Canon CanoScan 9000F

0

A Canon bejelentette legújabb profi szériás síkágyas szkennerét, a CanoScan 9000F-et.

Az új készülék a 8800F alapjaira épül. Kiváló beolvasási minőségét 9600 dpi-s lineáris CCD és hasonlóan precíz mechanika teszi lehetővé. A kellően finom tónusátmenetekről 48 bites színmélység gondoskodik.
Az új filmadapter segítségével akár 18 mp alatt is beolvashatunk egy kisfilmes képkockát (1200 dpi felbontás mellett).

Az új lap- és filmolvasó júniustól lesz kapható, ára 240 euro lesz.

Sajtóközlemény:

A Canon CanoScan 9000F nagy sebességű, minőségi filmbeolvasást kínál

London, 2010. május 4. – A Canon ma bejelentette legújabb, termékkínálatának csúcsán elhelyezkedő dokumentum-beolvasóját. A CanoScan 9000F a fényképészek igényeit hivatott kiszolgálni, akiknek sokoldalú és termelékeny digitalizáló készülékre van szükségük, amely sokféle film és fólia beolvasására képes.

A CanoScan 9000F elődje a Canon CanoScan 8800F, termelékenységét azonban számos új, fejlett funkció fokozza. A képminőséget a 9600 x 9600 dpi felbontású CCD képérzékelő beépítése javítja, amely felülmúlhatatlan reprodukciót biztosít, hihetetlen részletgazdagsággal. A 48-bites színmélység kivételesen precíz színvisszaadást eredményez, a képek alkalmasak nagyításhoz és nagy felbontású nyomtatáshoz is.

A Canon a leggyorsabb, legjobb minőségű filmbeolvasókkal büszkélkedhet a piacon, a CanoScan 9000F megjelenése pedig új teljesítményszintet határoz meg. Az új filmadapternek köszönhetően több fény jut át az egységen, így nagyobb sebesség érhető el: egy 35 mm-es negatív film képkockáját kb. 18 másodperc alatt olvassa be 1200 dpi felbontással.

Egyszerű funkciók
A Canon CanoScan 8800F legjobb funkcióinak többsége megmaradt, pl. a keretes diák, és a pozitív vagy negatív közepes formátumú filmek beolvasása. Megmaradt a zéró bemelegedési idő, és az egy gombnyomással történő automatikus beolvasás képessége számítógépre, e-mail-be, másoláshoz és PDF-be. Emellett a CanoScan 9000F precíz optikai karakterfelismerő (OCR) funkció segítségével képes konvertálni a nyomtatott szöveget szerkeszthető elektronikus dokumentummá, anélkül, hogy újra kellene gépelni.

A hét EZ beolvasógombbal egyszerűen, gombnyomásra kezelhető a CanoScan 9000F, sőt, még egy fokozattal jobb lett a modell: az automatikus beolvasást indító gomb megnyomásával automatikusan felismeri az eredeti típusát, elvégzi a beolvasást és ment a megfelelő beállításokkal. Teljesen integrált tápegységet is tartalmaz a készülék, amellyel kompakt és teljesen hordozható asztali beolvasóvá válik.

Hibajavítás
A Canon egyedi Film Automatic Retouching and Enhancement (FARE 3 – automatikus filmretusálás) technológiája működik a beolvasóban, amely eltávolítja a port és helyreállítja a karcolódott filmet a beolvasott képen, infravörös fény alkalmazásával, amely a film felületét letapogatja és a fizikai sérüléseket feltérképezi.

A Canon az Automatikus fotójavítás II és az Automatikus dokumentumjavítás funkcióval a végső kép tulajdonságainak és minőségének meghatározását teljes mértékben lehetővé teszi a felhasználó számára.
Az Auto Photo Fix II a leggyakoribb hibákat javítja ki, amilyen pl. az életlen arc, tompa bőrszín árnyalat és a túl- vagy alultelített kép, de emellett képes a jelenet típusát is felismerni a fotón. Hasonlóképpen, az Automatikus dokumentumjavító funkció gyönyörű és jól áttekinthető beolvasások készítését teszi lehetővé a fejlett, automatikus képelemzés és területről-területre történő adatjavítás alkalmazásával.

Szoftvercsomag
A CanoScan 9000F képalkotási, kreatív és üzleti alkalmazásokból álló, minőségi szoftvercsomag van mellékelve. Tartalmaz Adobe PhotoShop elemeket, az ArcSoft PhotoStudio programot, és a haladó SilverFast SE csomagot, amely a fényképészek számára a filmbeolvasás vezérlését segíti. A csomagba tartozik még az MP Navigator EX szoftver is, amely egyszerűsíti a beolvasó kezelését és a bonyolult műveleteket.

CanoScan 9000F – legfontosabb funkciók:

  • Minőség – 9600 x 9600 dpi; 48 bites színmélység
  • Fotó és dokumentum beolvasási sebesség – A4, 300 dpi felbontással kb. 7 másodperc; nincs bemelegedési idő
  • Film beolvasási sebesség – 35 mm-es negatív, 1200 dpi felbontással kb. 18 másodperc
  • Film kompatibilitás – adapter 12 x 35 mm-es filmcsíkhoz, 4 x 35 mm-es diakerethez, 120 formátum (legfeljebb 6 x 22 cm)
  • Funkciók – automatikus beolvasás számítógépre, e-mail-be, másoláshoz és PDF-be
  • Automatikus képjavítás – FARE 3 automatikus por- és karcmentesítéshez; sérült eredetikről is használható beolvasást készít
  • Gyors hozzáférés a 7 EZ gombbal
  • Egyszerű használat – Automatikus fotójavítás II és automatikus dokumentumjavítási funkció
  • Szoftver – SilverFast SE, Adobe Photoshop Elements, MP Navigator EX, ArcSoft PhotoStudio