Új Canon nyomtatók és lapolvasók

0

SELPHY CP800

A tegnapi Canon kompakt fényképezőgép bejelentések mellett a japán vállalat legfrissebb nyomtatói és lapolvasói is hamarosan a boltokba kerülhetnek.

A kompakt méretű fotónyomtatókat felvonultató SELPHY sorozat egy új tagot kapott CP800 néven. A készülék kevesebb mint 1 perc alatt nyomtat fotólabor minőségű és élettartamú, 10 x 15 cm-es fotókat. Tetején egy felhajtható, 6,2 cm-es színes LCD kijelző is helyet kapott, belsejében pedig a vörösszemet automatikusan javító szoftver, melyet további képjavító algoritmusok egészítenek ki.

A Canon PIXMA nyomtatók között két újdonságot találunk, az MP280-at és MP495-öt. Mindkettő tintasugaras, multifunkciós nyomtató, és tartalmazzák a Canon legfrissebb Full HD videonyomtatási szolgáltatását. Maximális nyomatfelbontásuk 4800 dpi, tintacsepp méretük 2 pikoliter. A multifunkciós készülékek 2010 szeptemberétől kaphatók.

PIXMA MP280

PIXMA MP495

A Canon két LiDE sorozatú otthoni lapolvasót (LiDE 100 és 210) is forgalomba hoz. Az asztali szkennerek 48 bites színmélységben akár 2400×4800 dpi (LiDE 110), vagy 4800×480 dpi (LiDE 210) felbontásra is képesek. Egyedileg beállítható EZ gombjaikkal számos funkció azonnal indítható. A dupla csuklópántos, Z-fedél vastag dokumentumok (például könyvek) beolvasását is lehetővé teszi.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Azonnali, kényelmes, professzionális minőségű nyomtatás a Canon SELPHY CP800 fotónyomtatóval

Budapest, 2010. augusztus 19. – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta új, kompakt fotónyomtatóját, a SELPHY CP800 modellt, mely fotólabor minőségben teszi lehetővé a gyors és egyszerű, otthoni fotónyomtatást. Az új modell – mely a SELPHY CP780 utódja – számos újdonságot és kreatív funkciót kínál, vékonyabb és stílusosabb formatervezéssel.

Az elegáns fekete és fehér színben kapható SELPHY CP800 remek választás azoknak, akik kényelmesen, egy gombnyomással használható nyomtatót keresnek, és így az új modell segítségével nyomtatott képek a családi fényképalbumok ékei lehetnek. A nyomtató olyan kisvállalkozásoknak is tökéletes megoldást jelent, melyek helyszíni igazolványkép-nyomtatást, vagy azonnali fényképnyomtatási szolgáltatásokat igényelnek.

Gyors és egyszerű kezelés

A SELPHY CP800 segítségével még azok felhasználók is nagyszerű minőségű képeket nyomtathatnak, akik sosem használtak fényképnyomtatót: a nagyméretű gombok mellett az egyszerű felhasználói felület, és a dönthető, 6,2 cm (2,5”) színes LCD kijelző segíti a nyomtatást. A fényképek gyorsan és egyszerűen kiválaszthatók, és kitűnő színátmenetekkel, körülbelül 47 másodperc alatt, fotólabor minőségben kinyomtathatók.

A fényképek számos különböző kompatibilis memóriakártyáról, vagy bármilyen PictBridge-kompatibilis eszközről – például fényképezőgépről vagy videokameráról –közvetlenül kinyomtathatók. A SELPHY CP800 segítségével a felhasználók USB flashmemóriáról, illetve mobiltelefonokról is azonnal nyomtathatnak, akár számítógép használata nélkül.

Fotólabor minőségű képek

A SELPHY CP800 automatikus képoptimalizálási funkcióval rendelkezik, mely elemzi a képeken az arcokat, a kontrasztot és a fényerő szintjeit, majd végrehajtja a megfelelő korrekciót. Így a képek világosak, tiszták és kimagasló minőségűek lesznek. A választható bőrkisimító effektus kiegyenlíti a bőrhibákat, hogy előnyösebbé tegye a portrékat, a kézi fényerőállítás segítségével pedig a felhasználók elvégezhetik a fényképek finomhangolását.

