Két új fix Nikkor objektív

0

A Nikon két új fix gyújtótávolságú, kiváló fényerejű objektívvel bővítette felső kategóriás optikáinak termékpalettáját.

Mindkét új objektívet FX, vagyis teljes Leica képkocka méretű szenzorral szerelt Nikon fényképezőgéppel is használhatjuk. A különleges hatások kedvelőinek készült AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G nagylátószögű objektív mellett egy sportfotósoknak készült teleobjektív is megjelent, az AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II személyében.

A 35 mm-es fix objektív november közepétől 1800 dollárért, a 200 mm-es tele októbertől 6000 dollárért lesz kapható.

Nikkor AF-S 35mm f/1,4G ED

Nikkor AF-S 200mm f/2G ED VR II

Sajtóközlemény:

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G: Sztárriporter

Amszterdam, Hollandia, 2010. szeptember 15. – A Nikon Europe örömmel jelenti be a teljesen új, gyors rekeszű NIKKOR objektívet, az AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G modellt. Az elmúlt hat hónapban ez a harmadik kifejlesztett f/1,4 NIKKOR fix objektív, a kreativitás új lehetőségeit megnyitva a professzionális fotósok számára szerte a világon.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „Az AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G új távlatokat nyit a fotóriportereknek és a mindennapi élet fotósainak. Egyszerre biztosít kiváló kontrasztot és felbontást, valamint kiemelkedő teljesítményt gyenge fényviszonyok mellett. A közelmúltban bejelentett 24mm-es f/1,4 és a 85mm-es f/1,4 objektívek mellett az új objektív is tanúbizonysága a Nikon elkötelezettségének, hogy a legkiválóbb optikák választékát biztosítsa a fotósok számára.”

A NOOR ügynökség díjnyertes fotóriportere, Kadir van Lohuizen az elsők közt próbálta ki az új AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G objektívet. A következőket mondta: „Sokunk számára a NOOR-nál a 35 mm-es a megszokott „utcai” objektív, és mindannyian nagyon izgatottan vártuk az új verziót. Bámulatos. A gyors fix objektív lehetővé teszi a legjobb minőségű felvételek készítését szinte minden elképzelhető fényviszony mellett.” Hozzátette: „Bizonyosan mondhatom, hogy ez az objektív új szintre emeli majd az ismeretterjesztő projektjeinket.”

A fény az úr
Az AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G használatával minden helyzetben lenyűgöző felvételek készíthetők. Teljesen új optikai kialakítású, tíz lencsetaggal hét csoportban (köztük egy aszférikus üvegtaggal) és kerekített kilenclamellás írisszel. Így a fotósok valóban kihasználhatják a f/1,4 rekeszű objektívek kis mélységélessége által nyújtott lehetőségeket. Kristálytiszta részletek és rendkívül lágy háttérelmosódás révén valóban rivaldafénybe kerül a téma, egész más megjelenéssel, mint a professzionális f/2,8 rekeszű zoomobjektívekkel készült felvételeken.

Csillag a sötétben
Az AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G modellel készült éjszakai felvételek olyan legendás optikákra emlékeztetnek, mint például a Noct-NIKKOR. Az optikai kialakítás magába foglalja a Nano Crystal Coat bevonatot, és minimalizálja a tükröződéseket és a nyíl alakú elmosódást. Az objektív természetes tisztasággal képezi le a pont alakú fényforrásokat és az árnyékokat, így ideális éjszakai felvételekhez és csillagok fényképezéséhez. A gyors rekeszhez fényes kereső tartozik, így kiválóan felfedezhetőek azok a kreatív lehetőségek, amelyeket a kis mélységélesség nyújt a művészi fotósok és a fotóriporterek számára.

Életrevaló
Az AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G a keményen dolgozó fotós ideális társa. Egy robusztus, megbízható és minden helyzetben kiválóan teljesítő eszköz. Külön SWM (Silent Wave Motor) biztosítja a csöndes ám pontos automatikus élességállítást. Finom áttételes működésű és széles élességállító gyűrűvel van felszerelve, mely segíti a pontos manuális élességállítást egészen a minimális 30 cm-es fókusztávolságig. A kemény magnézium felépítés finom barázdákkal rendelkezik a kényelmesebb balkezes fogás elősegítése érdekében, a gumiszigetelésű bajonettzár pedig távol tartja a port és a nedvességet. Erőt sugalló, 600 grammos tömegével kiváló egyensúlyt alkot az FX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépekkel, például a D700-as és a D3-as sorozattal.

