Nikkor AF-S 24mm f/1,4G ED

0

A Nikon igen nagy fényerejű nagylátószögű fix objektívet jelentett be FX és DX formátumú digitális fényképezőgépekhez.

A Nikkor AF-S 24mm f/1,4G ED-t leginkább fullframe szenzoros vázon tudjuk majd kihasználni, hiszen nagy látószöge ellenére olyan fényerővel rendelkezik, amely kis mélységélességű fotózást tesz lehetővé. Az objektív ennek ellenére DX szenzoros géppel is használható, ez esetben 36 mm-nek megfelelő látószöget kapunk majd.

Az új nagylátószögű objektív ára 2150 euro lesz.

AF-S Nikkor 24mm f/1,4 G ED
Gyújtótávolság 24 mm
Legszűkebb blende F16
Felépítés 12 lencsetag 10 csoportban
két két ED üvegtaggal, két aszférikus lencsetaggal és Nano Crystal bevonattal
Fókusz rendszer AF-S
Rekesz 9 lamellából
Közelpont 25 cm
Szűrőmenet 77 mm
Méretek (átmérő × hossz) 83 mm × 88,5 mm
Tömeg 620 gramm
Gyári kiegészítő HB-51 napellenző és
puha tok

Sajtóközlemény:

A Nikon bemutatja a nagy látószögű objektívek csúcsmodelljét, az AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED objektívet

Amszterdam, Hollandia, 2010. február 9. – A Nikon Europe örömmel jelenti be a rendkívül nagy rekesznyílású, nagy látószögű AF-S NIKKOR 24MM F/1.4G ED objektívet, amely kategóriájának vezető modellje. A profi tudósításokhoz és tájképekhez tervezett új objektív forradalmi optikai kialakítással büszkélkedhet. A Nikon kiemelkedő FX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépeihez ajánljuk.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe B.V. objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „A NIKKOR zoomobjektívek, köztük az AF-S NIKKOR 24-70 mm f/2.8G ED díjakkal is elismert sikere ellenére számos fotós szeret a nagy rekesznyílású objektívek kisebb mélységélességével és világos keresőben látott képével dolgozni. Így biztosak vagyunk benne, hogy a fotóriporterek közössége nagy örömmel fogadja majd új modellünket.”

Új NIKKOR optikai kialakítás
Az AF-S NIKKOR 24 MM F/1.4G ED egyedülálló optikai kialakítással rendelkezik, amelynek révén jobb képminőséget, minimális torzítást és a felvétel teljes területén kiváló élességet nyújt, különösen nagyobb rekesznyílások esetén. Az új optikai rendszer egyesíti a Nikon egyedülálló tükröződésgátló Nano Crystal bevonatát, az ED üveget, valamint aszférikus lencsetagokat a ragyogó, magas kontrasztú és kiemelkedő minőségű fényképek érdekében, amelyeken a torzítás minimális mértékű. Az f/1,4-es rekesz és a kilenc kerekített íriszlamella biztosítja a NIKKOR objektívekre jellemző lenyűgöző háttérelmosódást (bokeh).

Diszkrét és tartós
Az objektív külön Silent Wave motorral is rendelkezik a könnyed és diszkrét automatikus élességállításért. Kialakítása pedig rendkívül tartós a magnézium bőséges használatának, valamint a por és időjárási hatások elleni tömítésnek köszönhetően, amely a bajonettet is körülveszi. Az AF-S NIKKOR 24MM F/1.4G ED külön HB-51 napellenzővel és puha tokkal kerül forgalomba.