A festékszublimációs technológiának köszönhetően a SELPHY CP800 sima, fényes képeket nyomtat, így a fényképek megjelenése és minősége olyan, mintha hagyományos fotólaborban készültek volna. A képek a nyomtatást követően azonnal szárazak és megfoghatóak. Egy speciális külső bevonat védelmet nyújt a kiömlő vagy fröccsenő folyadékok ellen, így ha albumban tárolják őket, a fényképek akár 100 éven át is megőrzik élénk, és gazdag színüket. A SELPHY CP800 többféle különböző méretű papírra képes fényképeket nyomtatni, többek között képeslap-, L-méret és hitelkártya méretekben.

A SELPHY CP800 emellett számos képelrendezési beállítást is tartalmaz. Az igazolványkép-elrendezéssel az eszköz, az általa felismert, igazolványkép-méretű képeket egyetlen papírlapra nyomtatja. A véletlenszerű elrendezési lehetőség mutatós, kreatív formátumban rendez el több képet, így a felhasználók jobban kihasználhatják kreativitásukat a montázsok összeállítása során. A MyColors funkció további kreativitást és szórakozást biztosít az Élénk, Semleges, Szépia, Pozitív film és Fekete-fehér beállításokkal.

A modellt számítógépre csatlakoztatva, a felhasználók a SELPHY Photo Print szoftvert telepítésével, és a kreatív és egyszerű felhasználói felület használatával – akár hangirányítással is – kereteket, szövegbuborékokat és rajzokat adhatnak hozzá a képekhez.

A SELPHY CP800 az opcionális akkumulátorcsomaggal hordozható nyomtatóvá alakítható, így az is nyomtathat, aki épp úton van. A nyomtató szükség esetén biztonsági kábellel könnyen lezárható.

CANON iMAGE GATEWAY

A SELPHY CP800 tulajdonosainak lehetősége nyílik a CANON iMAGE GATEWAY weboldalhoz is csatlakozni, ha meg szeretnék osztani a fotókat és videókat. A felhasználók így akár egy 2 GB kapacitású személyes tárhelyen őrizhetik a kiváló minőségű fényképek százait. A webhely támogatja a mobil böngészést is, mely a barátoknak és családtagoknak megkönnyíti a fotók utazás közbeni megtekintését.

A SELPHY CP800 legfontosabb jellemzői

  • Stílusos, ultrakompakt fényképnyomtató
  • 6,2 cm (2,5″) dönthető LCD kijelző
  • Kevesebb mint 1 perc alatt nyomtat
  • Különböző nyomtatási méretek
  • Automatikus vörösszem-eltávolító funkció
  • Nyomtatás memóriakártyáról, fényképezőgépről és USB-meghajtóról
  • 100 évig tartós nyomatok
  • Igazolványkép-elrendezés
  • Opcionálisan csatlakoztatható akkumulátor
  • Szoftver hangirányítással

Stílus és kreativitás a Canon PIXMA MP495 és a PIXMA MP280 modellekkel

Budapest, 2010. augusztus 19. – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta az új PIXMA MP495 és PIXMA MP280 modelleket. Az egyszerűen használható multifunkciós nyomtatók ötvözik a Canon képminőségét a fejlett PIXMA szolgáltatásokkal és piacvezető ár-érték aránnyal. Tökéletes megoldást nyújtanak az első ilyen típusú készüléküket vásárlók, a diákok és a családok számára. Mindkét modell tartalmazza a Canon új Full HD videonyomtatási funkciót, valamint az Easy-PhotoPrint EX szoftvernek köszönhetően képes közvetlenül elérni és kinyomtatni a népszerű Flickr® fotómegosztó oldalon található képeket is. A PIXMA MP495 integrált Wi-Fi csatlakozási lehetőséggel is rendelkezik, így jelenleg ez az eddigi legkedvezőbb áron kapható multifunkciós Canon készülék, mely képes vezeték nélküli hálózatokhoz is csatlakozni.

