Vízálló Pentax Optio W90 LED-del

0

A Hoya-Pentax vízálló ultrakompakt gépét is frissítette, s bejelentette az Optio W90-et.

Az új változat a korábbi W80-nal szemben nem csak 5, de akár 6 méteres vízmélységig is biztosítja a gép vízállóságát, mintegy 2 órán keresztül. A JIS Class 8-as vízállósági fokozaton túl JIS Class 6 porállósági tanúsítvánnyal és 1,2 méterről való leejtéssel szembeni ellenállósággal is büszkélkedhet. Az Optio W90-nek a -10 fokban történő fotózás sem kottyan meg.

Az 5×-ös zoomátfogású rejtett optika 28-140 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú (kisfilmes rendszerbe átszámítva), fényereje f/3,5-5,5. Az 1 cm-es makró munkatávolságot. A jó megvilágítás érdekében az Optio W90 optikája körül 3 fényes fehér LED-et is elhelyeztek. A digitális zoommal kombinált digitális mikroszkóp módban nem csak a természet apró csodáit csodálhatjuk meg, de azokat le is fényképezhetjük (max. 2,1 Mpixeles felbontásban, 16:9 oldalarányban).

Ez az új modell is 32 arcot képes felismerni automatikus élességállítás során, s szintén rendelkezik a Small Face Filterrel, vagyis a kis arc szűrővel, amely a valóságnál kisebb arcokat örökít meg a végső fotón. A gépet a mosoly-érzékelő is kioldhatja, ha a felismert arcok valamelyikén mosolygást észlel. Szintén megtaláljuk a W90-ben a pislogás érzékelést is.

Videófelvételt 1280×720 pixeles felbontásban is készíthetünk, vegyük figyelembe, hogy ezt akár a víz alatt is.

A képek komponálására és visszanézésére a hátsó 2,7″ képátlójú, széles formátumú LCD-t használhatjuk.
Ahogy az elődmodellben, úgy a W90-ben is lehetséges két képből digitális úton 21mm-es kisfilmes objektívhez hasonló látószögű kép elkészítése. Emellett az új kollázs funkcióval egy képre varázsolhatjuk több fotónkat.

Az új vízálló masinához opcionális O-RC1 jelű távkioldót, karabínert és 60 méter magas vízoszlop nyomásának is ellenálló búvártokot is vásárolhatunk.

A Pentax Optio W90 ez év március végétől kerül a boltokba, az árát egyelőre nem ismerjük.
A fényképezőgép részletes adatlapja lenti linkünkről érhető el.