ami közel az MPEG-2 formátumú felvételi idő duplája, miközben a képminőség csaknem teljesen azonos az MPEG-2 által biztosítottal. Így nem kell aggódni a tárhely kapacitás betelése miatt még kiskapacitású SD-memóriakártya használata esetén sem. A H.264/AVC formátum kiváló kompatibilitása a számítógépekkel lehetővé teszi a videoklipek pc-n történő lejátszását, arra történő rögzítését vagy weboldalakra (pl. YouTube) való feltöltését. A videoklipek Apple Mac számítógépekre is rögzíthetők az iMovie alkalmazás segítségével. A videokamerákhoz járó VideoCam Suite szoftver és egy DVD-író (opcionális) használatával a videoklipek MPEG-2 formátumra konvertálhatóak és DVD-re rögzíthetők.
* 64 GB-os SD-memóriakártya használata esetén

Mindegyik videokamera tartozéka a “VideoCamSuite 3.0” számítógépes szerkesztőszoftver (Windows operációs rendszerhez). Ennek részét képezi a “Smart Wizard” (intelligens varázsló), amely azonnal betöltődik, ahogy a videokamera egy személyi számítógép USB-kimenetéhez csatlakozik. A képernyőn megjelenő útmutató követésével a szoftvert korábban soha nem használó videós egyszerűen másolhatja a jeleneteket számítógépre vagy írhatja ki DVD-re. A szoftver segítségével gyorsan feltölthetők a klipek a YouTube-ra, így az élmények internetes megosztása minden korábbinál könnyebb. A program kompatibilis az új fejlesztésű Long Recording (hosszú felvétel) móddal a számítógépre vagy DVD-re* történő íráskor. * DVD-RAM /DVD-R /DVD-RW
AVC/H.264 video másoláskor MPEG2 formátumra konvertálódik.
YouTube és a YouTube logo a YouTube Kft. törvény által védett márkajelzése.

Merevlemezes (HDD) / SD-kártyás videokamera
(SDR-H85)

Az SDR-H85-ös modell nagy mennyiségű filmfelvételt képes merevlemezén ill. SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyán tárolni. A beépített (80 GB) merevlemezen mintegy 74 óra 30 percnyi (LP módban készült) felvétel tárolható, míg az opcionális kiegészítő 64 GB-os SDXC-memóriakártyán 60 óra 30 percnyi (LP módban készült) felvétel rögzíthető. A H85 ideális társ hosszabb eseményekre vagy utazás alkalmával. Kivételes megbízhatóságot és magas fokú adatvédelmet nyújt. Ez egyrészt köszönhető a memóriakártya használatának, mely mozgó alkatrész híján ellenáll a külső környezeti behatásoknak (pl. rázkódás, ütés), másrészt a beépített merevlemezt védő ütéscsillapító köpenynek.

Belső memóriás / SD-kártyás videokamera
(SDR-T50)

Az SDR-T50 a felvételeket belső flash memóriába, vagy SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyára (opcionális) rögzíti. A beépített 4 GB-os memórián 3 óra 20 percnyi (LP módban készült) filmfelvétel tárolható. A külön megvásárolható 64 GB-os SDXC-memóriakártya további 60 óra 30 percnyi (LP módban készült) felvétel tárolását teszi lehetővé. Az ikermemóriás kamkorder „Folytatásos felvétel“ funkciója a belső memória tárkapacitásának telítetté válásakor automatikusan a készülékbe helyezett memóriakártyára folytatja a felvétel rögzítését. Így a T50-es modell (4 GB-os beépített memória) 64 GB-os SDXC-memóriakártyával 68 GB-os teljes tárkapacitást nyújt, ami 64 óra 10 percnyi folyamatos (LP módban készült) és 128 órányi (LLP módban készült) felvételt tesz lehetővé. Az T50 mérete kisebb, mint a merevlemezes videokameráké, így kevesebb helyet foglal el. Ez a modell különösen ellenálló a külső hatásokkal szemben, ezért ideális választás a hosszabb utazásokhoz.

SD-memóriakártyás videokamera
(SDR-S50)

Egy SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyával a kompakt SDR-S50 ideális a mindennapi használatra. Kivételes védettsége a külső hatásokkal szemben és könnyű hordozhatósága sokoldalú modellé varázsolja, melyet érdemes akár mindenhová magával vinnie.