Nikkor AF-S 16-35mm f/4 G ED VR

0

FX és DX szenzorral szerelt digitális fényképezőgépekkel egyaránt használható a Nikon új objektíve, a Nikkor AF-S 16-35mm f/4 G ED VR.

A stabilizált, jó fényerejű nagylátószögű zoom a jelenlegi fullframe nagylátószögű zoomok mellé egy olyan lehetőséget kínál, amely alacsonyabb árával a D700 tulajdonosoknak is könnyebben elérhető. Emellett különlegessége az optikai stabilizátor is, melyet eddig ezen gyújtótávolság-tartományban még nem használt a Nikon.

Várható ár 1200 euro.

AF-S Nikkor 16-35mm f/4 G ED VR
Gyújtótávolság 16-35 mm
Legszűkebb blende F22
Felépítés 17 lencsetag 12 csoportban
két ED üvegtaggal, három aszférikus lencsetaggal és Nano Crystal bevonattal
Fókusz rendszer AF-S
Rekesz 9 lamellából
Közelpont 28 cm
Szűrőmenet 77 mm
Méretek (átmérő × hossz) 82,5 mm × 125 mm
Tömeg 680 gramm
Gyári kiegészítő HB-23 napellenző és
puha tok

Sajtóközlemény:

Az új AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR: Új kategóriát teremt a NIKKOR objektívek között

Amszterdam, Hollandia, 2010. február 9. – A Nikon Europe örömmel jelenti be az AF-S NIKKOR 16-35MM F/4G ED VR modellt: a világ első rendkívül nagy látószögű, FX-formátumú fényképezőgépekhez készült objektívjét, amely rázkódáscsökkentéssel is rendelkezik. Az új objektív kedvező árú és praktikus választás mindennapi fotózáshoz FX-formátumú fényképezőgépekkel, például a D700 modellel.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe B.V. objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „Az AF-S NIKKOR 16-35MM F/4G ED VR a nagy látószögű fényképezés minden lehetséges helyzetében ideális, egyben válasz azon piaci igényre, hogy egy kedvezőbb árú alternatívát kínáljunk a professzionális AF-S Zoom-Nikkor 17-35mm f/2.8D IF-ED vagy az újabb kiadású AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED különlegesen nagy látószögű objektívek mellé.”

Élesebb kézből készített képek, hosszabb záridő mellett is
Az AF-S NIKKOR 16-35MM F/4G ED VR a világon az első rendkívül nagy látószögű zoomobjektív, amelyet felszereltek a Nikon rázkódáscsökkentő technológiájával. Ennek használatával a fotós azonos körülmények között akár négy lépésközzel hosszabb záridővel fényképezhet. Gyenge fényviszonyok mellett a rázkódáscsökkentés alkalmazása kiegészíti a f/4-es maximális rekeszt.

Kategóriájában vezető képminőség
Az új objektív összetett optikai kialakítása magába foglalja a Nikon egyedülálló tükröződésgátló Nano Crystal bevonatát, két ED üvegtagot, valamint nem kevesebb, mint három aszférikus lencsetagot a minimális mértékű torzítás érdekében, még maximális rekesz mellett is. A VR II rázkódáscsökkentő rendszer és a Silent Wave Motor rendkívül halk és diszkrét működést biztosítanak, míg a kilenc kerekített íriszlamella gondoskodik a remek háttérelmosódásról (bokeh).

Mindennapi használatra tervezve
Az AF-S NIKKOR 16-35MM F/4G ED VR jól illeszkedik a kompaktabb FX-formátumú fényképezőgépekhez, köztük a D700 modellhez. Ennek megfelelően felépítése is megfelel a mindennapi használat kívánalmainak. A robusztus magnézium felépítés és az időjárás hatásai ellen védő tömítés révén ideális választás azoknak, akik profi fotósok és egyben lelkes kalandorok. A modell tartós HB-23 napellenzővel és puha tokkal kerül forgalomba..