Két vaku a Metztől

0

A szokásos, augusztus végi bejelentési hullámban két új kisvaku is érkezett, mégpedig a német Metz cég jóvoltából. A mecablitz 50 AF-1 digital a 2008-as TIPA győztes 48 AF-1 utódja egy fokkal erősebb kivitelben, hiszen itt 50-es kulcsszámot kapunk.

Metz mecablitz 50 AF-1 digital

Metz mecablitz 58 AF-2 digital

A TTL vakuvezérlést támogató villanót automata mód mellett 8 manuális fokozatban is használhatjuk. Támogatja a nagy sebességű, valamint az első és hátsó redőny szinkront. A beépített USB aljzatnak köszönhetően a készülék firmware-e is frissíthető.

A mecablitz 50 AF-1 feje 300 fokban elfordítható, vagy 90 fokban emelhető. A motoros zoom 24-105mm-es állások között biztosít megfelelő lefedettséget. A vaku 4 db AA elemmel vagy akkumulátorral működik, és a villanás erősségétől függően 0,1-3,5 mp alatt tölt újra.

Nagyobb társa a mecablitz 58 AF-2 digital sok tekintetben hasonló funkciókkal bír, de itt 58-as kulcsszámot kapunk. Manuális módban 25 fokozatban állítható a teljesítmény és a készüléken a Metztől cseppet sem szokatlan második villanóegység is helyet kapott. Ez a vaku már támogatja a stroboszkópos villantássorozatot, hátulján pedig egy folyadékkristályos, háttérvilágítású kijelző található.

A Metz mecablitz 50 AF-1 digital a tervek szerint 249, az 58 AF-2 digital pedig 399 eurós áron kerül forgalomba és különböző változataik az összes ismertebb DSLR típushoz csatlakoztathatók lesznek.