Sony Cyber-shot DSC-TX9 és DSC-T99

0

A Sony bejelentette Cyber-shot kompakt gépcsaládjának két legújabb ultrakompakt modelljét, a Cyber-shot DSC-T99-et és a DSC-TX9-et.

Sony Cyber-shot DSC-T99

Sony Cyber-shot DSC-T99

A két új fényképezőgép hasonló koncepció alapján készült, így formájuk és 4×-es zoomátfogású, nagylátószögű, stabilizált optikájuk is azonos. Eltérő azonban a képérzékelőjük, hiszen míg a DSC-T99 1/2,3″ típusú 14 Mpixeles CCD-t használ, addig a DSC-TX9-be szintén 1/2,3″ típusú, de 12 Mpixeles Exmor R CMOS szenzor került. A gyors képérzékelő nem csak 10 kép/mp-es sorozatfelvételt, de FullHD felbontású videók készítését is lehetővé teszi, míg a CCD-vel szerelt DSC-T99 csak 0,7 kép/mp-es sorozatra és 1280×720 pixeles videófelvételre alkalmas.

Sony Cyber-shot DSC-TX9

Sony Cyber-shot DSC-TX9

A szolgáltatások terén láthatóan fentebb elhelyezkedő DSC-TX9 LCD-ből is komolyabbat kapott, hiszen míg a DSC-T99-é „csak” 3″-os, addig a DSC-TX9-ét 3,5″-osra hízlalták, ráadásul ez utóbbi 921 ezer szubpixelből épül fel. Közös tulajdonság viszont az érintésérzékenység és az érintésvezérlés. A DSC-TX9-nél a kívánt fókuszpontot is kijelölhetjük a kijelző egyszerű megérintésével.
Szintén a DSC-TX9 előnyeit növeli a 3D Sweep Panorama funkció, amely 3D Sony TV-n térhatású panoráma megjelenítést tesz lehetővé. Azért a DSC-T99 leendő tulajdonosainak sem kell lemondani az egyszerű és látványos panorámák készítéséről, hiszen ez a modell is támogatja a Sweep Panorama módot, igaz, csak 2 dimenzióban.

A Sony Cyber-shot DSC-T99 és DSC-TX9 főbb jellemzői:

 • Képérzékelő:
  • DSC-T99: 14,1 Mpixel, 1/2,3″ CCD
  • DSC-T99: 12,1 Mpixel, 1/2,3″ Exmor R CMOS
 • Érzékenység:
  • DSC-T99: ISO80-3200
  • DSC-T99: ISO125-3200
 • Objektív: rejtett kialakítású, 4x-es zoomátfogású,stabilizált, 25-100 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,5-4,6 fényerő, 1 cm-es makró közelpont
 • átnézeti kereső nincs
 • Karcsú felépítés
 • LCD:
  • DSC-T99: 3″, 16:9 oldalarány, 230.400 képpont, érintésérzékeny
  • DSC-TX9: 3,5″, 16:9 oldalarány, 921.600 képpont, érintésérzékeny
 • Videófelvétel:
  • DSC-T99: 1280×720 pixel, 30 kép/mp, MPEG4, mono hang
  • DSC-TX9: 1920×1080 pixel, 50 (i) kép/mp AVCHD vagy 1440×1080 pixel, 25 (p) kép/mp MPEG4, sztereó hang
 • automatikus élességállítás, arcfelismerés
 • Sweep Panorama, DSC-TX9-nél akár 3D Sweep Panorama
 • 32 MB belső memória
 • MemoryStick Pro HG Duo és SD/SDHC/SDXC kártyahelyek
 • Li-ion akkumulátor (230 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
 • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

A részletes specifikációkat adatlapjaink tartalmazzák, melyek linkjei hírünk alatt találhatók.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az új Cyber-shot™ digitális fényképzőgépek Exmor R™ CMOS szenzora gyönyörű, alacsony zajtartalmú képekért

Karcsú, stílusos WX5 és TX9 Superior Auto móddal, 1080i Full HD videofelvétellel és 3D Sweep Panorama funkcióval

 • 12,2 megapixeles Exmor R™ CMOS szenzor és az új Superior Auto mód a csodás képekért DSLR-szintű, alacsony zajtartalmú teljesítménnyel
 • 1080i Full HD videofelvétel illetve HD tévén való lejátszás
 • A világ első kompakt fényképezőgépe 3D Sweep Panorama funkcióval
 • Sweep Multi Angel 3D-hatású felvétel
 • Kis mélységélességű portré, mintha profi lenne

Fedezze fel a szórakozás új dimenzióját az idei nyár színes Cyber-shot™ digitális fényképezőgépei segítségével.

