26×-os zoom a Pentaxnál is: Optio X90

0

A Hoya Pentax képalkotási részlege bejelentette a Pentax Optio X90-et.

Az Optio X90 a korábbi X70 frissített változata. Az eltoláson alapuló stabilizált képérzékelő maradt a régi 12 Mpixel felbontású, 1/2,3″ típusú, az objektívet azonban kicserélték 24×-es-ről 26×-os zoomátfogásúra. A tekintélyes ultrazoom objektív így 26 és 676 mm-nek megfelelő gyújtótávolság közé állítható, miközben fényereje f/2,8-5,0 között változik.

A szabad fotózáshoz nem csak program automatika, de rekesz- és zársebesség előválasztás, valamint teljes kézi mód is rendelkezésünkre áll.
Videófelvételt továbbra is maximum 1280×720 pixeles felbontásban készíthetünk SD vagy SDHC memóriakártyára.
Komoly fejlesztésen esett át az energiaellátás, így az új modell 50%-kal tovább bírja, mint elődje. Számszerűsítve ez annyit tesz, hogy egy feltöltéssel CIPA ajánlású mérési módszert használva 255 képet készíthetünk.

A képeket a hátsó 2,7″-os LCD-n, vagy elektronikus keresőben komponálhatjuk meg. Az élességállítási rendszer természetesen kontraszt alapú, s támogatja az arcfelismerést is. A gép egyszerre 32 arcot képes kezelni. Szintén az arcokhoz kapcsolható az ún. Small Face Filter, vagyis kis arc szűrő, amely a végső képen a valóságnál kisebbként ábrázolja a képen szereplő személyek arcait. Nem maradhatott ki a mosoly-érzékelésen alapuló exponálás, és a pislogás érzékelés sem.

A Pentax Optio X90 2010. március végén kerül forgalomba, az ára egyelőre nem ismert.
A fényképezőgép részletes adatlapja lenti linkünkről érhető el.