Panasonic Lumix DMC-ZX3

0

Nem csak a TZ, de az igazán kicsi ZX sorozat is új tagot kapott.

A mindössze 26 mm vastagságú Panasonic Lumix DMC-ZX3 elődjéhez képest nagyobb felbontású CCD-t kapott. Az új, 14 Mpixeles szenzornak köszönhetően maximum 4320×3240 pixel felbontású képeket készíthetünk.
Nem változott az objektív, továbbra is 8×-os zoomátfogású, 25-200 mm-nek megfelelő fókusztávolságút használhatunk.

A videófelvételi képességek terén újdonság az AVCHD Lite kodek, amellyel tömörebb felvételek, ezáltal hatékonyabb memóriafelhasználás érhető el. A mozgóképek felbontása most is max. 1280×720 pixel.
Ahogy a DMC-TZ10-be, úgy a DMC-ZX3-ba is bekerült a videóvágási lehetőség, amely a mozgóképek szerkesztésén túl azokból 1920×1080 pixeles állókép kimentésére is használható.

Szintén elérhető a ZX3-ban az Intelligent Resolution Technology. Ez 3 különböző területet képes elkülöníteni: körvonalak, részlettel teli textúrák és homogén vagy finom tónusátmenetű területek. Ezeket felismerve mindig az adott területhez szükséges élesítési algoritmust és zajszűrést alkalmazza.

A felvételek a gép belső 40 MB-os memóriájába kerülnek, vagy használhatunk opcionális SD/SDHC/SDXC memóriakártyát.

A Panasonic Lumix DMC-ZX3 főbb jellemzői:

  • CCD: 14,1 Mpixel effektív felbontás, 1/2,33″
  • ISO80-1600 érzékenység, témamódban max. ISO6400
  • Objektív: 8x-os zoomátfogás, 28-200 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,3-5,9 fényerő, 3 cm makró közelpont, POWER O.I.S. optikai stabilizátor
  • Átnézeti kereső nincs
  • Fém burkolat
  • LCD: 2,7″ 230e pixel
  • 1280×720 pixeles videórögzítés AVCHD Lite vagy mJPEG kodekkel, mono hanggal, optikai zoommal
  • többpontos automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • 40 MB belső memória, SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (330 kép kapacitás)
  • Hi-Speed USB2.0 és mini HDMI csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

A Panasonic öt új Lumix modellt mutat be (TZ10, TZ8, FT2, ZX3, FX66)
– Kiváló teljesítmény a legújabb zsebre vágható kompakt Lumix modellekkel –

A Panasonic örömmel mutatja be öt új kompakt Lumix fényképezőgépét. A TZ10 és a TZ8 az igen népszerű “Útitárs” TZ sorozat legújabb képviselői. Mindkét modell 25 mm-es ultra nagylátószögű 12-szeres optikai zoomos Leica objektívvel érkezik, a TZ10 emellett elődjeit is túlszárnyaló minőségben és hosszúságban képes nagy felbontású videók rögzítésére AVCHD Lite formátumban. A ZX3 8-szoros optikai zoomos Leica objektívvel és 14,1 megapixeles nagy felbontású CCD-vel érkezik a TZ sorozatú gépeknél is vékonyabb és kompaktabb házban. Az FT2-es modell nemcsak ütés-, por-, csepp és fagyásálló, hanem kategóriájában egyedülálló 28 mm-es nagylátószögű 4,6-szeres optikai zoomos házba rejtett Leica optikával érkezik. Az FX66 25 mm-es nagylátószögű 5-szörös optikai zoomos lencserendszerrel szerelt, melyet szuperkompakt, divatos házba helyeztek a mérnökök, ráadásként a fényképezőgép a legújabb képfeldolgozási technikával (Intelligens képfelbontás) is rendelkezik. Ezekkel az új Lumix modellekkel biztos sikerélmény lehet a fotózás, hiszen még a kezdők is játszva készíthetnek kiváló képeket. Minden modell márciustól kerül a boltok polcaira a legkülönbözőbb színváltozatokban.

DMC-ZX3
A DMC-ZX3 25 mm-es ultra nagylátószögű 8-szoros optikai zoomos Leica DC VARIO-ELMAR objektívvel és 14,1 megapixeles nagy felbontású CCD-vel érkezik vékony, kompakt fémházban. A ZX3 AVCHD Lite formátumú videofelvételi móddal is kiegészül. A kiváló minőségű alumínium borítás taszítja a szennyeződéseket és felületén nem maradnak meg az ujjlenyomatok sem, így a kompakt, nadrágzsebbe csúsztatható méretű ZX3 ideális társ lehet utazáshoz vagy pillanatfelvételek megörökítéséhez a mindennapokban.
Ez a modell is többféle színben, fekete, ezüst, kék, barna és piros színekben kerül az üzletekbe márciusban.

*A Leica a Leica Microsystems IR GmbH bejegyzett védjegye.
*A LEICA DC VARIO-ELMAR objektívek előállítása a Leica Camera AG minőségbiztosítási rendszerei éselőírásai alapján történik.
*Az “AVCHD” nagyfelbontású (HD) digitális videofelvételi/lejátszási formátumot a Panasonic Corporation és a Sony Corporation közösen fejlesztette ki. Az “AVCHD Lite” formátum az “AVCHD formátum” 720 pixeles HD videofelvételű HD digitális videokamerákra fejlesztett változata.
Az új „AVCHD Lite” logót és az „AVCHD Lite” licensz az AVCHD videokamerára vonatkoznak. A digitális fényképezőgépek az “AVCHD videokamera kategóriába tartoznak.
*Az „AVCHD Lite” és az „AVCHD Lite” logo a Panasonic Corporation és a Sony Corporation védjegye
*Az AVCHD Lite formátumban SD memóriakártyára vagy DVD-re rögzített felvételek csak olyan eszközzel játszhatóak le, amely támogatja az AVCHD formátumot.
*A Dolbyés a dupla D szimbólum a Dolby Laboratories védjegye.
*A HDMI, a HDMI logó és a High-Definition Multimedia Interface a HDMI Licensing LLC védjegye vagy bejegyzett védjegye.
*A YouTube a Google Inc védjegye.
*Minden egyéb cég- és terméknév a tulajdonosok védjegyeit képezik.
*A dizájn és a spcifikációk változtatásának jogát fenntartjuk.