Az objektív tartozéka egy speciálisan tervezett HB-59 napellenző, valamint egy puha tok.

AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II: Csúcsteljesítmény

Amszterdam, Hollandia, 2010. szeptember 15. – A Nikon Europe örömmel jelenti be az AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II professzionális telefotó-objektívet, amely az AF-S VR NIKKOR 200mm f/2G IF-ED helyébe lép. Az új objektív jellemzői közt megtalálható a Nano Crystal Coat bevonat, az új generációs Rázkódáscsökkentő technológia (VR II), valamint egy új A/M élességállítási mód. Ideális objektív a kompromisszumok nélküli teljesítményt kereső, komoly fotósoknak.

Az objektív optikai felépítése az előző modellt követi, kiemelkedő képminőséget biztosítva kiváló élességgel, kontraszttal, felbontással és lágy háttérelmosódással. Színpadi előadások vagy beltéri sportesemények során derül ki igazán, mi mindent tud ez az objektív.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „A frissítések és fejlesztések révén, amelyeket e népszerű 200 mm-es objektíven végeztünk, ez a modell a legújabb NIKKOR technológiákkal büszkélkedhet, még kényelmesebb fényképezést és stabilitást nyújt, egyben kiemelkedő felvételeket biztosít.”

E népszerű objektív továbbfejlesztése a professzionális fotósoktól érkezett visszajelzések alapján történt. A továbbfejlesztett kezelhetőség és használhatóság, valamint a kiemelkedő képminőség mind hűen tükrözik a Nikon elkötelezettségét a professzionális fotósok igényeinek való megfelelés, valamint a professzionális, nagy teljesítményű NIKKOR objektívek választékának folyamatos fejlesztése iránt.

Tűéles akciófotók
Az AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II második generációs Rázkódáscsökkentő technológiával (VR II) rendelkezik, amely négy lépésközzel hosszabb záridővel megegyező kompenzációt nyújt, ezáltal megkönnyítve éles felvételek készítését kézi fotózás során. A rendszer két módot kínál: Normál mód az általános kézi fotózáshoz, illetve Aktív mód a rázkódások kompenzációjához, amelyeket például mozgó jármű okozhat.

A Silent Wave Motor (SWM) biztosítja az automatikus élességállítás csöndes és pontos működését, a téma vagy az esemény megzavarása nélkül.

Az eddig meglévő M/A és M módok mellett már A/M mód is rendelkezésre áll. Az új élességállítási mód akkor is lehetővé teszi az automatikus élességállítás prioritását, ha a fotós fényképezés közben állítja az élességállító gyűrűt.

Kristálytiszta
Az objektív felépítése garancia a legjobb minőségű képekre: 13 lencsetag kilenc csoportban, három ED- és egy Super ED-üvegelem, valamint a Nikon egyedülálló Nano Crystal Coat bevonata. Az ED-üvegelem kialakítása biztosítja az éles és kiváló kontrasztú képeket, amelyeket a fotósok elvárnak a NIKKOR objektívektől. A Nano Crystal Coat bevonat pedig hatékonyan csökkenti a szellemképet és a tükröződéseket, így akár még ellenfényben is magabiztosan lehet fotózni. Az objektív további kiemelkedő jellemzői a kellemes háttérelmosódás, valamint a téma és a háttér elkülönülése, melyek a nagy f/2 rekesz és a kerekített, kilenclamellás írisz kombinációjának köszönhetők.

A legkeményebb körülmények közt is megállja a helyét
Az AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II objektívet úgy alakítottuk ki, hogy a professzionális fotósok szigorú elvárásainak is megfeleljen. Tartós, az időjárás viszontagságaival szemben szigetelt magnézium váza kívül tartja a nedvességet és a port, így az objektív a legkeményebb körülmények között is ideális választás. Az extra nyugalom érdekében a Nikon exkluzív, levehető meniszkusz üvege védi a nagy első üvegelemet az esetleges karcolásoktól.

Az objektív az összes jelenleg kapható Nikon telekonverterrel kompatibilis, tovább bővítve a sokoldalú telefotós fényképezés lehetőségeit. Az AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II modell tartozéka egy HK-31 napellenző, egy állványrögzítő, egy bedobós szűrőtartó, valamint egy minőségi, válltáska stílusúként kialakított CL-L1 ballisztikus nejlon tok.