Nikon és a golf

0

A Nikon tavaly ősszel St. Andrewsban mutatta be legújabb tükörreflexes gépét a D3s-t, de úgy tűnik ismét visszahúz a „szíve” a golf skót fellegvárába, a július 15. és 18. között megrendezett 150. Nyílt Golfbajnokságnak ugyanis ismét a japán fényképezőgép gyártó óriás lesz a szponzora. A Nikon egyébként 1993. óta kiemelt támogatója a rendezvénynek. Ez azonban nem csak reklámplakátokat jelent, mivel a cég programokkal, gépbemutatókkal, sőt egy helyszíni szerviz standdal is készül az eseményre.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Nikon szponzorálja a 150. Nyílt Golfbajnokságot

Amszterdam, Hollandia – A Nikon Europe ma bejelentette, hogy ismét szponzora lesz a Nyílt Golfbajnokságnak, a világ legrégibb golfversenyének, amelyet idén a 150. alkalommal rendeznek meg. A Nikon által szponzorált Golfbajnokságra, immáron 17. alkalommal, a skóciai St. Andrews-ban kerül sor július 15–18 között. A vállalat izgalmas tevékenységekkel és promóciókkal készül a verseny jeles évfordulójára.

A St. Andrews-ban felállított élményközpontban például a látogatók megfigyelhetik saját ütésüket, amiben a Nikon nagy teljesítményű COOLPIX P100 fényképezőgépe lesz segítségükre. Ez a modell teljes HD felbontású videó készítésére képes. A vállalkozó szelleműek ezután egy profi golfjátékos segítségével elemezhetik ütéstechnikájukat, és kijavíthatják a megfigyelt hibákat. Végezetül a COOLPIX P100 segítségével rögzítik a javított technikájú ütést is, és a felvételt a látogatók egy USB-memórián magukkal is vihetik későbbi referenciának.

A Nikon kiskereskedelmi egységet is telepít a helyszínre. Itt megtekinthetők lesznek a legújabb Nikon DSLR és COOLPIX fényképezőgépek, továbbá szakértők segítenek a látogatóknak abban, hogy a számukra leginkább megfelelő gépet vásárolhassák meg az emlékezetesnek ígérkező Bajnokság fontos pillanatainak és a gyönyörű táj részleteinek megörökítéséhez. Külön galéria mutatja majd be a Nikon vezető profi sportfotósa, David Ashdown emlékezetes munkáit; ő hosszú évek óta dokumentálja a Nyílt Golfbajnokság eseményeit.

Az előző évekhez hasonlóan a Nikon külön fotószerviz-standot telepít a verseny helyszínére, ahol a St. Andrews eseményeit megörökítő profi fotósok eszközöket kölcsönözhetnek, illetve kitisztíttathatják és javíttathatják saját felszerelésüket.

A Nyílt Golfbajnokság a Nikon egyik legfontosabb szponzorációs együttműködése a világon, a vállalat 1993 óta támogatója a versenynek. Az együttműködést immáron 2012 utánra is meghosszabbították a felek, így a következő években is biztosra vehető a márka erőteljes jelenléte az év egyik legjelentősebb sporteseményén.

Birgitta Olson a Nikon Europe marketingkommunikációs menedzsere a következőket mondta a Nyílt Golfbajnokság ismétlődő szponzorálásáról: A legnagyszerűbb sportfotók közül sokat köszönhetünk a golfnak. Ennél fogva úgy gondoljuk, hogy természetes a helyünk a világ leghíresebb golfbajnokságának szponzoraként. Mi pontosan értjük, hogy milyen komoly munkát jelent a kiváló minőségű golfképek készítése a gyakran embert próbáló körülmények között, ezért továbbra is a legjobb felszerelést ás támogatást kínáljuk a fotósoknak.”

Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, akkor látogasson el az alábbi webhelyre:www.nikon.hu.