Fényképek és videók – rögzítés és részletgazdag nyomtatás

A forradalmi Full HD videonyomtatási funkció segítségével a felhasználók a Canon digitális SLR vagy más Canon digitális fényképezőgéppel készült Full HD videó egy képkockájának kiválasztásával gyönyörű képeket nyomtathatnak. A szoftver a videoképkocka-javító technológia segítségével javítja a képek felbontását és csökkenti a zajt, így biztosítja az optimális képminőséget.

Könnyű és gyors használat, lélegzetelállító részletesség

A PIXMA MP495 és a PIXMA MP280 modellek lenyűgöző sebességgel nyomtatnak kiemelkedő minőségű fotókat. A PIXMA MP280 alapértelmezett üzemmódban egy fotólabor-minőségű, 10×15 cm méretű, szegély nélküli fotót körülbelül 43 másodperc alatt nyomtat ki. Az ISO ESAT nyomtatási sebessége fekete-fehér dokumentumok esetén körülbelül 8,4 ipm, míg a színeseké 4,8 ipm*. A PIXMA MP495 sebessége szintén figyelemre méltó: egy fotólabor-minőségű, 10×15 cm méretű, szegély nélküli fotót körülbelül 41 másodperc alatt nyomtat ki, ISO ESAT nyomtatási sebessége pedig körülbelül 8,8 ipm fekete-fehér és 5,0 ipm színes nyomtatás esetén.

A mindkét modell a Canon – mindössze 2 pikoliteres festékcseppekkel dolgozó – technológiáját használja, így tökéletesen részletgazdag fotók nyomtathatók. A maximális, 4800 dpi nyomtatási felbontás lehetővé teszi a szinte szemcsementes, egyenletes és gyönyörű képek nyomtatását. Az Auto-Photo Fix II technológia ezen felül kijavítja az olyan általános képhibákat, mint az alulexponáltság.

Fejlett szoftverek

Az Easy-PhotoPrint EX szoftver segítségével a felhasználók könnyedén kivitelezhetik kreatív ötleteiket. Saját gyűjteményük képeiből nyomtathatnak fotókat, naptárakat és albumokat, valamint közvetlenül elérhetik a Flickr® fotómegosztó oldalt, ahol tetszés szerint böngészhetnek a képek között, majd ki is nyomtathatják azokat.

Az Easy-WebPrint EX program könnyen használható, intelligens webes nyomtatási funkciókkal rendelkezik, melyek lehetővé teszik, hogy a felhasználók a különböző oldalakról származó tartalmakat kijelöljék, kivágják, és egyetlen dokumentummá illesszék össze, vagy füzeteket készítsenek. A tartalmak automatikusan vagy manuálisan is kiválaszthatók, emellett a rendszer egyetlen kivágott részletet is képes egy oldalnyi méretűre nagyítani.

Egyszerűen használható és intelligens funkciók

A PIXMA MP495 és a PIXMA MP280 modellek a felhasználók minden igényét kielégítő kreatív lehetőségeket nyújtanak. Az új Canon Solution Menu EX szoftver a gyors navigálás, és a funkciók egyszerű kiválasztásának érdekében könnyen felismerhető ikonokat alkalmaz. A szoftvert kiegészítő segédprogram a felhasználó egyedi igényei szerint testre szabható, így a kedvenc elemek azonnal és egyszerűen elérhetők.

Mindkét modell rendelkezik automatikus beolvasási móddal is, melynek segítségével egy kattintással, csúcsminőségben olvashatók be a dokumentumok, a gyorsindítási szolgáltatással pedig szinte azonnal elindítható a nyomtatás. A PDF-fájlba történő beolvasás során a papíralapú dokumentumok könnyedén szabványos elektronikus dokumentumokká konvertálhatók. Az automatikus dokumentumjavítási funkció az automatikus fejlett képelemzés és az aprólékos adatkorrekció segítségével szépen kidolgozottá és könnyen olvashatóvá teszi a beolvasott dokumentumokat.

A PIXMA MP495 és PIXMA MP280 modellek Európában 2010 szeptemberétől lesznek elérhetők.

