Két érintőképernyős Rollei fényképezőgép

0

A Rollei a Photokina előtt bemutatja két új érintőképernyős fényképezőgépét, melyek 12 és 14 Mpixel felbontású képeket készítenek 4×-es zoomátfogású, 28-112 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú objektívükkel.

Rollei Compactline 360TS

Rollei Compactline 370TS

A két új modell érdekessége a hátul elhelyezett 3″-os érintőképernyő, melynek segítségével könnyedén kezelhetjük a gépeket.
A fotókon kívül természetesen videókat is készíthetünk, méghozzá 1280×720 pixeles felbontásban, 30 kép/mp-es frissítéssel.

A Rollei Compactline 360TS és 370TS főbb jellemzői:

  • Képérzékelő:
    • 360TS: 12 Mpixel, 1/2,3″ CCD
    • 370TS: 14 Mpixel, 1/2,3″ CCD
  • Objektív: 4x-es zoomátfogás, 28-112 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-6,3 fényerő
  • Átnézeti kereső nincs
  • LCD: 3″ képátlójú, érintésérzékeny
  • 1280×720 pixeles (HD) videórögzítés (30 kép/mp)
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC kártyahely, 32 MB belső memória
  • Lítium-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációkat adatlapjaink tartalmazzák, melyek linkjei hírünk alatt találhatók.

Sajtóközlemény:

Már csak néhány hét és elkezdődik a 2010. évi IFA és Photokina, ahoI a Rollei a 90. születésnapjára koncentrál.

Az új termékek bemutatása mellett a Rollei a kiállításon egy időutazásra invitálja a látogatókat. A Rollei csapat előkerített néhány régi kincset és néhány rendkívül ritka modellt és létrehozott egy igazán impozáns kiállítást. Ezen bemutatják a Rollei analóg fényképezőgépeit, videokameráit és fotókiegészítőit az elmúlt 90 évből és amitől a fotózás szerelmeseinek biztosan hevesebben fog verni a szíve.

A tarlatan szintén láthatóak lesznek Bruno Bernard fényképei, amelyek megidézik a negyvenes, ötvenes évek hangulatát. Bruno Bernard, ahogy ismerték “ a Hollywood Bernardja” varázslatos fotográfus volt és őt tartják Marilyn Monroe felfedezőjének. A Rollei bemutat több fotót Bernard képei közül, amelyen a Hollywood-i díva látható és amelyeket a Rolleiflex fényképezőjével készített.

A kiállításon bemutatandó új fényképezőgépek közül érdemes kiemelni a Compactline 360 TS és a Compactline 370 TS modelleket, amelyek szeptember végétől “ Marilyn Monroe-s” dobozban lesznek kaphatóak. Mindkét digitális fényképezőgép 3”-os LCD érintőképernyővel rendelkezik és számos érdekes funkcióval lesz elérhető. Amióta az iPhone bemutatta az érintőképernyőt, egyre nagyobb teret hódít, és a Rollei fényképezőgépek követik ezt a trendet.

Még a tapasztalatlan fotós is könnyen navigálhat a képernyő érintésével a menük közt, válogathat a fotók közül és akár jobbra-balra is mozgathatja azokat. Mi több, egy egyszerű ujjmozdulattal a képeket ki is tudja nagyítani a képernyőn.

A Compactline 360 TS nagyszerű színekben lesz kapható például: rózsaszín, padlizsán, titán és ezüst. A belső tulajdonságai is lenyűgözőek: 12 megapixeles érzékelő, 4x-es optikai zoom és 28 mm-es nagylátószögű optika. Ragyogó videókat is lehet vele rögzíteni HD minőségben (1280×720), 30 kép/ másodperc rögzítés mellett. Az összes nagyszerű tulajdonságával együtt sem fogja megterhelni a pénztárcákat, hiszen az ajánlott fogyasztói ára: 27,990 Ft!

A Compactline 370 TS rendelkezik ugyanezen tulajdonságokkal, de az érzékelője 14 megapixeles, amivel a nagyobb méretű képek készítése sem jelent problémát. Ez az új érintőképernyős készülék fekete és ezüst színben lesz elérhető 39,990 Ft ajánlott fogyasztói áron.