Szemet gyönyörködtetően karcsú, könnyű és felhasználóbarát: ez a Cyber-shot™ WX5 illetve TX9, amely jópár újdonsággal jelentkezik a képminőség területén a hagyományos kompakt képekkel összehasonlítva. Képes a részletgazdag Full HD (1920 x 1080, 50i) AVCHD videoklippek rögzítésére, sőt, az első Cyber-shot™ amely a lenyűgöző 3D képek felvételére és lejátszására is képes a kompatibilis, 3D televízión.

Superior Auto mód: csodás, alacsony zajtartalmú képek

A WX5 és a TX9 az első Cyber-shot™ fényképezőgép, amely különösen alacsony zajtartalmú képeket nyújt olyan minőségben, amit egy digitális tükörreflexes géptől várnánk.

A 12,2 megapixeles Exmor R™ CMOS szenzor teszi lehetővé, hogy a Superior Auto módban akár 6 kép/mp sebességgel sorozatfelvételt lehessen felvenni. A fényképezőgép automatikusan kezeli az expozíciós beállításait az adott körülményekhez optimalizáltan. A Cyber-shot™ ezután az egyes képek információi alapján különleges, alacsony zajtartalmú, széles dinamikus tartománnyal rendelkező képet készít, olyat, amit eddig csak a DSLR tulajdonosok élvezhettek.

A különösen finom megoldásként jelentkező defókuszált háttér funkcióval lehet profi komponálású portrékat készíteni, amit korábban a DSLR fényképezőgép és a széles blendéjű objektívvel lehetne. A Cyber-shot™ egy szempillantás alatt két képet készít az exponálógomb megnyomásával. Az előtér és háttér pozícióit a gép automatikusan rögzíti, majd egyetlen képben egyesítve a felvételt tűéles fókusszal és gyönyörűen elmosott háttérrel. A Soft Skin módban az apróbb ráncokat és bőrhibákat automatikusan korrigálja a gép és a végeredmény mindenkinek tetszeni fog.

A legelső 3D-hatás több szemszögből a Cyber-shot™ fényképezőgépektől

Elsőként áll rendelkezésre az a lehetőség, hogy a 3D Sweep Panorama funkcióval úgy lehet csodás 3D képeket készíteni, hogy az már nem igényel nagyméretű, kettős objektívvel rendelkező készüléket.

Csak az exponálógombot kell megnyomni: a Cyber-shot™ WX5 és TX9 fejlett Exmor R™ CMOS szenzora fotósorozatot készít a fényképezőgép mozgatásával párhuzamosan. Az akár 100 képből is álló vizuális infrmációból a fényképező térhatású képpárt készít. A valóban lenyűgöző eredmény azonnla megjeleníthető, ha a fényképezőgépet HDMI kábellel a kompatibilis 3D tévén jeleníti meg.

A Cyber-shot™ további 3D képi lehetőségekkel rendelkezik. Az idei év újdonsága, hogy a Sweep Multi Angle funkció 15 képből álló sorozatából 3D stílusú kép készíthető olyan tárgyakról, amelyek körbejárhatók és különböző szemszögből is lehet róluk felvételt készíteni. A felvételek elkészítéséhez a fényképezőgépet: körbe kell forgatni a téma körül, ekkor a belső szenzorok érzékelik a mozgást, és ennek megfelelően a kép lejátszható. Ezt a sorozat felvételt vissza lehet nézni a Cyber-shot™ LCD-jén, mégpedig úgy , hogy a fényképező mozgatásával a külömböző látószögből készűlt képek jelennek meg a kijelzőn. A Multi-angle képek természetesen megtekinthetők hagyományos 2D televízión is. Csak össze kell kötnia a Cyber-shot™ -ot a televizióval és a lejátszás módra kapcsolva megjeleníti a sorozat részeit úgy ahogyan végigpásztázta a témát. A fényképezőgépbe épített mozgásérzékelő segítségével lehetőség van arra , hogy a gép mozgatásával görgesse a sorozat elemeit .

A lélegzetelállító panorámaképek a Cyber-shot™ TX9 segítségével is rendelkezésre állnak, sznorkerezés vagy búvárkodás közben is. Egy opcionális vízálló tokkal illetve az ”Underwater Sweep Panorama” mód kiválasztásával a beállítások tiszta, természetes képeket eredményeznek víz alatt is.

Cyber-shot™ T99 – még stílusosabb, még színesebb

Szintén az idei nyár egyik újdonsága a gyönyörű megjelenésű Cyber-shot™ T99 már a színeivel is felhívja magára a figyelmet. A vékony, íves vonalú ház sokféle okos megoldást rejt magában – a Sweep Panorama, a 720p HD videófelételtől a legújabb Soft Skin módig. A Cyber-shot™ TX9-hez hasonlóan a T99 is rendelkezik a vadonatúj „Underwater Sweep Panorama” móddal, amellyel extraszéles vízalatti képek készíthetők.

A stílusos és felhasználóbarát Cyber-shot™ WX5, TX9 illetve T99 digitális fényképezőgépek 2010 szeptemberében kaphatók.