Még nagyobb beolvasási sebesség: új CanoScan LiDE 210 és CanoScan LiDE 110

Budapest, 2010. augusztus 19. – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta a CanoScan családba CanoScan LiDE 210 és CanoScan LiDE 110 modelleket. A LiDE 200 és LiDE 100 típusokat váltó két új szkenner nagyobb sebességgel, és kiemelkedő minőségben olvassa be a fotókat és a dokumentumokat. Utrakompakt méretüknek és kiváló felszereltségüknek – többek között az új automatikus beolvasó (Auto Scan) gombnak és a fejlett szoftver megoldásoknak – köszönhetően az új modellek elérhető áron nyújtanak kiváló minőséget és funkcionalitást.

Gyors és tiszta beolvasás

A CanoScan LiDE 210 és a CanoScan LiDE 110 a korábbi modelleknél jelentősen gyorsabban, tisztán és élesen olvassa be a dokumentumokat. A CanoScan LiDE 110 esetében egy A4 méretű oldal 300 dpi felbontású beolvasása csupán 16 másodpercig tart – a LiDE 100 24 másodpercével szemben –, a CanoScan LiDE 210 modell pedig 10 másodperc alatt végzi el ezt a feladatot, melyhez a LiDE 200 típusnak még 14 másodpercre volt szüksége.

A Canon az új szkennerekbe beépítette az Auto Photo Fix II és az automatikus dokumentumjavítás funkciókat, melyekkel a felhasználók beállíthatják a végleges képek megjelenését és minőségét. Az Auto Photo Fix II megoldja az általános hibákat: például kijavítja az elmosódott arcokat, a fakó bőrszínárnyalatokat, a színnel túltelített vagy nem eléggé telített háttereket, valamint felismeri, mi szerepel a fotón. Az automatikus dokumentumjavítási funkció segítségével – a fejlett képelemzésnek és az aprólékos adatkorrekciónak köszönhetően – pedig szépen kidolgozottak és könnyen olvashatóak lesznek a beolvasott képek.

Az új Auto Scan funkció egyetlen gombnyomással, azonnali beolvasást tesz lehetővé, így az automatikus beolvasási mód használatával az eszközök azonnal felismerik az eredeti dokumentum típusát, ezért a megfelelő beállításokkal olvassák be, és mentik el azt. Mindkét modell 48 bites színmélységgel képes szkennelni a dokumentumokat: a CanoScan LiDE 110 akár 2400 x 4800 dpi, a CanoScan LiDE 210 pedig akár 4800 x 4800 dpi felbontásban.

A CanoScan LiDE 210 és a CanoScan LiDE 110 modelleken található 4, egyedileg beállítható „EZ” funkciógomb választásával az általános feladatok – például a beolvasás, a másolás, az e-mail küldés és a PDF-fájlok létrehozása – egyetlen gombnyomással megoldhatók. A CanoScan LiDE 210 ráadásul egy 5. „EZ” gombbal is rendelkezik, mellyel a felhasználók számítógép használata nélkül például többoldalas PDF-fájlokat hozhatnak létre közvetlenül a szkenneren.

Hely-, és energiatakarékos

Az ultrakompakt CanoScan LiDE 210 és a CanoScan LiDE 110 új, egyedi, két csuklópántos rögzítésű Z-fedele vastag dokumentumok és könyvek beolvasását is könnyedén lehetővé teszi. A CanoScan LiDE 210 mindössze 39 mm magas, és tartozik hozzá egy elegáns állvány is, mely a függőleges helyzetű beolvasást is lehetővé teszi. Mindkét modell USB-kábelen kapja az áramellátást, így hely-, és energiatakarékos.

Teljes körű szoftvercsomag

A CanoScan LiDE 210 és a CanoScan LiDE 110 modellekhez számos funkciót biztosító, teljes körű szoftvercsomag tartozik. Az MP Navigator EX optikai karakter-felismerésre használható, illetve segít az A4-es méretnél nagyobb, beolvasott anyagok összefűzésében. A Solution Menu EX használatával pedig a könnyen felismerhető ikonoknak köszönhetően elérhetők az egyes funkciók.

A CanoScan LiDE 210 és a CanoScan LiDE 110 modellek Európában 2010 szeptemberétől elérhetők.